Rašyk
Eilės (78142)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







„3in1“ – taip galima apibūdinti šiuolaikinį žmogų, tapusi reklamos ir didžiųjų prekybos centrų auka. Kodėl „3in1“? Nes kai kurie esam  televizijos, prekybos centrų, masinio kičo marionetės. Mums primygtinai reikia to, ką siūlo reklama, ką kaimynas turi, nes be to jaučiame dirbtinai sukeltą nepilnavertiškumo kompleksą. Pagal tai, ką matome per televiziją, skaitome laikraščiuose tai lietuviai labiausiai yra „išvarginti“ ne finansinės krizės, o diarėjos, meteorizmo, neplautų indų, smirdančiom burnom, užsikimšusiom plautuvėm, o vaikai, kaip kiaulės tik ir daro eksperimentą – „dėmė išsiplaus ar ne“. Ir mus visus kankina dvokiantys tualetai, tad be „Domestos“ mirtume nuo kvapo...

Jei negeri „Olialia“ „sexy“ kolos su amoniakine karamele (ji gera skrandžio opų atsiradimo priežastis, nes veikia, kaip tirpiklis, bet kokią vinį ištirpdo per savaitę – tad „skanaus“ kolos megėjams) ar nevalgai „sexy“ ledų esi „kaliausių kaliausė“ ir nieks į tave nežiūrės, tad būtinai su savim rankinej turi būti kolos skardinė ir demonstratyviai, bet kur stotelėje ar autobuse reikia gerti reklamos subproduktą, bei nepamiršti kuo labiau pašviesinti plaukų, kad būtum panaši į standartinę reklaminę  „lietuvę“, nes – amoniakas valdo. Man nuoširdžiai gaila moterų, kurios tapo  „ Olialia“ reklamos auka.

Prekybos centrų gudrybės: „ du už vieno kainą“, pirkėjui iškart džiaugsmas, o, kad ta antra prekė jau greit bus išėjusi iš termino ir ja būtina atsikratyti, kuo greičiau „prakišti“, nes sandėly laukia nauja tokių pat prekių partija - nieks neakcentuoja. „Du perki trečias nemokamai“, nes tai yra nepopuliari prekė ir ją dideliais kiekiais norima kuo greičiau parduoti. „Tik 9, 99 lt“. Visad akcentuojama į devynis litus, bet ne į tuos 99 centus, tai labai madinga apgaulė, kad žmogus įsivaizduotų esant mažesnę kainą negu ji yra. Ar kas nors  žinojo jog Valstybėj vieno nominalo cento monetos nukaldinimas kainuoja tris centus, tad yra nuostolingas. Tai ar nevertėtų visai atsisakyti vieno ir dviejų  centų monetų, kurios nemaloniai prisikaupia, o paskui duodant kasininkei grąžą sulauki pasipiktinimo, kad ji neskaičiuos ir juos reik nešti į banką, mokėti papildomą mokestį už iškeitimą. Visos „Akcijos“ tėra greit besibaigiančių prekių realizavimas, o ne noras mums padėti sunkmečiu. „Vasaros, Žiemos ir t. t išpardavimai“ – akcentuojant į tai, kad mažesne kaina norima viską parduoti pigiau, nes vėlgi reik vietos naujom prekėm, o kinietiškos  „kokybės“ - kalnai užima daug vietos. Taip verčiamas žmogus tapti žiurkėnu - kaupti atsargas kitai vasarai, ir visai nesvarbu, kad dabar žiema, o kitos vasaros galima ir nebesulaukti, bet prekė net  70% pigiau – tad pirk.
Nuo masinio kičo neapsvaigusiam, akcijų nepakerėtam ir blaiviai mąstančiam žmogui aš čia nieko naujo nepasakiau, bet tiems, kurie vis dar mano, kad didieji prekybos centrai, reklama, dirba mūsų naudai ir, kad Mes jiems rūpime – yra akli. Jei Mes kam ir rūpime tai tik Valstybėi, bet ir tai tik tada kada pilietis „Vardenis Pavardenis“ nesumokėjo mokesčių.
2009-09-12 15:16
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-10-28 19:06
lyris
labai neblogai :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-10-03 16:53
kondensofkė
sutinku su dudi.
exmortis komentaras juokingai self-righteous haha:)
asmeniškai man tai būna juokinga kai botus praduoda 3 už 2 kainą:))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-27 16:04
Dudi
Prašau autorės neįsižeisti, bet tai jau tokia nusibodusi tema ir tiesą sakant jūs neatradote nieko naujo, ko nebūtų aprašę kiti autoriai ankščiau publikavę panašaus turinio darbus. Taip pat manau, kad nepasakėte nieko naujo ne tik blaiviai mąstančiam žmogui, bet ir tam aklajam.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-24 22:01
Erato
Nesilioviau šypsotis skaitydama šį darbą:-) Taip pažįstamos idėjos. Išsakyta įdomiai, su energija ir pasipiktinimu. Pasigedau daugiau alternatyvos, tarkim, "Olialia" sexy kola yra gryna agitacija, vietoj to geriau... Šioje vietoje ir panašiose galėjai savo nuomonės daugiau išreikšti.
Bendrai, rekomenduočiau Tau paskaityti J. Ivanauskaitės knygą "Placebas". Į visus marketingo triukus ten rastum labai intriguojančius paaiškinimus, materialėjanti visuomenė žengia bedugnėn be kelio atgal...
Šaunus darbas
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-24 14:34
gulbinas
aga,įžvalgiai;
supranti marketingo dėsnius...
:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-24 10:35
indulgencija
taiklūs pastebėjimai, patiko
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-23 17:26
Intriganto
Su kola mašiną reik plaut.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-17 19:53
pilkė
O Tu rimtai bandei su ta vinim? Aš girdėjau tik, kad centus aptirpina (???)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-17 09:30
Šioks Toks
Ne komentarai, o kažkokia tulžis ir dar prarūgusi. Kažkokios kapinės ir numirėliai, apibarstyti naftalinu, kad paslėptų nepakenčiamą dvoką.
Viau, viau...vemsiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-16 14:27
agricola
o tu sumokėjai mokesčius...labai trumpai tu vaikštai po prekybos centrą, bet pastebėjimai grėsmingai taiklūs...4
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-15 08:31
Trečioji mergaitė
brudas gerai sako apie valstybę,
bet dėl autoriaus ne,-
sysiot pašaliais galimybė - be ribų ir sienų  :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-15 07:56
Exmortis
Paburnojo, paburnojo boba, kaip ant myžančio penkiamečio paupy ir nuėjo pro šalį. O penkiametis ir sekantį sykį ten pat myš. -> čia visi mano pamokslai suma summarum :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-14 22:31
brudų brudas
Paburnojo, paburnojo boba, kaip ant myžančio penkiamečio paupy ir nuėjo pro šalį. O penkiametis ir sekantį sykį ten pat myš.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-14 19:26
Mute
Neabejingumas .
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-14 14:32
Exmortis
o dėl savo perfrazavimo galiu jį išversti

ryški šviesa analinėje angoje -> didelis dėmesys bereikšmiui multimedijos muilo burbului...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-14 14:30
Exmortis
Labai geras darbas. Kad Tavo žodžiai Dievui į ausį...

Perfrazuodamas Emmanuel pasakyčiau jog tekstas prilygsta ryškiai šviesai...

...analinėje angoje.

Sutinku, idėjos aktualios ir reikšmingos šiandieniniam skaitytojui. Bet ar būtina jas įkišti į tokią beviltiškai sumautą formą? Būtent forma ir sugadino visus tavo argumentus, parinkta nevykęs apvalkalas logiškoms ir sąlyginai teisingoms idėjoms.


"Jei negeri „Olialia“ „sexy“ kolos su amoniakine karamele (ji gera skrandžio opų atsiradimo priežastis, nes veikia, kaip tirpiklis, bet kokią vinį ištirpdo per savaitę – tad „skanaus“ kolos megėjams) ar nevalgai „sexy“ ledų esi „kaliausių kaliausė“ ir nieks į tave nežiūrės, tad būtinai su savim rankinej turi būti kolos skardinė ir demonstratyviai, bet kur stotelėje ar autobuse reikia gerti reklamos subproduktą, bei nepamiršti kuo labiau pašviesinti plaukų, kad būtum panaši į standartinę reklaminę  „lietuvę“, nes – amoniakas valdo. Man nuoširdžiai gaila moterų, kurios tapo  „ Olialia“ reklamos auka." -> vien už šitą pastraipą autorei norisi paimti ir užpilti visą tą kolos subproduktą ant lygios blizgančios ševeliūros. Leisdamasi į tuštumą, vaizduodama šiandieninius stereotipus stereotipiškai (!) (t.y. aiškindama paprasta buitine kalba aiškius 2x2 tipo reiškinius) tu tampi paprasta Valančiuke su rožančiumi, mojuojančia davatkų pulkui "Nepirkit Maximoj, joje gyvena ŠĖTONAAAAAASSSSS! Jis slepiasi po "Olialia Cola" skardine!!! - apverktinas vaizdas.

O beje kas per pusfabrikatis ta "Olialia Cola?" - aš sakau.

- Tu juokauji - čia gi ištisas sekso pritvinkusios kultūros gaminys. - išskaičiau iš buvusių tekstų.

Esmė ta, jog tu save pastatai save tarp "išsidažiusių baidyklių" ar kaip tu ten įvardiji tuščius paauglių kiautus, bet tavyje, kaip personoje įžvelgiu lygiai tokią pačią tuštumą besimaitinančią kitų žmonių tuštuma. Pseudointelektualė vaizduojanti labai kompleksišką šventąją, kurios pasaulėžiūra dėl moralizacijos dozės yra iki apsivėmimo apgailėtina. Faktas jog tu BANDAI pritapti "bohemos" sraute, primityviai bandai pamokslauti apie "Olialia" mergaitęs ar kokia ten tavo dažniausia tekstų tematika, bet pseudo lieka tik pseudo. Gal tai paprasčiausiai ne tavo sfera? Pabandyk paieškoti naujesnių raiškos būdų, naujų raiškos plotmių. Nes visi tekstai, kuriuos teko skaityti yra primityvesnės svetimų idėjų iškramtos. Pavolioti ir išspjauti kąsniai. Gal pabandyk kurti muziką ar tapyti? Žinau puikų dailininką, kuriam velniškai nesisekė poezijoje kad ir kiek stengėsi. Atsidėjo tapybai - dabar labai laimingas.

Kur originalumas tavo "esėje"?

Nėr, numirė ar pasiklydo kažkur.

Kažin ar turėsi kantrybės skaityti mano komentarą. Ir ar turėsi pakankamai savikritikos nepradėti stūgauti pritrūkusi argumentacijos. Taigi finalui apibendrinimas:

Tavo stilistika lengvai atpažįstama, atsibodusi, socialinės problemos vaizduojamos tekste banalios, "esė" tuščias, nesukeliantis jokių apmąstymų.

Linkiu atrasti savąją saviraškos erdvę.

Kuolas

Įvertinkite komentarą:
Geras (8) Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-13 19:10
Heis
Net nežinau... Šiaip tikrai nieko naujo, bet gan idomiai sudeliota :) Man tik užkliuvo mintis apie reklamas, nemanau, kad pagal jas galima spręsti, kokie mes esame žmonės, juk tai tiesiog rinka, kapitalizmas :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-13 16:56
cls
cls
Čia 9,99 franko? :)
Man patiko medicininiai aspektai - apie skrandžio opų atsiradimo priežastį :)

Šiaip galvoju panašiai kaip ir Gucė :) 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-13 12:26
Gucė
Kam adresavai savo esė? Kas potencialus skaitytojais, jei tai:

"Nuo masinio kičo neapsvaigusiam, akcijų nepakerėtam ir blaiviai mąstančiam žmogui aš čia nieko naujo nepasakiau,..."

tai kaip tiksliai pastebėjai toks skaitytojas turėtų sustoti po pirmų kelių eilučių, nes nieko naujo čia neras.

Jeigu tekstas skirtas "standartinei reklaminei lietuvei", manau, bent jau teoriškai, ji tekstą atmes, kaip užgaulų, t.y. priešišką jos vertybėms ir jai asmeniškai

Mane, iš principo sutinkančią su esė mintimis, skaitant, erzino autoriaus visažinantis viršsąmoningas tonas skirtas numanomiems amoniakine karamele paspringusiems "visiems kitiems".

jei būtum pasukus kitu kampuautoriaus poziciją (pozą), už idęją  duočiau visus penkis ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-12 20:08
Kirvoboica
pasirenkam iš esamo asortimento,..
arba asortimentą patys išplečiame :)
nieks kits čia nekalts,.. pirkėjėle tu pati,..
:))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
1 2
[iš viso: 23]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą