Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mano tyla nepatiko Robertui. Jis stengėsi mano tylą plėšte išplėšti iš manęs. Atimti. Sunaikinti. Sugriauti. Jis purtydavo mano kūną – bet juk tyla nebuvo kūnas. Tyla buvo mano siela. Prisijaukinau tylą šaltais žiemos vakarais, kai už lango lėtai ir žaismingai supdavosi snaigės, puošdamos vidury kiemo stūksantį seną kaštoną, kuris kiekvieną pavasarį apsipildavo gausiais baltais žiedais, o rudenį brandindavo vaisius o ryškus mėnulis apšviesdavo taką, kuriuo turėdavo pareiti Robertas.
Iš pradžių mano tyla spengdavo ausyse ir tik šunų lojimas arba praeivių juokas ją nutraukdavo. Po to mano tyloje gimė muzika.
***
Šiltas vasaros vėjas kedena mano plaukus. Neįtikėtinai vaiski diena. Einu per žalius, geltonomis piktžolėmis pasipuošusius laukus ir renku jų žiedus. Keista, vaikystėje rankas badę žiedai, šįkart nekanda. Gal todėl, kad noriu nusipinti lauko gėlių vainiką ir pasipuošti? Gaivus marių aromatas. Kitapus marių gerai matosi Juodkrantė. Man taip lengva ir gera. Labai noriu sušlapinti pavargusias kojas marių žydinčiame vandeny, bet netikėtai kylu į viršų ir skrieju virš marių. Baugu man, bet tuo pačiu smalsu. Žvelgiu į žemę iš viršaus. Pirmą kartą. Staigus kritimas. Šalto prakaito banga. Atmerkiu akis. Ach, taip. Telefonas.
-Klausau?
- Gydytoja, gal galėtumėte nusileisti į priimamąjį? Turime skubų ligonį.
- Duokite man penkias minutes, leidžiuosi.
Slogus sapnas. Pasižiūriu į virpančias rankas ir pasiimu į rankas šaltos kavos puodelį. Man reikia atsibusti.
-Labas vakaras. O gal jau rytas? Ir kas čia nutiko? – šypsausi. Kažkodėl esu tikra, kad tik besišypsantis žmogus gali padėti į bėdą papuolusiam.
-Man bloga, - atsako vaiskiai mėlynos akys. Turbūt tokio vaiskumo dangų regėjau šiąnakt-pagalvoju mintyse.
- Taip, sprendžiant pagal gautus tyrimus jums ir turėtų būti bloga. Kiek jums metų?
- Dvidešimt aštuoneri, atsako.
Labai gražus amžius. Norėčiau grįžti atgal į savo dvidešimt aštuonerius. Tikriausiai dabar viską daryčiau kitaip. Kaip greitai bėga laikas. Nesenai buvo aštuoniolika – dabar trisdešimt septyni.
- Teks jus skubiai operuoti. Tik nereikia nusiminti, raminu mėlynas išsigandusias akis, per valandą ir septynias dienas vėl būsite sveikas. Kuo jūs vardu?
- Marius, - nusišypso jis –ir man pasirodė, kad jis manimi patikėjo.
-Sesute, paruoškite ligonį apendektomijai. Ir pakvieskite prašau man asistuoti budintį iš traumatologijos. Taip pat anesteziologą. Skubu.
Priešoperacinėje viena. Pasiimu šiurkštų šepetį rankoms, užlašinu kelis lašus muilo. Ak taip, žiedas. Nusiimu amžinosios meilės priesaikos simbolį ir grūdu jį į kišenę. Pati nesuprantu, kurio velnio jį nešioju, jeigu tai tik simbolis, kuris nebereiškė nieko? Mano akys susminga į atvaizdą veidrodyje ir tame atspindyje matau moterį, pajuodusiais paakiais. Trūksta miego, pagalvoju. Apžiūriu savo kaklą bei krūtinės iškirptę ir veltui bandau ieškoti kabliukų. Lygi, rausva oda. Be raukšlių. Ištiesiu rankas. Jau nebevirpa.
Nusišypsau atspindžiui. Atveriu operacinės duris. Įlendu į šiltą sesutės paduotą apsiaustą. Pirštinės.
-Kaip mūsų ligonis? Jau miega? Tuomet pradėkim. Keturios valandos penkiolika minučių.
-Skalpelį, prašau.
2009-08-26 16:40
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-08-27 08:53
švo
Pirmos dvi pastraipos kvepia nekaltu groteskiškumu, kas kartu ir miela, ir kelia neaiškų šleikštulį.

Turinio esama, bet būsiu linkęs vadinti šitai medžiaga geram tekstui, galima.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-08-26 17:11
Brolis TT
Noriu pasidžiaugti puikiai nupieštais veikėjos išgyvenimų paveikslais. Istorija gyva, įdomi, užkabina laukti tęsinio.

O norint kažką patarti - tiesioginės kalbos skyryba netaisyklinga, ne tokia, kokia naudojama pagal visus oficialius standartus. Suprasti, žinoma, galima, tačiau taip kai kur bereikalingai skaitytojas gali būti suklaidintas: kur balsiai pasakyti veikėjų žodžiai, o kur pasakotojo žodžiai.

Puiku.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą