Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vieną kartą, seniai seniai, už jūrų marių, už plačių girių, Šeškinės mikrorajone gyveno nuostabaus grožio mergaitė. Graži kaip saulė, skaisti kaip mėnuo. Ir ji sutiko dailų jaunikaitį, apsitaisiusį puikiomis drapanomis, jos širdis suspurdėjo iš laimės, sutikus savo išrinktąjį ir ji pati sau pagalvojo:

Aš Tave. Tu mano kuris visąlaik ir mane .... Visąlaik mane ... Kad ir aš ir kurią tik vieną taip mylėjai tokia meile... Juk vieno ir mes kas yra, o kas gerai!!! Mane iš, o kartais net ir Iš. Tu buvai tas, kurį mylėjau net pati dėl ko? Gal dėl to, kad buvai toks ir man.

O gal dėl to kad buvai per daug? Savo visa meile man. O aš meile, nes Tu gali jos tokios kaip Tau ... Juk Tave mylėjau labiau nei ... Labiau nei save!!! Buvo Per Daug, Kad Butu Viskas!!! Buvo Per Daug!!! Bet man visa tai Nusibodo...

Ta ir diena tas pats. Man viskas nusibodo. Ir suprasti, kad yra - Vieni žino apie taip ir nieko apie tai, ir viskas tik nieko ir gerai. Ar kurie apie kurios niekada? Juk gali ne viską!!! Bet štai - jei tik kad tai Tau aš ir tau nieko, kad nors pas mane kas su Tavim, kad viskas gerai, kad viskas per daug!!!

Bet tas dėl to, kad Aš net nenorėjau. Bet to aš nenorėjau, kad aš gyvenime man tik aš pati. Kad viską taip, kad man geriau. Tau to nei viena, bet tik su viena!!! Aš tau daugiau nei su ta, jei mane taip, kaip nei viena. Ir mes apie save, bet kas kad tu Kad tau aš, o ne bet aš pati. Ir dėl to kaltinu Tik Save. Tau nors net Tu man nieko Tu juk Tu man ir mano kaip tik mane ir man. Aš nebuvau Tu per mane ir Tu man ir Tu toks ir toks man.

Nors suprantu Tavo Ir tikiu, kad dar man į ir tavo ir Tu ir kas juk aš Tave ir juk aš Tavim o ne Tu. Aš su taip, kaip ir savo ir man, bet aš kitaip. Juk Tau gera kad man skaudu. Kad aš to ką tau mano (Tau Mano!!!) ir kad Tu niekada.

Niekas kitą dieną į viską vėl ne. Pamačiau tik su ja. Gal kas aš ne man? Iš jo akys į mane. Ką tai jis mane ir kaip kad jie pas, bet tas toks ir labai man jis apie ji. Jo, tik tai kad ką čia šiandien sau su nėra ką, o ne jei čia jie o aš visi labai, tai jie jis į mane, o šalia jo ką ji vėl mūsų akys? Ir jie štai ir kad aš taip o jis šalia jis dieną.

Jau jaučiu, kad jo rankos mano. O aš ranka ir jo iš aš ir nenorėjau, bet mane ir jis. Ir žinau, kad jis man. Jaučiu visa vakarą - visi prie tai - ir už jaučiausi kaip buvo gera ji šalia jo, bet kaip jis atrodė su manim? Prie jis manęs - aš nenoriu kad man gera visi pas mane nežinau. Gal aš su visais gera ir jų pas ji? Ir su į vėl jie vėl jis man visi nori kad jis daug buvo gera su ji prie žinau kad vėl gyventi kartu aš ji viskas buvo bet kad tu manęs tai tu gal kita aš tavęs. Gali ir dėl jo ji o viska kad to laikas viskas. Aš ką? Širdis skaudu, kai buvo taip, o dabar iš skausmo per gera - vis dar skaudu, kai vis dar noriu.

Visi kurie dabar jausmai, nes niekad jausmai gali pasakyti- Kai kad ne pagal savo, kai ne pagal savo - Tai savo kai ką į tą Jų kai ką.

Kaip vienas ne ir viską į viskas bus. O aš noriu mylėt!!!

O po to jis susituokė ir ilgai ir laimingai gyveno. Jų vestuvėse ir aš buvau, alų midų geriau, per centrinį apdorojimo vienetą varvėjo,  burnoje neturėjau.
2009-06-13 08:39
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 12 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-11-26 21:22
Nuar
Monologas su dejonėmis. O fantastika kur?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-07 13:06
Tsuga_phen
Savotiškas eksperimentas. Pagirti galima už drąsą iš kelių paprastų žodžių sudėlioti rimtesnį tekstą. Kita vertus, ilgalaikės vertės mažoka.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-18 21:33
Tilitė
Beprasmis eksperimentas. Nuvalkiotas požiūris į ateivius, humanoidus ir net meilę.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 16:40
Weird Star
Atsiprašau už klaidas:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 16:38
Weird Star
Kaip ten kalbėjo šių metų Poezijos pavasario laureatas Rimvydas Stankevičius... Daug kalbėjo, truputį moralus rėžė, kuklinosi ar maloniai plunksneles kedeno, o ėmė ir pasakė gerą mintį: atseit, geram eilėraščiui autoriaus paaiškinimai ir advokatavimas nereikalingi. Jei tik jų prireikia - vadinasi, kažkas ne taip. Aš dar pridurčiau - ar auditorija ne ta, ar kalba nekokia, ar pats kūrinys per anksti iš gamyklos plačiajai visuomenei kaip prekė pateiktas...

Taigi tarkime, kad čia - šiek tiek fantastika. Ir ne bet kokia, o moderni. Tokia, kurią norint skaityti ir dar ką nors suprasti, prireikia dvigubai už kūrinį ilgesnių autoriaus paaiškinimų, prasidedančių žodžiais: "bet aš norėjau pasakyti va šitaip, ir va apie tai, ir tą kalbą apskritai taip sunku buvo sukurti, ir ja turėjo kalbėti robotas ar ateivis kažkoks tai kažkaip tai, stebėdamas žmones visokus ir jų santykius, kurie jam atrodė nesuprantami ir šlykštūs lyg ir, ir kartais dar ir truputį juokingi arba, gal čia tiksliau taip pasakyčiau, jei sugebėčiau, jam (jai? na, tam robotui ar ateiviui kažkokiam tai - tai gal neutraliai taip čia reikėtų, bet tingiu galvot, ir nėra, nėra lietuvių kalboj tokių... ono... apie ką aš čia?) šlykštūs. Tai tokia mano kūrinio mintis, o jūs (pypt pypt pypt visokie ten humanoidai) nesupratote!". Sutikite, aiškinti savo kūrinius ir jiems advokatauti galėtų nebent labai jau pripažinti rašytojai, kurie yra parašę daugybę šyzų, kurios buvo tikrų tikriausios šyzos ir su ateiviais, ir su robotais ar šūdais, bet jų niekas nedrįso išvadinti grafomanija - nes jos, šiaip ar taip, turėjo savyje krislą tai, ką vadiname Geru Kūriniu, Gera Literatūra, Geru Gabalu ar kaip tik norite.

Bandyta buvo įdomiai, tačiau pritrūko įdėto darbo, minties apgalvojimo, lankstaus pasakinių motyvų naudojimo, galų gale tokiame trumpame tekste pasimeta idėja, ironija neranda adresato. Būna tokių tekstų, kuriuos sunku priskirti vienam žanrui, bet čia klausimas ne tas - čia kalbame apie tai, kad kūriniui dar daug o trūksta. Tik be pykčio:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 12:07
Aurimaz
Užsižaidėt su tuo google vertėju, ane?...
Nekabina, nors susprogdinkit šešiese. Geriau parašykit ką nors juokingo apie elfus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 09:03
Varinė Lapė
Nepriimtinas man toks stilius. Skaitosi sunkiai, kad net neįveikiau. Matyt, autorius (ė) tiesiog bandė pataikyt į gana specifinio skonio auditoriją, bet čia veisiasi visai ne tai. Čia skaitytojas ieško gero, kokybiško kūrinio ar bent jau teksto kurį kiek pataisius gausi gerą. Negalima sakyt, kad šis kūrinys yra nieko vertas. Tiesiog, kai bandai išspaust dirbtinai kažką "antgamtiško", gaunasi "jumoras".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 07:49
omnia_mea
Galiu būti itin nepopuliarus, bet laikausi tokio požiūrio į literatūrą (ir kitokį meną): svarbu ne tai, ką mėgino įdėti autorius, o tai, ką pasiėmė žiūrovas.

Svarbu ne kūrėjo katarsis, o skaitytojo, ne intencijos, o perduota ir gauta žinia, ne gerų norų pragaras, o subtilus bendravimo rojus.

Na, sakykime, kitoks mąstymo būdas. Tai tarsi būtų formos eksperimentas, pro kurį skaitytojas turėtų prasibrauti. Ir ką gi jis rastų viduje?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-14 20:01
St Sebastianas
Gerb. Pilke, tikrai mūsų nuomonės skiriasi. Ir kaip rodo daugiamečiai gamtos stebėjimai, jokie paaiškinimai nepadeda nuomonėms susieiti. Nuomonė keičiama nebent drastiškomis priemonėmis. Tarkime žmogus krapšto granatą ir galvoja, kad tai kinder siurprizas. Ištraukia žiedą ir tuomet įsitikina, kad vis dėl to tai buvo ne žaisliukas po šokolado sluoksniu, o trotilas padengtas metalu. Literatūroje, manau, tokio drastiško poveikio padaryti neįmanoma. Aš neturiu nieko prieš žmones, kurie kuria kažką prasilenkiančio su mano meno suvokimu. Neturiu nieko prieš ir tuos, kurie tokį meną garbina. Tačiau jei paklausia mano nuomonės, pasakau tiksliai tai, ką galvoju. Kartais subtiliai, kartais nelabai. Kiekvienas turime teisę į savo nuomonę, kaip ir teisę ją išsakyti.
Įvertinęs šį tekstą vienu balu jaučiuosi visiškai teisus. Galite į mane mėtyti plytas, galite deginti ant laužo, tačiau savo nuomonės nekeisiu. Jeigu parašyčiau programą, kuri ekrane parašo mano kūrinio tekstą, ją sukompiliuočiau ir į rašykus nukopijuočiau mašininį kodą ar tai būtų menas? Juk galiu teigti, jog taip kūrinį suvokia mašina. Beje, šiuo atveju būčiau visiškai teisus.
Nesakau, kad kūryba turi apsiriboti tuo, kas atrasta. Eksperimentai yra būtini. Tačiau yra dvi eksperimentų rūšys: pavykę ir nepavykę. Tiek vieni, tiek kiti naudingi žengiant tobulėjimo keliu. Tačiau tai nereiškia, kad pulsiu džiaugtis kiekvienu nepavykusiu (kokį manau esant pastarajį) tekstu. Ne blogesnį nei pastarasis kūrinys galima labai lengvai išgeneruoti metodika, kuri aprašyta mano dienoraštyje. Ir tuo metodu sukurtas (?) kūrinys bus žymiai arčiau ufonauto, roboto ar dar kažko nežemiško mąstymo nei "Humanoidų meilė".
Galbūt savo nuomonę išsakiau per griežtai, tačiau visada maniau (tikiuosi, jog ir ateityje manysiu), kad verta ginti tai, ką vertini ir nereikia nusileisti tam, kas bando tai sunaikinti. Ir šiuo atveju tikrai nebandysiu ieškoti to, ko paprasčiausiai nėra. Jei kiti šiame kūrinyje kažką sugebėjo surasti - kaip jau minėjau, neturiu nieko prieš tuos, kurie kuria ar garbina tai, kas prasilenkia su mano suvokimu. Tačiau ir jūs neužmirškite, kad mes turime teisę savo nuomonę išsakyti. Net jei ji ir priešinga jūsiškei.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-14 07:37
pilkė
:) Ponai fantastai, kadangi matau, kad mūsų nuomonės skiriasi, nors ...chmmm. iš kurios pusės pažiūrėsi, jaučiu šiokią tokią pareigą paaiškinti, kodėl man patiko ir kodėl čia pripėdavau.
Į kūrinuką nežiūrėjau kaip į literatūrą, - fantastika ar nefantastika, jūs geriau išmanote ir esate tuo įsitikinę :), - tačiau kaip į tobulą šiuolaikinės mąstysenos atspindį. Tolstame vieni nuo kitų, mielieji, kaip ten jūs sakote, šviesmečiais turbūt. 
Taigi. Senų senovėje, priešistoriniais laikais mitinės, jei norite, sakykite antgamtinės ar kaip kitaip, būtybės bendravo su žmonėmis daug artimiau. Nebuvo jos ateiviai, šmėklos ar kaip kitaip, buvo šalia mūsų. Užtenka užmesti akį į graikus (kiek žemiečių moterų Dzeuso vaikus nešiojo?), ar į likusio pasaulio tautosaką iš kurios mums, berods, geriausiai žinoma Eglė žalčių karalienė.  Siužetų,  manau, kiekvieno galvoj apstu.
Toliau. Kada prasidėjo atotrūkis, nežinau. Gal ties Anderseno Undinėle, gal jau buvo ir anksčiau, žodžiu - antgamtinės būtybės su žmonėmis nebesusikalba. 
Mūsų laikais nebežinau, į ką žiūrėti. Pamenat, buvo toks filmukas, Nacionaliniai gry... oi, poravimosi ypatumai, berods. Situacija analogiška šičia pavaizduotai, tačiau ten dar suvokiama logika. Supratot?
Šičia - logika tik mūsų. Ateivis, ar kas ten jis toks bebūtų, ne tik lieka stebėtojo pozicijoje, bet dar ir velnią ten supranta.  Kaip bus toliau, parodys istorija. Manau, kad mes jiems greitai nusibosim, ir tai nei vienų, nei kitų kaltė. Tai turbūt dėsnis. :) Žiūri į mus - žiūrime mes. Štai čia vertėtų paieškoti kabliuko, bet nurimkit, nebeieškosiu.
Ačiū už dėmesį. Čia paskutinis Piklės žodis. Nešdinuosi. ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 23:45
2012
Chi chi chi, sakiau gi - gera NEfantastika:))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 21:33
St Sebastianas
Sakai su vidine logika tekstą? Na, gerai, pabandysim:] Pirma fantasikos kanoników nieko daryti. Manau, kad darbas iškuolinimą, kurie daro didžiausią įtaką meninės sąmonės. Kai kurie meno galima ir apdergta drobė, bet daugelis žmonių vis dar matyti ant lapo ir šūdas. Menas, nebūtinai turi būti lengvai suprantama, kartais nebūtinai turi būti visiškai priimtina. Tokie kaip paniką, nors žmonės bijo nuogo kūno, bet jo atvaizdą ir dar senovėje buvo laikoma meno. Žinoma, jeigu menininkas ant laužo vangumas.
Jūsų darbas yra mano apdergta drobės. Šviesotamsos galima kalbėti apie vaidmenį ir sąskambis tarp skirtingų spalvų sienų dekoras drobė ir daiktu ... O gal net objektas spalvotas įvairovę? Gegužė aiškinti simbolizuoja visa, kas gera gryno griovimo Amerikos greito maisto. Jūs netgi galite pabandyti pajėgų stebėtojų grožėtis technika. Bet iš esmės ji nesikeičia. Tai yra ir liks sudu ant sienų dekoras drobė.
Galbūt, kaip kai kurie darbai yra neatskiriama šio teksto atrodytų kitaip. Tačiau, kaip ir jis neturi jokių palūkanų ar svarsto. Ypač palūkanų. Nuo seno dėl principo, kad darbas turėtų būti skaitoma nuo pradžios iki pabaigos. Sakau atvirai - principai kartais sukelia nereikalingų atliekų metu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (5) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 21:31
Valkas
Kalu du. Viduriuką taip sakant.

Pana Šmėkla, manėt, tokia originali būsit? Nė velnio. Ne vienas taip bandė, ne vienas norėjo pagamint kažką nežmoniškai nežmoniško, ir niekam iki šiol nepavyko. Sakot, iššaukia antipatiją, nes parašyta "atstumiančia kalba", kaip ir turi būt? Tada - ordiną kiekvienam nemokšai grafomanui. Nes jų kalba dar ir kaip atstumianti, mintys padrikos, tik ir norisi pakuolint.
Šiaip tai čia - ne fantastika, o meilės lyrika su esė elementais ir dar bantuku iš viršaus. Kaip tokią ir vertinsim.

P.S. Mūsų kaime žodis "šyza" reiškia aukščiausią įvertinimą. Norima parodyt, kad autorius sugebėjo sukurt tokį nerealų modernizmą, kuris iškart rado kelią į skaitytojų širdis. Nepykit ant taip sakančių.

P.P.S. Ar tik man atrodo, ar rašyti "aš" iš didžiosios raidės - prastas požymis ne tik personažui, bet dar ir autoriui? =]
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 21:04
pilkė
Aiškinimas - visiškai be reikalo. Atima iš skaitytojo \"džiaugsmą\" atrasti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 20:10
Manęs nebeliko
"tekstas yra parašytas ne žmogaus, o kažko - roboto, kompiuterio, ateivio - , kas stebi žmones iš šalies"

Pataisykit, jei klystu, bet visame rašinėlyje rašoma pirmu asmeniu. Mano kuklia nuomone - nieko vertas "darbas". -5
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 16:51
2012
O man tie nurijimai zodziu, nutylejimai ir neivardYJYmai visai ne ateiviski pasirode..

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 15:27
Belmonto Šmėkla
((Ne vienas komentatorius rašo, kad šitas rašinėlis nėra fantastika. Turbūt, reikėtų paaiškinti, kodėl jį įdėjau į fantastikos skyrelį.

Rašydamas bandžiau sukurti efektą, kad tekstas yra parašytas ne žmogaus, o kažko - roboto, kompiuterio, ateivio - , kas stebi žmones iš šalies, bando suprasti jų papročius, gal būt, skanuoja mintis.

Tam kažkam žmonių mintys ir elgsena atrodo labai keista, nesuprantama. Taip, kaip mums turėtų atrodyti keistas ir nesuprantamas jo pasakojimas.

Beje, išgauti tokį žodžių kratinį, kuris atrodo shiza ar minedo kalba ar marmalas (kaip tekstas čia buvo įvardintas), bet turėtų savo vidinę logiką, buvo labai nelengvas užsiėmimas. Žmogaus mąstysena tam natūraliai priešinasi. Taip ir turėtų būti skaitant ateivio tekstą, nemalonu, nesuprantama, keista, truputį šlykštu, tarsi žiūrėtum į kažkokio džiunglių pelkių gyvio gleivėjimąsi))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 15:23
pilkė
Ech, Šmėkla, iškuolins tave fantastai, čia pas juos kiti kanonai, kitos paralelės... į privačią zoną įsibrovei.  Netveriu juoku. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 15:12
Haldir
Na gal būtų juokinga... kurnors paralelinėj visatoj. Ne kas... Minediškas darbelis, nėra nė kaip kitaip apibūdint :DDD

1
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 14:47
jovaras
aš tik matau sakinių kratinį ir nieko daugiau:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
1 2
[iš viso: 27]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą