Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mano mintyse nepaliaujamai kunkuliuoja idėjos, prisiminimai, svajonės ir kiti panašūs objektai. Ir štai, staiga aptinku mintyse moterį. Aš labai myliu jas, kol kas nieko labiau nemylėjau, nežinau ar tai gerai, bet tikiuosi, kad taip.

Moteris - vyro gyvenimo spalva, galbūt ne visų vyrų ir ne visais gyvenimo etapais, bet viena aišku - visi vyrai gimė iš moterų. 

Guli vyras vežimėlyje su kvapeliu, apsiašarojęs, plyšauja visa gerklę, kad tik moteris jį pastebėtų, į jį atkreiptų dėmesį ir padėtų susitvarkyti su milžiniškais rūpesčiais. Prašau, tik nepagalvokite, kad tai apie vyrą invalidą, gink Dieve ne, tai apie vyrą, kuris yra bejėgis kūdikis. O kas belieka motinoms - tik padėti savo vyrui – kūdikiui; maitinti, keisti vystyklus, nuprausti, padėti nusilengvinti, padainuoti, surengti šou, kai vyrui skauda dantims besikalant ir taip toliau.

Vėliau, kai vyras pirmos moters pagalba išmoksta vaikščioti, valgyti, šnekėti, bendrauti, jis iškart patraukia daugelio moterų dėmesį - tai ir močiutė, darželyje sutikta miela mergaitė, kuri linkusi su tavimi bendrauti, į svečius atėjusi teta, teta, sutikta gatvėje ir besižavinti vyru (aišku, manimi), darželio auklėtoja ar auklė, medicinos seselė su skiepu rankoje, putliais žandukais konditerijos pardavėja, sverianti nepakartojamo pyrago gabalėlį ir merkianti akį, patikindama, kad jis labai skanus. Vyras pasimeta, bet visa laimė, kad dar šalia - pirmoji moteris, padedanti keblioje situacijoje. Ir taip linksmai prabėga pirmas penkmetis.

Rugsėjo pirmoji. Didinga šventė vyro pasaulyje, juk tai - durys į platų pasaulio pažinimą, į didesni pažinčių ratą, kurios, kaip vėliau paaiškės - ne visuomet sėkmingos, bet vėlgi, gelbsti moterys. Dabar į ypatingai svarbių moterų sąrašą patenka ir mokytojos, kurių Lietuvos mokyklose laibai daug - ne taip, kaip vyrų. Vyrui smagu žaisti, konkuruoti su savos lyties atstovais, bet gyliai mintyse jis norėtų pasėdėti žaviai ir protingai mokytojai ant kelių, ar sėdėti viename suole kartu su kaip tyčia visiems klasiokams patinkančia mergaite. Argi nenuostabu - aplinkui beveik vien moterys, ir mintys beveik visos apie moteris, nors ir netiesiogiai, bet apie jas.

Kuo toliau, tuo įdomiau, nors ir sudėtingiau. Mergaitės pradeda būti pernelyg rimtos, suaugusios, pasitempusios, tvarkingos, pareigingos, o berniukai pradeda dar daugiau šėlti, sportuoti, bando būti lyderiais ir kartais šaiposi iš pernelyg didelio mergaičių rimtumo. Berniukas, grįžęs po dienos užsiėmimų, kažkodėl pagalvoja apie mergaitę, kuri jam kartais nusišypso ir kuri yra kažkokia kitokia nei kitos, kažkodėl norisi, kad ji nusišypsotų ar leistų ją palydėti po pamokų namo, ar pasivaikščioti parke ir prisirinkti pavasarinių žiedelių ar gražių rudeninių klevo lapų, ar draugiškai pasimėtyti sniego gniūžtėmis. Juk tai taip gera, ir nesvarbu, ką beveiktum, svarbu, kad su ja. Ir taip keliems metams prabėgus gimsta pirmoji meilė.

Pirmoji meilė, kartais sėkminga, kartais – ne, bet visuomet įsimintina, nes ji gimsta iš draugiškumo, iš supratimo, ir kas svarbiausia - ji vyrui padovanoja antrą labai svarbią moterį gyvenime, moterį, kuri pažadina pačius tauriausius jausmus. 

Pirmosios dalies pabaiga. Jeigu patiko – laukite tęsinio.
2009-02-09 23:41
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-27 08:47
Erato
Moterų II taip ir nesulaukiu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-26 23:28
joneee
neveža
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-16 12:57
švo
Reikia tęsinio. Maža kas,
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-14 09:26
Erato
Gėjams irgi reikia moterų. Net labiau nei heteroseksualams. Tik kitaip. Matai, paprastam vyrui moters reikia viena, dviem, na, daugiausia trim prasmėm. O gėjui - tūkstančiai tų prasmių, jie be moterų negali apskritai. Išskyrus tai, kad nenori mūsų fiziškai, jiems mūsų REIKIA gyvybiškai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-12 20:03
MiuMiu
naiviai, bet labai gražiai ir tauriai pamąstyta apie vyrų giminę.
sakyčiau - beveik utopija.
bravo, gražu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-11 11:01
Ferrfrost
Tarsi moteriskumo ode grazi ese moterims.Vyrams reikia moteru, aisku jei jie nera gejai:D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-10 17:49
Tik dulkės
o pavadinimas, tai yra moterys vyro akimis, jo gyvenime, man rodos, kad su pavadinimu čia viskas gerai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-10 17:47
Tik dulkės
Na, tas kvapelis visai nedera prie tų tavo perdėm (mano nuomone) banalių frazių ir pačio pasakojimo. Technika gera, skaitosi lengvai. Gal toks tekstas tiesiog ne mano sugadintoms smegenims.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-10 16:17
Dudi
Pavadinimas turėjo būti "Vyrai. I dalis", nes dėmesio centre matau vieną vyrą skirtingais jo gyvenimo etapais, o minimos įvairios moterys ir su jomis "nupieštos" situacijos tik padeda atsiskleisti vyro vidiniam (gal ir ne tik) pasauliui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-10 07:34
Erato
Turbūt bus teisinga, jei pirma komentuotoja irgi bus moteris:) Nieko negaliu pasakyti, nes komentarai nuo teisybės atšoks kaip guminiai kamuoliai...

Pažįstant Tave (nors truputį), įtariau, kad visą įdomumą paliksi kitam kartui:)Viskas taip tikra, gryna, atrodo, dar ką tik pats vaikiukas buvai... Ir ta darželio atmosfera. Atrodo, taip seniai, o prisimenam.

P.s.pas mane gali apsižvalgyti, ten labai nemažai "teisingos" info apie mus rasti gali:) Na, bent jau apie vieną moterų tipažą;-)

Ačiū
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą