Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Su nykščiu nuvalau ekraną ir taip, pasižiūriu. kad tai tikrai saulė. Dabar turi būti klausimas. Dabar jokio atsakymo. Galbūt dar vienas klausimas. Ir tada jau normalus tekstas. Tas tekstas apie saulę. Na, manau, tikrai apie saulę. Tada klausimas. Taip, kuri šviečia danguje. Ši saulė tokia tikra. Bet atrodo lyg, pakėlęs žydras akis į mėlyną saulę, išvysi tikrą, taip ji tikra, šviečianti, šildanti saulė. Toks milžiniškas šilumos ir šviesos kūnas. Dabar reikia sustoti. Juk šis tekstas ne vien tik apie saulę. Yra ir kažkas kitas. Dabar klausimas. Ir ne, aš nesakysiu. Ir privalom grižti. Saulė naktį nešviečia, tai logiška, nes saulė naktį nešviečia, akivaizdi tiesa. Saulė naktį gal ir miega. Ir aš galiu sapnuoti nakti saulę, galiu sapnuoti ir šviečiančią ir sapnuojančią saulę. Bet grįškim prie saulės. Saulė atvira visiems. Ją visi gali matyti, ji visiem gali šviesti, taip, ir šildyti gali visus. Bet gali tai daryti ir vienam. Klausimas. Atsakymo neduosiu. Ir tai nėra suprantama, paprasta, interpretuojama. Na gerai, aš parašysiu kaip jam gera, malonu, aš galiu parašyt kaip man dar yra. Ir man dar yra nuostabu ir nepaprasta. Ir nieko nekonkretaus. Galiu dabar naktį trumpam sustoti. Rankom užsidengti akis. Ir suskaičiavus iki šimto nusiraminti. Saulė vienas, saulė du, saulė trys... Bendravimas su saule yra... Saulė keturi. Kai reikia klausti. Tada atsakymas. Ir šypsena. Dar vienas dalykas, saulė yra miela. Ir labai svarbu žinoti, jog saulė nėra personifikuota ar kitaip įasmeninta. Tiesiog saulė. Tikra saulė. O gal ne... Ne, jokių minčių, galvojimo, jokių svarstymų. Viskas turi būti taip, be jokių gal. Negali taip būti. Paprastiem klausimam reikia sunkių atsakymų, o gal atsakymų nereikia, gal tiesiog tebūna tai paprastas klausimas. Be atsakymo. Be nuomonės. Be jausmų. Tik klausimas. Ir paskutinis paprastas klausimas. Ar galima mylėti saulę?
2009-01-29 02:57
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-08 19:33
Netipiškas Individas
skaitau, skaitau ir jei ir nušoku akimis nuo teksto, tai nieko ir nepastebiu... šį kartą tikrai nepatiko... tiesiog gal geriau daryti pertrauką, negu bandyti vienas po kito dėti dalis? (mano nuomonė)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-01-30 12:33
Erato
Aišku, kad galima. Mano draugų mergaitė Saulė.Myliu ją kaip savo vaiką.
Be to, nuo vaikystės, lakstydama nuoga po pievas, šaukdavau, veidu atsisukus į saulę kaip kokia pagonė, kad Saulė - mano mama. O ar nemylim mamos?

Na, štai Tau ir atsakymas.

O Tu tikėjaisi, kad uždavei retorinį klausimą? Žinok, tokių vis mažėja ir mažėja, kai randasi po Saule tokių kaip Erato:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-01-29 14:37
ška
O, koks giliabriauniškas klausimuxas :D Pliusas būtų nebent dėl to, kad šį kartą tai tikrai panašiau į esė. Pilstai kaip kisielių į indukus be dugno. Nei raiškos, nei turinio: "be nuomonės". Gal kitą sykį pavyks labiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-01-29 14:30
žmogus iš mažo pasaulio
Tai gali buti be atsakymo, bet tegu tame neatsakyme slypi nuomone ir jausmai... :) O kaip pats atsakytum i paskutini klausima?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą