Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Stebėjau rėkiančius medžius - žiedai rausvumu išsiriečia ir išsprogsta slyvom. Vaikštau sode ir renku jas, o kojos smenga į kauliukų pūdymą, grimzta rasotuose šapeliuose. Grįžusi paberiu uogas po palange – gal atbaidys kregždes. Mačiau vakar, kaip viską iš kambario susirinko – nuo servetėlių iki šlepečių. Net dešimt porų lakuotų nagučių nuskrebeno grindimis tempdami lietpaltį ir iškeitė į maišelį molinių plokštelių - lizdams. Pagrūmojusi sulaukiau surauktų snapelių, o užmigus delnai ištrupėjo urveliais.
Pusdienį lipdžiau savo miauksmą batonu ir klijavau prie turėklo. Pietums atėjus plykstelėjo melsvumas ir balkonas nugulė aptrupėjusiais ūsais. Susigraudinusi rinkau pėdutes – saldžias, mielines. Pasidaviau. Tik iki vakaro dar bandžiau – badžiau lazda orą, o jos laidė šalia. Ir rūgštynėm nealergiškos – kramsnojo besijuokdamos, žandukai slyvom išsipūtė.
Ir šiandien, grįžusi iš sodo, budžiu prie palangės. Langą užrėmus – o jos stumia sparnais, visas pulkas, net išsiręžę. Parkritusi užsidengiu veidą, o jos sutūpusios lesa slyvas ir viena akimi (pačios vyriausios) stebi. Tik linktelėjau – pakilo, patupdė man ant kaklo vieną mažiuką ir išlėkė. Dar langą seilėm ir plokštelėm nuklijavo – kad kas kitas neįlįstų.

Vėl eisiu į sodą. Kažkur smėlyje mažiukas kuičiasi – auginsiu kate, vietoj sulesto. Jau vakar, mačiau, šakom karstosi ir dėžutė lakuotais nagučiais nubyrėjusi – šypsausi. Lipdysiu ir tave – burnoje vis dar vartosi mielinė pėdutė.
2008-05-26 22:20
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-27 15:49
časm
Lipšnus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą