Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







  Kažkas kažkada pasakė: "Gyvenimas - skaistykla, kelias tarp pragaro ir rojaus." Tai kodėl metams slenkant darausi vis purvinesnis? Tyro vandens ištroškęs... Nuotrauka ant stalo - kaip sapnas. Po tiek laiko mano veidas joje išbluko... aš pats išblukau kasdienybėje. Kai miršta mūsų sapnai, mirštame ir mes. Ar dar galiu prikelti seniai palaidotus šešėlius?.. Rodos, mes šypsomės, mama!
  Nepamenu tavo šilumos. Įamžinti atvaizdai skirti tam, kad prisimintum. Tarsi kokie raktai nuo apdulkėjusių skrynelių galvoje. Į jas viską sudėjau, užklijavau etiketes. Nuotrauka atrakins pamirštą. Nesugrąžinamą... Kada vaikystė išplaukė, išsprūdo iš delnų? Kai pirmąkart pamelavau... kai pirmąkart pamilau... kai netikėtai supratau jog klystu. Kodėl nesustabdei manęs? Dabar lyg skandinamas aklas šunytis kapanojuosi tamsoje, kad išnirčiau ir pajusčiau tavo rūpestį. Bet du kartus negimstama... Amžinas gyvenimų variklis - laukimas. Tekantį laiką tereikia supjaustyti į atkarpas. Eiti nuo taško iki taško ir taip toliau. Suvokus, jog nebeliko ko laukti, jog nebėra daugiau taškų, kraujas stingsta gyslose... Kai paimdavai mane ant rankų, sakydama, kaip greitai augu, nematydavau slepiamo liūdesio tavo akyse. Taip laukiau, taip norėjau būti didelis, tačiau tu nelaukei. Jei tik tavo rankos būtų sulaikiusios dienas... Man liko tik tuščios saujos nakties tylos.
  Pridusę žibintai nebyliai spokso pro langą. Jie neperpranta mano kliedesių. Prie ko man prisiglausti? Net nežinau kur tavo kapas. O gal tu nežinai kur manasis... Palikęs namus puoliau į gyvenimo mėsmalę. Mėgavausi laisve, o tuo metu pasaulis iš lėto traiškė mano kaulus. Nesuvokiau, kad tuščios grimasos niekad neprilygs nuoširdžiam vaiko juokui. Tu palikai man skausmingą laiko tėkmės pajautimą. Turėdamas jį, negaliu užmigti, sapnuoti... sugrįžti. Meilė - gebėjimas sustoti, nors trumpam. Aš užmiršau mylėti.
  Jauna moteris, laikanti sūnų ant rankų... Kodėl jų atvaizdai spinduliuoja laime? Per didžiulį skausmą kadaise, pradžioje, atplėšti vienas nuo kito. Ištartas pirmas žodis - bus galima skaudinti. Išdygęs pirmas dantis padės įkąsti. Žengtas pirmas žingsnis leis pabėgti. Bet vėliau- kai prasidės nuožmi kova su aplinkybėmis. O vaikystėje viešpatauja naivumas. Vaikystėje šypsena, tas neklusnus zuikutis, žaidžia sulėje... Mūsų saitai nutrūko dar kartą... be apnuoginto skausmo. Išsiskyrimas su bežodžiu pritarimu lemčiai. Ar tu verkei? Ar šaukei ant nenutylančio laikrodžio tiksėjimo? O gal palaiminai? Širdy atgaivinu tik tylą, kurioje neištarti žodžiai krito sunkiais akmenimis. Tylą neištrintoje akimirkoje... Nuotraukoje be neišvengiamos nuojautos. Juokiausi mamos glėby, nežinodamas, kad rytoj bėgsiu ir neatsigręšiu. Rūpėjo tiktai kada išskris paukščiukas...

  Jūs manęs nepažįstat? Aš - pilkas žmogeliukas. Tipenu purvinom miesto gatvėm iš dėžutės į dėžutę. Mėnuliui išpažįstu nuodėmes. Tarnauju pasaulio valdovui. Jo vardas - abejingumas... Vaikas nuotraukoje? Ir moteris? Nežinau... Aš nežinau jų. Bet, atrodo, žinojau. 
2003-08-10 19:43
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 29 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-17 15:26
1termitas
Dieve... Atleisk savo mamai. Tavo rašalas sunkus. /////
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-02 14:04
Svoloč
Paprastai tingiu skaityti tokius ilgus veikalus, bet šitas kažkaip iškart pagavo. Daug gilumos, išmąstymo, būdingo patyrusiam, nepaviršutiniškam gyvenimo stebėtojui, psichologizmo ir t.t. Gyvenimo studija? Laboratorinis darbas?
Likau galvoti, kodėl tai parašyta? Susiję su netektimi? Nostalgija prabėgusiam laikui?
Įspūdingos metaforos - "gyvenimų variklis - laukimas", "Tekantį laiką tereikia supjaustyti į atkarpas" ir kt. Įspūdinga.
Beje, niekada neskaityčiau kūrinių autoriaus, kurio nick'o nesuprantu. Tokius nick'us paprastai praleidžiu. Šį kartą gavosi apsikeitimas nuomonėmis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-08-25 22:54
NiekoRimto
gražiai. nei pridursi, nei atimsi. pirmas dantis, kad įkąsti.nea /////
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-08-10 23:49
tesa
liudnas tas gyvenimas kartais...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-08-10 20:29
Trolis
Visai gražus kūrinėlis apie vaikystę ir ne vaikystę.... ////

P.S. Kiek supratau, paskutiniuose sakiniuose žodis "žinau" vartojamas reikšme "pažįstu". Deja, žodis "žinau" taip nevartotinas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-08-10 19:47
Bikkuni
Tai, mano mielas drauge, egzistencinis nuovargis...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą