Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Anryel patapšnojo vidurine letena per vakumatorių ir nepatenkintas sugriaudėjo:
- Prašau tylos. Žinoma, yra kuo pasidžiaugti, bet mūsų darbotvarkėje dar trys klausimai ir aš prašau visų komisijos narių susikaupti.

Klegesys pamažu nutilo, tik tolimam kampe grupelė mokslinių bendradarbių gyvai stūgavo negalėdami atsikvošėti. Tik kai jų balsai pradėjo skambėti visišku disonansu su mirtina salės tyla, o Anryel visų keturių galvų išraiška iš „oficialus susirūpinimas“ palaipsniui evoliucionavo į nieko gero nežadančią „santūrus susierzinimas“, nurimo paskutinis betvarkės židinys. Anryel dar kelias ilgas sekundes iškalbingai tylėjo, kol salė galutinai įsisąmonino, kad kitų trijų klausimų svarstymas lygiai tokia pati neišvengiamybė, kaip ir fizikos dėsnių išnykimas juodojoje skylėje. Drąsuolių, bandžiusių empiriškai paneigti juodųjų skylių įpročius yra pasitaikę, tačiau iki šiol neatsirado nė vieno, išdrįsusio mesti iššūkį Anryel vedamų posėdžių tvarkai. Pasak gandų, pakliuvus jo nemalonėn gravitacinis kolapsas atrodo ne toks jau baisus.

Įsitikinęs, kad salė nuščiuvo, Anryel atsikrenkštęs sušiureno duomenų masyvais:
- Taigi.... Projektas iš klasės Hašduo, kodas Žemė. Berods, Spektakiular, jūsų projektas, ar aš klystu?
- Eeee.... Taip, jūsų eeeee...., - sulemeno įspūdingais gaurais apžėlęs projekto vadovas, - tai yra...
- Susikaupkit, gerbiamasis. Juk ne  pirmas jūsų projektas klasėje Hašduo. Trys ciklai ataskaitai išklausyti, ar prieštaraujate? – sududeno Anryel.
- Ne, aišku, kad neprieštarauju, bet..., - Spektakiular užsikirto. Trys jo galvos neramiai sužiuro į kraštinę iš kairės, kuri mikčiodama niekaip negalėjo užbaigti sakinio.
Anryel galvos susižvalgė, salėje nuvilnijo šurmulys.
- Spektakiular, gal teiksitės paaiškinti, kas vyksta? Gaišinate visų susirinkusių laiką. Susiimkite, juk ne naujokas esate, - dalykiškai paragino Anryel.

Kairioji Spektakiular galva kažką piktai šnipštelėjo likusioms trims ir atsidususi galų gale rišliai atsakė:
- Projektas žlugo, jūsų kilnybe. Patikėkit, man nėra lengva...

Jo balsą užgožė salėje kilusi nuostabos šūksnių banga. Anryel susiraukęs trinktelėjo per vakumatorių, akimirksniu gražindamas tylą salėje. Jis vėl kurį laiką naršė po duomenų masyvus, kol salė neramiai laukė. Galų gale lėtai pranešė apie savo paieškų rezultatus:
- Pagal paskutinę ataskaitą, projektas sėkmingai perėjo visas keturias evoliucijos fazes ir dominuojančiai gyvybės formai... Beje, čia jūsų idėja, Spektakiular, dominuojančią gyvybės formą paleisti vaikščioti dviem ataugom ir aprūpinti ją pora manipuliatorių? Jau nekalbant apie dvigubą informacijos apdorojimo ir valdymo sistemą. Berods, pavadinote kairiu ir dešiniu pusrutuliais? Galite neatsakyti, taryba patvirtino dizainą gerbdama jūsų ilgalaikę patirtį Hašduo klasės projektuose. Nors prieštaravimų, pripažinsiu, buvo nemažai. Taigi, penktoji fazė, mes kaip tik ir norime sužinoti, kaip sekėsi penktojoje fazėje. Sakote, projektas žlugo?
- Taip, jūsų kilnybe...
- Po galais, Spektakiular, juk tai lengviausia fazė iš visų!
- Eee… Viskas vyko sklandžiai tol, kol atėjo metas įdiegti trečio lygmens valdymo sistemas. Na, čia ir prasidėjo problemos, - liūdnai atsakė Spektakiular – vienas iš dviejų pusrutulių, pasirodo, veikė už nustatytų parametrų ribų. Sužinojom tik tada, kai žlugo agento Budha misija.
- Kokios iškilo problemos? - Anryel balse pasigirdo nuostabos gaidelės.
- Kairysis informacijos valdymo įrenginys, arba, kaip jūsų prakilnybė, teikėsi pavadinti, pusrutulis, buvo linkęs užduoti per daug klausimų. Tik nedidelė populiacijos dalis sugebėjo pasiekti trokštamą rezultatą. Bet noriu pažymėti, kad agentas Budha atlikdamas misiją savo pareigas vykdė itin kruopščiai ir su dideliu atsidavimu, netgi pagrindė specialiai kairiajam informacijos valdymo įrenginiui sukurtą metodiką….
- Liaukitės, Spektakiular, - nutraukė Anryel, - mūsų nedomina agento Budha sugebėjimai. Kaip supratau, išaiškėjo jūsų pasiūlyto “revoliucinio” dizaino spragos. Kokių priemonių ėmėtės ištaisyti projektavimo klaidas?
- Eeeee... Na, mes pasiuntėm agentą Mozę...
- Juokaujat, Spektakiular?
- Jūsų kilnybe, mes...
- Palaukit, Spektakiular, - Anryel susierzinęs trinktelėjo per vakumatorių, - agentas Mozė nedirba su Hašduo klasės projektais. Tikiuosi, jums nešovė į galvą pasiųsti paskui jį agentų Jėzus ir Muhamed?
- Jūsų kilnybe, susiklosčius netipinei situacijai mes nusprendėm, kad įprastinės priemonės jau netinka. Juo labiau, kad mūsų skaičiavimais, dominuojančios gyvybės formos kairiojo informacijos valdymo įrenginio darbo parametrai gan artimi Hašduceotrys klasės pro...
- Pakaks, - nutraukė Anryel. Salė sulaukė kvėpavimą. Dalis komisijos narių paslapčia pradėjo kirsti lažybų, kad galų gale pamatys, ar Anryel nemalonė tikrai baisiau už gravitacinį kolapsą, - pasakykit man tik vieną. Kas dabar vyksta projekto Žemė laboratorijoje?

Spektakiular galvos nulinko žemyn. Salė laukė nekvėpuodama. Anryel kelias sekundės dramatiškai tylėjo, o po to pakartojo klausimą. Spektakiular sumurmėjo, bet spengiančioj tyloj visi išgirdo jo atsakymą:
- Kairiojo informacijos valdymo įrenginio darbas kai kuriuose dominuojančios rūšies individuose davė netikėtų rezultatų, jūsų kilnybe. Mes stebim, kuo baigsis Filosofi...
- Galite netęsti, Spektakiular. Kitais žodžiais šnekant, norite pasakyti, kad projekto nebekontroliuojate. Hašduo projektai nepritaikyti harmonizuoti dominuojančių rūšių veiklos šiom priemonėm ir jūs tai puikiai žinote. Norėsiu su jumis pasikalbėti po posėdžio akys į akis. Projektą žemė nutraukti, dokumentaciją į archyvą. Kitas darbotvarkės klausimas....

Po kelių ciklų Spektakiular sugniuždytas dūlino nukoręs visas keturias galvas, kurios, kaip tai retai įvyksta, vieningai sutarė po pokalbio  su Anryal, kad jis vis tik šūdžius kokių reta. Negana to, pakeliui namo, sutiko Mozę su Jezus ir Muhamed, kurie, panašu, jau buvo girdėję paskutines naujienas ir apsimestinai draugiškai kvietė Spektakiular užsukti į Ceduhašpenkiohaš. Spektakiular atsisakius, Muhamed ironiškai mestelėjo jam pavymui:
- Mielasis, jeigu kada nors vėl dirbsi su Hašduo projektais, nesivaržyk, pakviesk. Dar niekada nebuvo taip linksma!
2008-04-29 00:46
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-02 03:29
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-01 23:02
Žalioji Žaloji
Kietai čia. Žvengiau ( taip arkliškai išsireiškiant) iš C2H5OH. Grynas alkoholis. Hm pasirodo jie irgi naudoja "velnio lašus" :}
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-01 04:35
Jenna
o man mintis, kad sventieji mumis tik manipuliuoja, labai patinka.  visos religijos tik muilo burbulas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-29 13:43
Weird Star
Mintis visai gera, nors ir nenauja. Ir parašyta maždaug sklandžiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-29 12:12
EyesTrueDe_Lies
per daug fantastikos, cia geriau tiktu filmui, ne knygai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą