Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 22 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vienas pagyvenes, tačiau ne itin išvaizdus žmogelis bandė vodkę nusipirkti. Jam pardavėja nepardevė vodkės. Kadangi kaip ir visi kiti neišvaizdūs ir votkę perkanties piliečiai nešiojasi tik stambiomis kupiūromis, kasininkė neturėjo gražos. Dar į akis šoka, gal turit smulkiau... nea... nu tai negaliu paruoti, neturiu kaip atiduoti.... Už manęs eilėje stovėjusi moteriškė (apie 30 metų, neblogai atrodanti, figūra išsaugota, tačiau matosi jog arba sunkiai dirba arba turi mažamečių vaikų) pasipiktino pardavėja, suprask, jog čia civilizacija pinigų gražai turi užtekti. Numetu Snikersą ir sultis į pirmą lentyną ir palieku trijulę besiriejančią dėl gražos.
Lauke šalta, prisnigta, vėjo nėra tačiau, kai su konversais pastovi vietoje apie 10 minučių šaltis tampa nepakeliamas. Šventės, visi laimingi, apsikrovę pirkinių krepšiais, lekia iš vienos parduotuvės į kitą. Gatvėje matau, kaip vienas vaikinukas kažkur skubėdamas užkabina senyvą moteriškę ir toji suklumpa. Bandydamas jai padėti, gauna nuo senės draugelio su lazda per makaulę. Abudu senjorai užsipuola jaunuolį kaltindami jį aklumu, kvailumu, žioplumu, ir kitomis jaunatviškomis negandomis. Pasaulis išprotėjo.
Eidamas gatve, matau pardavimo stalą. Lauke?! Už prekystalio stovintys jaunuoliai beveik mėlyni nuo šalčio, tačiau pasidabinę gražiomis dirbtinėmis šypsenomis, siūlo laimėti kelionę į Kanarus, pabėgti nuo žiemos šalčių. Aš jiems sakau, kad jei kam ir reikia pabėgti nuo šalčių tai tik jiems. Nesupratę mano humoro, abudu kaip vienas pareiškia jog tai jų darbas, ir smagu jeigu tamstelei (oho koks kreipinys į manę) pinigai iš dangaus byra.
Užsuku į kavinę, pailsėti nuo pirkėjų. Ant stalo stovi reklaminis lankstinukas: „kalėdos puikus metas pirkti“. Kvaila, sakau, jog krikščioniška šventė tapo kapitalizmo auka. Padavėja, jaunutė, permatoma būtybė (pagal eiseną manau kad ji viena iš tų pieštuko plonumo ant podiumų vaikštančių merginų. Turbūt dirba papildomai.), tik šypteli ir nubėga perduoti mano užsakymą. Tikriausiai pamanė, jog bandau ją kabinti....
Išgėręs arbatą ir paliekęs arbatpinigių, vėl grįžtu į šaltį....
Man nusišikti ar kapitalizmas žaloja visuominę ar ne. Ar verta dėl papildomų litukų gadintis sveikatą. Bet tai perskaičiau vienoje žaliųjų internetinėje svetainėje: kai nušausim paskutinį gyvulį, kai nukirsim paskutinį medį, kai užnuodysim paskutinę upę, suprasim kad pinigai nevalgomi.
Gal verta susimastyti??? Nea..... taigi sunku, nepatogu. Man tai kas aš gyvensiu dar tik kokius 40 metelių, o po manęs - nors ir tvanas.
2008-01-12 23:04
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 21:29
Valdovė
įdomus darbas:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-12 23:28
Akademix
Iš bėdos skaityti galima...2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą