Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Patriot Patriot

The World Is Small

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


TIEMS, KAS SKAITĖ „VARTUS Į KITĄ MATMENĮ“, turėtų atgyti prisiminimai...
-------------------------


Small place - bet ne provincija!!!
Palyginkim. Yorkshire – Leeds, konkrečiai – svečiuose pas ITV – nors į resume rašyk – Universal Pics, Disney, ITV. Iki ko nusiritau? Pasakysiu taip: po Londono – Leeds – provincija. Ne todėl, kad alus pub'e puse svaro pigesnis. Blyn. (Tiesa – ta dalis su alaus kaina man pačiam patiko. Ir toliau patiks – aš įsitikinęs... Bet... Beer alone doesn‘t make living, does it?) Milžiniška gamybinė, vienos didžiausių šios žemės komercinių TV bazė, su milžiniškais paviljonais ir šimtais žmonių dirbančių prie TV, kino ir TV laidų sukimo, ir išsukimo... Touch Of Frost. Bet provincija. Reik pamatyt. Ir... pajaust. Svarbiausia. Ir – visa tai – šalia paties York‘o – turistų numylėto atviruko. Nuostabus karališkas paveikslas ir smagi darbininkiška kasdienybė – futbolas, keiksmai, alus, siurbimas iš kakliuko, pigios cigaretės, tie patys kiniečiai, pardavinėjantys nacionalinius britų Fish & Chips išsinešimui (na, anoks čia nacionalinis, tautinis kultūrinis ir dar paveldas, pasakysit – net ne į laikraštį vynioja. Spaustuvinių dažų ir švino dozės – ir tos negaunam. Ne taip kaip per karą. O kaip nacius būtume nugalėję be to?!), ta pati United Nations Of India (į ką turbūt įeina ir pakiai, ir bangladešas...) vairuojanti cab‘us (bet tai visam pasaulyj!!!) ir... ‘Primark‘ – čia jau skirtumas – Airijoj tai berods „Penneys“...
Kaip ir beveik niekas nepasikeitę nuo Maggie Thatcher laikų. Ką aš čia nusipezu – nuo Sharwood‘o girios ir raganų, ir „gerai būt karaliumi“ laikų... (Kas domisi istorija - žino - apie ką mes čia - past.)
Taigis. Žinau, kad jau įsižeidėt ir mane daug kartų mane išplūdot, nužudėt ir nebeskaitot… Vėliavą jums į rankas. Turit teisę… Ką padarysi – aš tik įžangą baigiau. Tik atminkit – elkitės su kitais taip – kaip, kad norėtumėte, kad su jumis elgtųsi…
Small place - bet ne provincija. Amazing grace, tiesiog. Ir apskritai – labai įdomi demografinė konfigūracija. Vietoj vieno kito didelio miesto (arba – vieno vienintelio – Ryga – pvz.) – daugybė (!) – mažų miestelių. Su savo pilimis, pilaitėmis, bažnyčiomis, bažnytėlėmis, katedrėlemis ir panašiai. Ir visiem nusispjaut ant Romos ir ant popiežiaus. Pakartosiu – gera būt karalium – darai, ką nori…;-) T. y. – būni karalius, jei nori…;-)
Informacija – ne turistams: Rytų ir Vakarų pakrantę skiria 50 min. kelionės traukiniu. Kasmėnesinis kryžiaus žygis prieš alų visuomet baigiasi pralaimėjimu - arba - niekada nebandykite rungtis su airiais ir škotais. Edinburgh gets all the Sun and Glasgow contents with rain.
Kiti faktai: Alus vidutiniškai gal 30-40 pp pigesnis, nei pas jumi ten -pietuose, Dennis The Menace gimė Dundee, vietiniai žino, kad Hearts Of Midlothian FC chairman’as – Romanovas – rusas, bet lietuvaičius vis vien linksniuoja, bl. Radau pub'ą, kur rodo EPL!!! Ir dar. 2D animacija iki šiol gaminama! Is this all a dream come true or what?!
Bet – apie tai – kitą kartą.
Info norintiems integruotis: savaitgalį galima keliauti bilekur - bet tik ne į Glasgow! Iškalta akmenyje. Kažkada penktadienį darbe prie pietų stalo iškilo klausimas. Savaitgalio planai? Kažkas leptelėjo – “važiuosiu į Glasgow”. Reakcija buvo nepakartojama. Į Glasgow?! KO?!?!?!?!? Išvada – bilekur – tik ne į Glasgow. Ir dar – toks jausmas, kad savaitgaliui iš megapolio Glasgow į kultūringą mažą Edinburgh’ą – ne nuodėmė.
Aš ir išsiruošiau. Ne į Glasgow. Į Dumbarton. Nes ten uola ant jūros krantaus ir pilis ant uolos. Internete pamačiau. My oh my… Ir papasakok kam po to, kad esi – ne turistas… Kaip tai – APPALLINGLY APPEALING. Ir tik nereik lia lia. Jei galit – išverskit. Ir Dumbarton - ne nuo žodžio “DUMB”, po velniais. Neišradinėkit dviračio...

                                                                                (Bus daugiau)
2007-11-20 02:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-20 13:46
Proza i kas
Turėtų būti įdomu tiems, kurie UK. Man - visai ne, nes  autorius šiuo tekstu nesudomino.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-20 10:38
begemotas
kelionių gidas, smagūs pastebėjimai, vėl noriu į UK.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą