Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Laiko šiukšlės

Ne žadintuvo melodija, o rudenio oras pažadino mane. Pažvelgiau į dangų- lietus dar pliaups ilgai.
Rankoje laikau ką tik nuplautą obuolį, žvilgsniu seku lašus, tekšančius ant grindų (įsivaizduoju juose atsiradusias nuo obuolio bakterijas). Nevalau, tuoj viskas išgaruos. Ir visa švarinančio vandens pėdsakų lyg nelikę...
Su žmogumi ne taip paprasta, lengvai nepašalinsi šiukšlių iš vadinamosios dvasios, neišsklaidysi taip paprastai erdvėje. Nors...

Dingo noras užkąsti.
Tinkama diena apsivalymui - lyja. Pasuku kapinių link. Stebiu pro troleibuso langą žemę, pasidengusia lapų pusnimi. Nemaniau, kad šis rudeniškas vaizdas – margaspalviai lapai gali išjudinti vieną statiškesnių dalių manyje- jausmus. Kažkokia susijaudinimo aura apgaubė... Troleibuse per maža erdvės.
Pačiu laiku nustojo lyti. Einu tvirtai suspaudusi šiukšles kapinių link, paskleisiu kur nors palei žemę, o lietus pakas.
Pakeliui sutikau kažkokį žmogų. Klausia, kiek valandų. Ieškau laikrodžio, velnias, kur aš jį nukišau. Dešinėje kišenėje apčiuopiau obuolį, kairioji-tuščia, o po šiukšles kažkaip nesinorėjo prie žmogaus kapstytis. Pasirodo, užpakalinėje kišenėje buvo taip reikiamos valandos ir minutės.
Reikia ir man paskubėti, nusprendžiau pažiūrėjusi į debesų kamuolius. Skubėti sunku. Ėjau spardydama lapus, sėkmingai iš jų semdamasi energiją. Jiems jos jau nebereiks. „Energija juda viena kryptimi“ .
Dar nelyja. Spėjau - pasiekiu reikiamą vietą. Atsistoju ant kalniuko ir žvelgiu į prieš mane atsivėrusį vaizdą.
Pamažu įsivaizduoju prarandanti egoizmą...        Šiukšlės. Per daug jų jau buvo prisikaupę. Pradėjo lyti- jaučiuosi šamane, ką tik įvaldžiusia kažkokias nežemiškas jėgas (vis tas visagališkumo jausmas). Po viso proceso pajutau užliejusį lengvumo jausmą. Sumažėjo mano apimtis. Puiki dieta, nusprendžiau aš ir prisiminusi dešiniojoje kišenėje esantį obuolį, surijau. Paskutinis kąsnis užstrigo gerklėje pagalvojus, kad obuolys virs dalimi manęs, o aš - kada nors trąša obelims iš kurių išaugs kiti obuoliai. „ Medžiagos nuolat juda ratu“.
Nenešiau savo kūno namo. Lyja. Pasukau miško link, su tuo įstrigusiu gyvasties (ar mirties) gumulu savyje. Mąsčiau apie tai, kad jei žmogaus nepasiglemžia mirtis, vis vien pasiglemžia - laikas. Anksčiau ar vėliau. Mačiau skrendant paukštį. Vėliau mačiau jo lavoną. Medžiotojo šuo vilko jį pažeme. Visi velkamės ar esame velkami. Nušauti. Laiko.

Medžiotojas timptelėjo mane už rankovės - paklausė, kiek valandų. Šį kartą žinojau, kur laikas. Patirtis geras dalykas. Gyvenu - minu savo taką, judu pirmyn, tačiau palieku pėdsakus lietaus paženklintoj žemėj. Vėl nuklydau į apmąstymus.
Kažkodėl namo nusprendžiau negrįžti troleibusu, geriau paržingsniuoti - spardant lapus.

Šiandien naujas rytas, orų prognozė skelbia, kad lietaus greitu laiku nenusimato. Užsikaičiau kavos, pasiklojau lovą, nuėjau į dušą... Nepakitusi kasdienybė (kažkodėl tokios dienos kaip vakar, ir lieka tik vakar dienomis). Tiesiog išnešiau šiukšles. O šiandien? Vėl grįžau namo, iš naujo kaupti.
2007-11-08 21:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-10 16:05
Crysta
Šiukšlės dvasioje iš pradžių lyg ir pagavo, bet po to mintis šoka i laiko šiukšles ir vėl prištaravimas, kad tai ne šiukšlės o trąša (beje šis pastebėjimas vykes)
Manau, kad trūksta vientisumo minties eigoje
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-10 10:57
Morta
Dingo noras užkąsti.

o bereikalo:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-08 23:28
a lukosevicius
komentuoji vien esamus faktus-panašu į dienoraštį...bet tirėtum rasti intrigą,žinai,tokį bum ar bam....kas priverstų domėtis tavo kuryba.plėtokis-urėtų pavykkti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-08 21:46
Terrasima
Gal pakomentuokit? tikrai idomu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą