Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kartą zuikio formos debesėlyje plaukė mažas lašelis Pa, apsuptas kitų lašelių. Visi jie džiaugsmingai klegėjo ir taip smarkiai šokinėjo, kad debesėlis nesulaikė ir lašeliai vienas po kito pabiro žemyn. Visi lašeliai dainuodami ir juokdamiesi sukrito ant žalios giraitės: visas dulkeles nuplovė, lapelius paglostė, gėlių žiedelius išbučiavo. Taškėsi laimingi vabaliukai, prausė savo kailiukus žvėreliai, net labiausiai aptingę giraitės gyventojai iškišo savo nosytes, kad pagautų bent vieną gaivų lietaus lašelį.
Smagu buvo miške: nuo lietaus kvepėjo žemė, paukšteliai čiulbėjo pačias gražiausias giesmeles, kokias tik mokėjo, o jiems pritarė linksmas lašelių klegesys.
Tik štai vėjas pagavo krentantį lašelį Pa ir nunešė toliau nuo kitų. Skrido, skrido lašelis, suko jį vėjelis, nešė tai vieną pusę, tai į kitą. Staiga tik „pam! “ – nukrito lašelis Pa ant mažos mergaitės žanduko ir be galo nustebo: šalia gulėjo kitas lašelis.
- Ar tu irgi iš debesėlio? – paklausė Pa.
- O kas yra debesėlis? – nesuprato labai į jį panašus naujasis draugas.
- Debesėlyje gyvena daug mažų lašelių, tokių kaip aš. Mes kartu plaukiame danguje, o kai mūsų prisirenka labai daug, imame išdykauti, šokinėti ir pradedame kristi žemyn. Mes nuplauname dulkes ir palaistome žemę. Paskui vėl kartu susirenkame upėje, ežere ar jūroje. Saulutė pašildo, mes tampame labai lengvi ir vėl visi susitinkame debesėlyje. Supranti? Tik štai dabar aš esu vienas, o vienas nieko negaliu padaryti, nes esu per mažas... O kas tu esi? Tikrai ne iš debesėlio?
- Jau sakiau, kad aš nežinau jokio debesėlio. Esu ašara ir dažniausiai būnu viena.
- Tai keliaujam su manimi! – pasiūlė Pa.
- Ne, man labiau patinka būti ašara. Aš nemokėsiu būti lietučiu, be to, manęs reikia mergaitei. O gal ir tu nori pabandyti būti ašara?
- Ne, - tyliai atsakė lašelis Pa, - man nepavyks, aš negaliu gyventi vienas. Man reikia brolių lašelių. Tad lik sveikas! – sušuko Pa ir nuriedėjo ant ramunės žiedelio, kur jau spindėjo vėjo atnešti kiti lietaus lašeliai.
- Lik sveikas! – tarė besišypsanti ašarėlė.
Taip lašelis Pa suprato, kad reikia būti ašara, jei gimei būti ašara, ir lietaus lašeliu, jei gimei lašeliu.
2007-11-06 18:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą