Rašyk
Eilės (78165)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Vincas Andriušis Vincas Andriušis

Tikslas

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Žmogaus problema yra ta, kad jis nežino kurioje srityje jam reikia stengtis. Perdėtos pastangos yra niekam nereikalingos. Tai, kad mums atrodo, jog reikia beprotiškai stengtis ir kad neįmanoma pasiekti savojo tikslo - taip yra tik todėl, kad mes nežinome kurioje srityje mums reikia stengtis. Tai panašu į žmogų, norintį įkišti raktą į spyną, tačiau priešais save mato tiktai akliną sieną, tačiau nemato pačios spynos.

Žmogus tarytum stovi visškoje tamsoje, priešais milžinišką sieną, kurioje yra mažutė skylutė raktui. Ir problemos ėsmė yra rasti pačią spyną, kad galėtum įkišti raktą. Viso darbo esmė yra ieškojimas, rasti savo santykį su galutiniu tikslu, aiškiai apibrėžti sau galutinį tikslą.

Reikia suprasti savo sąveikos su realybę esmę. Pastangų esmė slypi ieškojime. Aš turiu aiškiai apibrėžti savo veiksmus. 99% atliekamo darbo yra tiesiog neproduktyvųs (bergždi). Ir šie 99 % yra skirti būtent tam, kad męs suvoktume, jog jie yra beverčiai - tai yra problema. Tačiau, kai jau žmogus suranda tai ką jis turi daryti - čia jau didžioji darbo dalis atlikta. Lieka visai nedaug...

Kabbalos mokslo akademijo dėtytojas Vincas
2007-10-20 09:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-04 17:19
Vincas Andriušis
1. Kabala yra skirta tiems, kurie iesko atsakymo i klausimą - "Kokia mano gyvenimo prasmė?", kiekvienas, kuris dar neturi ryšio su šį klausimą formuojančiu šaltiniu yra bevalis, nes jis dar neturi valios laisvės, o del to negali būti nuodemingasis. Siūlau pasiskaityti straipsnį  "Valios laisvė": http://www.kabbalah.info/litakab/freedom.htm

2. Kabalos mokslo piminis šaltinis ir yra "Šventasis raštas" (orginale "Tora" nuo hebraiško - "or" - šviesa ir "oraa" - instrukcija, t.y. švieos instrukcija), kurio interpretacijos ir pagimdė visas pasaulio religijas, tikejimus, filosofijas ir pan. Rekomenduoju pasiskaityti "Slaptoji Biblijos prasmė":

http://www.kabbalah.info/litakab/spb.htm

3. Kabalos mokslo akademijos išskirtinis bruožas yra butent tas, kad mokslas yra nemokamas ir skaitytojas tuo gali pilnai isitikinti peržvelgęs puslapį -

http://www.kabbalah.info/

anglų, ar bet kuria kita iš daugelio kalbų, kur visos knygos, tekstai, video bei audio paskaitos yra pateiktos ir prieinamos visiškai nemokamai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-24 11:47
Proza i kas
Vincas iš kambalos mokyklos lai paskaito Šventąjį Raštą. Ten aiškiai pasakyta vardan ko ir kaip derėtų gyventi. O visa šita makalienė tėra senas triukas: pasakyk bevaliui nuodėmingajam tai, ką jis nori girdėti, ir jis tave apipils pinigais.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-21 20:58
Morta
nepamest rakto.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą