Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Andrius Gratulevičius Andrius Gratulevičius

Lietuvos tolerancijos ateitis

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Bočius išjungė kruizerio stereo sistemą, deaktyvavo autopilotą ir, į rankas paėmęs vairalazdę, susikaupė nusileidimui. Aikštelė, kaip visada, buvo sausakimša. Po kelių varginančių ratų bočius pagaliau prisiparkavo šalia senos kartos Fordo ir atidarė duris. Nesiskubindamas išlipti jis tiesiog sėdėjo, per priekinį stiklą lakstė viršuj skraidančių mašinų šešėliai. Akimirkai, jo protas buvo visiškai laisvas nuo bet kokių minčių, žvilgsnis įstrigęs į tolį ir į niekur. „Marčia vakarienei ruoš plovą“, - pagaliau pagalvojo Bočius ir greitu judesiu iššoko iš kruizerio. Nueidamas jis dar spėjo išgirsti užsidarančių durų hidrauliką ir apsauginės gardelės aktyvaciją.
  Darbovietės langai, kaip ir priklauso centriniam miesto dangoraižiui, nepriekaištingai švytėjo. Trumpai padvejojęs, pro automatines duris bočius įžengė į fluorescento karalystę. Budintysis, kaip visada, kažką žiūrėjo per savo antikvarinį plazminį „Šilelį“. Pamatęs bočių jis tiesiog linktelėjo. Televizoriaus garsai beprasmiškai aidėjo po tuščią stadijono dydžio foje. Sekmadienis. Kai kurie žmonės turi dirbti ir sekmadieniais. Kaip budintysis.
  Pridėjęs nykštį prie skenerio, bočius iškvietė greitąjį liftą. Viduj raminančiai grojo džiazas. Neilgai trukus, malonus moteriškas balsas paskelbė, kad pasiektas viršutinysis aukštas. Bočius įžengė į stilingai dekoruotą koridorių, kraštuose apstatytą dirbtiniais augalais. Nė gyvos dvasios. Jis nusekė koridorium iki dvigubų durų ir nesibeldęs įžengė vidun.
  Tamsus žmogaus siluetas kontempliavo rytinę saulę. Langai buvo tiesiog milžiniški.
  - A, bočiau, aš tavęs laukiau. Ką žmona ruošia vakarienei?
  - Plovą.
Žmogysta įteikė bočiui sulankstytą lapelį, netaręs nė žodžio jis apsisuko ir nužingsniavo atgal. Raminančioj džiazo aaplinkoj, jis lapelį išlankstė. Adresas. Nieko naujo. Išeinant budintysis dar kartą linktelėjo.
  Bočius suvedė koordinates is borto kompiuterį ir užsimerkęs atsilošė kėdėje. Kruizeris iš lėto pakilo ir įsipaišė į vieną iš eismo koridorių. Dar vienas pusvalandis ramybės. Iš nesuskaičiuojamos galybės kitų ramybės pusvalandžių. Bočius galėtų prisiekti, kad jie trunka žymiai trumpiau. Vienam pasibaigus, jis iškart veržiasi link sekančio. Bet niekad nepastebi, kaip greit jie praeina. Jie visi unikalūs ir visi bespalviai.
  Šįkart parkuotis bočius leido autopilotui. Šis rajonas visiškai tuščias. Vietomis dar stovi sovietmečio blokinių namų griuvėsiai. Žemę degnia storas šiukšlių sluoksnis. Jis pakilo per drėgną tamsią laiptinę iki trečio aukšto ir sustojo priešais medines duris. Dabar bočius rankoj spaudė magnumą. Muziejaus vertas reliktas, bet tokie jau viršininko įsakymai.
  Staigiu judesiu bočius išspyrė duris, kurios su trenksmu atsitrenkė į sieną. Jis nedvejodamas žengė vidun. Mažoj virtuvėlėj sėdėjo du sustingę vaikinai. Jie puikiai žinojo, kas jų laukia. Jie buvo nepakankamai atsargūs. Juos rado. Dviejų truputį skirtingų atspalvių smegenys ištiško and virtuvės lango ir ėmė lėtai tekėti žemyn. Bočius atminė, kaip jam dar vaikystėj kunigėlis paaiškino, kad reikia išskerst velniop visus pidarastus.
  Jis sėdo atgal į savo kruizerį ir užsimerkęs leido jam save vežti namo. Dar pusvalandis ramybės. Marčia vakarienei ruošia plovą.
2007-05-22 05:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-05-22 08:48
vygantas vėjas
tvirtai vyriškai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą