Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





garfildas garfildas

Kruvina spalva

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Kai saulė kruvina spalva nudažo namo kambario sienas.
  Paukščių čiulbėjimas pereina į klaikų žmonių rėksmą.
  Tas kadaise gaivus oro kvapas perbrauktas dūmais palieka už savęs iš nevilties degantį miestą.
  Ir saulė vis aukščiau kylanti į dangų savo kraujo spalva užgrobia miestą.
  Žolės atspindįs keičia savo spalva, negalėdamas užkirsti kelio rudai spalvai, kuri kaip kraujo bala išdžiūvusi ant pykčio šukių.
  Smilkančios nuorūkos nepilnamečiu pirštuose, lėtai ir skaudžiai pradegina savo plaučius, nepalikdamos jiems laiko paskutinei minutei.
  Saulė prasibrauna pro mažus plyšelius  nešdama savo kraujo šviesą, kaip pro plonas adatas kažkas sau leidžiasi narkotikus, užmušdamas savo sielą ir jausmus.
  Šešėlio atspindy įžiūrimas smurtas, prieš moterį, nuo girto vyro, pažeminto alkoholio iki pat bedugnės.
  Kraujo plane gulintis paauglys, taip tai jo bendraamžei prisižiūrėję savo kovinių filmų bandė atkartoti  užfiksuotus kadrus savo juodoje pasąmonėje.
  Saulė besileidžia pamažu ir jos kraujo spalva pradeda nikti tolumoj.
  Čia pat prie krūmų, kur silpni saulės spindulei pramuša šakelių sieną, užpuolama nepilnametė su buteliu alaus rasta rankoje, išprievartauta ir nužudyta.
  Saulė paskęsta anapus, pasaulio tolumoj, matoma jos riški ir akys deginanti kraujo spalva, ji vieta užleidžia savo priešininkei – nakčiai. Jos nori susikauti gatvės kovoj, be jokių taisyklių, kad išsiaiškinti kas turi būt pirmas.
  Motinos liedamos sūrias ašaras dėl savo vaikų, žuvusiu kare, kur be ginklo esi niekas, nes negali savęs apsaugoti, kai smegenys išsitrėkš ant namo sienos, kur matomas kitu aukų neišdžiuvęs dar kraujas.
  Lėkdamas greitai savo nauju BMW automobiliu, nutrenkęs žmogų jis net nesumažina greičio, puikei manevruodamas tarp automobiliu, paspaudęs greičio pedalą nuskrenda kažkur, palikęs žmogų, gal mirusi, gal gyvą, gal nudvėsusi kaip sakoma dabar.!
  Mėnulis pasislėpęs už mažo debesies, nenorėdamas matyti to smurto ir žiaurumo, šitų, žmonių – gyvulių, lakstančiu mums iš paskos.
  Išsitraukęs ginklą neblaivus jaunuolis taikosi kažkam į galvą, ilgai nelaukdamas paspaudžia jis gaiduką, lavonas krenta, auka guli negyva, jaunuolis pritūpęs jam į burną įpila degtinės ir pasitraukia iš nusikaltimo vietos.
  Mėnulis išlindęs iš po debesies, bijodamas, drebėdamas, po truputi slenkąs dangum.
  Klientas prieina prie prostitutės, ilgai nelaukdami jie nueina i viešnamį, vyras nusirengia, mūsų kekšė atneša vyno, vyras išgeria nieko neįtardamas, pasimylėjęs už pinigus jis staiga užmiega senoj lovoj, pasineria i sapnų karalystę, kalė ištuština jo kišenes ir pabėga ieškoti kitų sekso aukų.
  Mėnulis užmerkia akys, ant skrosto pasirodo ašara, skrendanti žvaigždė.
  Pabėgęs psichas iš psichiatrinės ligoninės, pavojingas, gal kaip tik dabar jis stovi prie tavo durų ir tiko tavęs, bet ne, jis ten kitoj kelio pusei, sustabdęs taksi įsėda į ją, paprašo vairuotojo, kad ji nuvežtu ten kur jis pats dar nebuvo, ir vairuotojas pajaučia šaltą metalą savo nugaroj, nužudytas, psichas atsisėdęs prie vairo išvisto šimto penkiasdešimties kilometrų per valandą greiti rėžiasi į medį, kur žūsta vietoj.
  Mėnulis bėga nuo pasaulio, nori užleisti vieta saulėj kuo greičiau, nenori būti pirmas, nenori matyti šito visko savo akim, bet deja dar yra laiko.
  Štai jaunų žmonių, o gal žvėrių grupuotė, įslinko į kažkieno namą, viską išgraibstė kol savininkai miega, jie padega namą ir patįs išsinešdina, gaisrininkai užgesinę prarajingą ugnį, rado penkerių metukų mergaitę, kuri saldžiai miegojo su meškiuku, o jos tėvai, niekada sau šito neatleis juk paliko ją vieną visam pomirtiniam gyvenimui.
  Mėnulis negalėdamas niekam padėti nors ir kaip norėtų, meldžiasi dievui.
  O štai atėję vandalai į kapines, kur ilsisi mūsų artimieji, jie pradeda niokoti viską, varto antkapius, degina sudžiuvusias  gėles, nulaužo angelui sparnus, lyg kažko bijodami pasišalina iš kapinių, o mūsų artimųjų sielos verkia, kur bebūtų, rojuje ar pragare.
  Mėnulis jau mato iš tamsos išnyrančia saulės kraujo spalvą, jau nedaug beliko.
  Bet čia pat nepilnamečiai užpuola žmogų, kuris dar saulei neišlindus skuba i darbą, jie paprašo dvidešimties centų, žmogus, pasak žmonių buvo geraširdis, ištraukęs piniginę lieka be jos, jau žiuri, kad jo mobilusis telefonas vagišiaus rankose, jie pririša ji prie medžio, ištraukę kirvį pradeda kapoti žmogų i gabalus, tiesiog todėl, kad jis per daug žinojo, matė ir atsirado netinkamoj vietoj netinkamu laiku.
  Saulės spindulei kruvinos spalvos pažadina žmones.
  Mėnulis pabėgęs džiaugiasi, kad kai kurį laiką tuo nematys.
  Saulė pamatė mažą gėlę, raudoną gėlę, kuri nepakeitė savo spalvos dėl kraujo atspalvio, ji žydėjo viena, tuščiam lauke, saulė nustebo, kad tokia maža, trapi gėlė dar gyvena šiam žiauriam smurto ir neapykantos pasaulyje, bet staiga atbėgęs darželinukas išrovė ją pribėgęs prie mamos pasveikino ją su gimtadieniu ir įteikė šitą mažą, trapia ir raudoną gėlę.
2007-03-11 12:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-13 19:12
vilnelė vėl
iššvaistei veltui daug energijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-11 23:44
pieva yra Jeržio
Viską pasakei pavadinime. Sakyti reikia tekste.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-11 23:16
Ieva _
Kruvinųjų.;DDD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-11 21:34
johny rubber
kokiam klanui priklausai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-11 12:36
Manas Grafo
Šiaip, manau, idėja nebloga, bet gal ne visai vykusi išraiška. Labai daug gramatinių bei loginių klaidų. Kai kurie žodžiai nuobodžiai neįvairūs, skurdūs, tarsi lietuvių kalboje nebūtų sinonimų. Kai kurie epizodai pernelyg grubiai suprimityvinti, kti per daug pripūsti dirbtinio didingumo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą