Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Eglutės jau nebebuvo, toj vietoj tebestovėjo tvorelė, greičiausiai iš kažkurios praeitų metų eglės sukalta. Prie bokšto buriavosi žmonės, taip pat jų nestigo ir vidury Katedros aikštės, šalia scenos, kurioje tradiciškai kalba sakys Dalam Laja. Po du tūkstančiai dvyliktų sukilimo, Lietuvos valstybine religija tapo budizmas. Jeigu ne kiekvienas, tai aštuoni iš dešimties vaikų turėjo po kuklų pilvuką, kurį galėdavai pasiprašyti patrinti, jeigu liga stodavo ar dvasinė pusiausvyra susikrėsdavo. Jo šventenybė Lamaja buvo didžiausias dvasinis lyderis, nežinia kuriems galams išsirinkęs Lietuvą. Vieni sako, kad šiame regione gimsta daugiausia indigo vaikų, o kiti kad jis skleidė per daug individualią filosofiją ir dėl to buvo išprašytas iš Indijos. Ar viena, ar kita niekam nerūpėjo, visi sutiko, kad jis šventas žmogus ir sekė jo pavyzdžiu.
- Mieli žmonės, susirinkę išklausyti žodžių, kuriuos girdėsit visus metus, matysit kiekviename žingsnyje, tiek šviesoje, tiek šešėlyje, pasveikinkit jo šventenybę Dalam Laja. - išrėkė Kernagis ir visi susirinkę kelis kartus virš galvos apsuko rožančius. Įspūdis užkrečiamas, netgi aš atvykęs iš Rusijos iš karto nusipirkau rožančių. Nelabai gerai žinojau ar kairėn ar dešinėn sukti ir kiek kartų, kai ant sosto sėdinčio Lamajos akys pakrypo į mane, ar bent jau taip pasirodė. Kiek skaičiau - matė, jautė, girdėjo jis viską ir visada. Kiek giliau į kišenę įsikišau rožančių, maniškis buvo nupirktas prie Aušros vartų, iš po prekystalio, pas bobutę pardavinėjančią saldainius.
- Tausok, gerbk, mylėk. - kaip dabar nuskambėjo jos žodžiai, kuomet man į ranką įspraudė senąjį rožančių, dvidešimt vienas karoliukas, Jėzus apačioje kabantis.
Nors naujasis dvasinis vadovas, sakė, kad viskas yra gerai ir Jėzus ir Alachas ir absoliučiai viskas, tiek dangus, tiek žemė, tiek tu, tiek mes, tačiau nemalonu buvo parodyt kokį rožančių turiu. Po kelių akimirkų didžiadvasis atsistojo, nusilenkė ir priėjęs prie mikrofono tarė:
- Garbė Jėzui Kristui! Haribol! Alach akbar! - užteko šių trijų šūksnių ir aš jau nebesupratau, nei kas aš, nei kur. Po kurio laiko pradėjome šokti susikibę ratu, grojo indiškos giesmės, aš išsitraukiau rožančių ir pradėjau sukti, tai į dešinę, tai į kairę pusę. Visiems buvo ne motais, kas ką daro, visame ore tyvuliavo tiktai džiaugsmas, kuris pripildė kiekvieną ir tą kuris kažką suprato ir tikiu kad trečias brolis Jonas būtų užtraukęs lietuvišką giesmę, užlipęs į Gedimino kalną ir pasveikinęs jį su gimtadieniu.
Kaip nuostabu, kaip gera, einu gatve ir kiekviena plytelė pulsuoja į mane tą kosminę energiją ir nesvarbu, kad nežinai žmogus kas iš tiesų ta čakra, ar kundalini. Ar būtum paprastas žmogus, ar pegasas, ar cherubinas, ar serafimas - šiandien tu irgi turi sparnus. Netgi jeigu tu dar ir nesi spaudęs rankos Jėzui - jis tave karštai apkabina. Grįžęs į butą apglėbiau spintą, pabučiavau stalą ir visi drauge lyg vienas lingavome, tai į kairę, tai į dešinę. Paskambinau į viešbučio aptarnavimą ir po kelių sekundžių šalia manęs jau stovėjo vyno butelys. Bet aš jo negėriau, aš jį išgelbėjau!
- Mama, skambinu iš Vilniaus, kaip čia pasakiška, negalvojau, kad taip bus.
- Da, charašo į u nas. Kagda virniošsia?
- Nikagda. - padėjau ragelį ir grįžau atgal.
2007-03-01 10:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-02 17:38
abcdefgh
Neesminė klaidelė - "Visiems buvo ne motais" - turi būti "Visiems buvo nė motais".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-02 17:36
abcdefgh
o šitas. šitas man patinka. tik gaila, kad trumpas. nespėja nė suliepsnoti, o jau užgęsta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-02 15:53
Kunigaikštis Vizbezda
užuomazga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-02 12:35
Plogutits 518
:)kas čia daba per rožančius su 21 karoliuku..aš nepanimakal??? Ar budistai tikrai taip suka tuos rožančius..???:DDNiu atlaiskit, ma kartais taip juokulys užeina...Ar tikrai, Gvadalupėli, jau nėvėrniošsa?:DDDDDDDDD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-01 17:44
KartaisAš
Tikrai įdomu skaityti. Truputį atitraukė nuo įprastų stereotipų ir pakėlė nuotaiką su tokiomis idėjomis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-01 12:10
ATIA
AŠ PO TAVĄJA BIOGRAPIJA PASIRAŠIAU
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą