Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Tylos angelas

Tylos angelas Apsakymų rinktine „Tylos angelas“, sudaryta iš lietuvių novelistikos aukso fondui priklausančių anksčiau spausdintų kūrinių, taip pat iki šiol neskelbtos Ričardo Gavelio (1950–2002) mažosios prozos, pradedama leidyklos „Tyto alba“ sumanyta šio rašytojo kūrybos retrospektyva.

„Sąmoningas provokatorius“, „novelės meistras“, „nešvankybių platintojas“ – taip apibūdinamas jo talentas ir... vis dažniau tiesiog nutylimas Lietuvoje. Negavęs jokių premijų ar kitų apdovanojimų, bet sulaukęs didžiulių tiražų ir mylimas skaitytojų – toks jis pamažu grimzta į užmarštį. O iš pašėlusiu greičiu lekiančio laiko perspektyvos matyti, kad meniniai Ričardo Gavelio grožinės kūrybos laimėjimai – nepasiekiamas horizontas šiandienos prozai. Ankstesnės rašytojo knygų laidos taip pat jau beveik nepasiekiamos, tad Ričardo Gavelio kūryba kaip naujosios lietuvių literatūros klasika vėl grįžta į skaitytojų rankas.

Apsakymuose žmogaus sielą metafiziškai preparuojantis Ričardo Gavelio skalpelis – tai tiksliai, logiškai, virtuoziškai, o kartu jautriai ir elegantiškai valdomas instrumentas. Didžiulis jo novelių psichologinis intensyvumas nepastebimai virsta efemerišku punktyru, kurį erdvėje brėžia iš angelo sparno iškritusi nesvari plunksna.
2007-01-26
 
Kita informacija
Tema: Smulkioji proza
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2006
Puslapių: 358
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą