Knygos
Romanai (1924)
Poezija (621)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (906)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Tikroji šokolado istorija

Tikroji šokolado istorija Knygoje archeologiniu, botaniniu ir socialiniu ekonominiu aspektu atskleidžiama stebėtinai ilga ir intriguojanti „dievų maisto“ istorija, prasidedanti Meksikos džiunglėse maždaug prieš 4000 metų. Vėliau šokoladas, actekų naudotas kaip valiuta, per Ispaniją pasiekė ir Europos krantus bei greitai tapo mėgstamiausiu aristokratų gėrimu. XIX a. dėl industrializacijos ir masinės gamybos šis gėrimas prarado jį gaubusią mistinę aurą... Kol mūsų laikais buvo iš naujo įvertintas.

„Tikroji šokolado istorija“, kurią parašė antropologė, maisto istorikė Sofija Ko ir jos vyras, antropologijos profesorius emeritas Maiklas Ko, sužavėjo daugybę saldumynų mėgėjų ne tik įdomios ir patikimos informacijos gausa, bet ir sklandžiu pasakojimu, patraukliomis iliustracijomis.
2008-02-29
 
Kita informacija
Pavadinimas
originalo kalba:
The True History of Chocolate
Tema: Kitos
Leidykla: Mintis
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Kristina Gudelytė
Puslapių: 280
Kodas: ISBN 978-5-420-01629-9
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą