Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Tavo žodis – ugnis

Tavo žodis – ugnis Dievo Žodis – ugnis, perkeičianti savyje visa, prie ko prisiliečia.

Ugnis – tai Dievo visagalybės ir transcendencijos, sukeliančios Viešpaties baimę, ženklas: „Iš mūsų kas valios ištverti ugnį pleškančią?“ (Iz 33, 14). Bet taip pat tai ir Dievo artumo ženklas. Dievas veda savo tautą ugnies stulpu: apšviečia kelią, sušildo nakties šaltyje. Jėzus, kaip Išėjimo Viešpats, tapatina save su ugnimi. Jo lūpomis skamba Giesmių giesmės žodžiai: „Meilė stipri kaip mirtis, aistra nuožmi kaip Šeolas. Jos kaitra kaip ugnies kaitra, nenumaldoma liepsna. Giliausi vandenys negali užgesinti meilės bei potvyniai jos paskandinti“ (Gg 8, 6–7). Dievo Žodis – tai liepsnojanti Meilė.

Perduodamas iš kartos į kartą Žodis pasiekė mus kaip gyvasis fakelas. Nors nuo pradžios Jį skiria du tūkstančiai metų – liepsna neatvėso. Žodžio galios šviesoje autorius drąsiai siūlo bendrystę su Kristumi, kaip gyvą dialogą tarp Dievo ir žmogaus, kaip gyvenimą Evangelija, kaip amžinąją ugnį.

Fabio Ciardi (1948) – Nekaltai Pradėtosios Mergelės Marijos Misionierių Oblatų kongregacijos narys ir Pašvęstojo gyvenimo teologijos instituto „Claretianum“ (Roma) profesorius.
2007-04-16
 
Kita informacija
Tema: Kitos
Leidykla: Katalikų pasaulio leidiniai
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Liucija Aušra Grybaitė
Puslapių: 132
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą