Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Suplanuotos akimirkos

Suplanuotos akimirkos Suplanuotos Giedros Radvilavičiūtės akimirkos iš tikrųjų atrodo labai padrikos. Nepratusiems prie (post)modernių tekstų gali pasirodyti, kad tai viso labo visiškai tarpusavyje nesusijusių minčių kratinys. Visgi, teksto moteriškumas, subtili autoironija ir lietuviškos realijos padaro šį tekstą labai artimu.

Suskaičiavau, kad iš viso laiške jau pavartojau aštuonias citatas. Tai reiškia, kad esu praradusi savarankišką mąstymą. Arba pervargus.

Taip, citatų čia tikrai netrūksta. Tačiau savarankiško mąstymo neturėjimu autorės negalima apkaltinti. Nors — jos sukurta pasakotoja veikiau jaučianti, negu galvojanti. Veikiau skraidanti padebesiais nei lakstanti po parduotuves. Nors ir nukritusį karnizą jai tenka kabint.

Esė žanras iš tikrųjų labai apgaulingas. Negali žinot, ar rašantis mano būtent taip, kaip rašo. Ar jis pats yra tuo, apie kurį rašo. Nors, to negali žinoti niekada. Autorė viename iš savo ese gana žiauriai susidoroja su savo gerbėjais, bandančiais sutapatinti ją su jos kūrinių veikėja.

Esu sena ir tvirta kaip sovietinis tankas. Švelni – kaip tarka. Kai pamirštu namie priekinius dantis, mėsainį stoties „McDonalde“ susikarpau manikiūrinėmis žirklėmis. Vienąkart, kai niekas nematė, prisidegiau cigaretę nuo grabnyčios. Einu per žmones ištinusiom kojom, stumdydama juos alkūnėm ir lipdama ant nuospaudų. Įžeidinėdama ištikimiausius ir jautriausius. Kartais ryte beveik jėga atimu vairą iš pažįstamos vairuotojos ir dvi stoteles pavairuoju troleibusą, kad visi, po velnių, nors kiek pavažiuotumėm greičiau. Ta, kuriai visi tie žmonės rašo, kai jie kalba ne apie tekstus – tėra pasakotoja. Pati nuo jos visiškai skiriuosi. Melavau.

Ir jos melas — iki skausmo įtikinantis. Būtent todėl verta susiplanuoti vakarą su „Suplanuotom akimirkom“.
2004-03-05
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Smulkioji proza
Leidykla: Baltos Lankos
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2004
Puslapių: 143
Kodas: ISBN 9955-584-35-1
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-01-17 23:44
lateksinė_nindzė
su lioo nesutinku:) rekomenduočiau paskaityt visiem, kam patiko Radvilavičiūtė (dažniausiai Šatėnuose, porąkart - Litmeny). Gavu šitą daiktą dovanų, gimtadieniui. Kai užaugsiu, norėčiau būt/rašyt kaip Radvilavičiūtė. Per daug geriu, skaitydama rašykus:(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-19 12:16
anuka
vos pradėjusi užsikabinau nerealiniai. ir po truputį gerėja mano nuomonė apie LT rašytojus. nors kiek aš jų teskaičius... :} bet Radvilavičiūtei respect.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-15 20:41
fontanai_fontanai
M. Koshele, tvirtinu savo ankstesnį pastebėjimą, bet niekaip negaliu atleisti nejautrumo dalyvio formų atžvilgiu. Melas negali būti įtikinamas, nebent - įtikinantis. Pys P->
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-15 17:31
raudoni akiniai
„Radvilavičiūtė tai toks Parulskis, tik su sijonu :) “
topine fraze.. cia ne i tema, bet zvengiau gal penkiolika minuciu
:))))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-15 12:47
manukoshe
Radvilavičiūtė tai toks Parulskis, tik su sijonu :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-15 11:06
Erja
Paskaitysiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-15 09:18
lioo
rekomenduoju paskaityti visiems, kuriems patiko radzevičiūtės "strekaza ble" ir barauskaitės "o rytoj vėl reikės gyventi".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą