Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Obuolių pasakos

Obuolių pasakos Įsigijau aš šitą knygą (gal tiksliau knygutę) išpardavimo metu viename iš didžiųjų prekybos centrų. Žinot, kaip ten būna, kai ruošiesi egzaminam... ėmiau ir atsiverčiau pirmus puslapius... ir iki galo. Perskaičiau ją jau nebežinau kiek kartų, kaskart kvatodama ir atitrūkdama nuo rūpesčių. Manau, kiekvienas save gerbiantis vaikas (nesvarbu, ar jam 9, ar 25), turi turėti tokią Knygą namuose.

„Kartą viename tokiame miestelyje, vardu Obeliai, sodo gale gyveno tokia viena obelis, vardu Obelis, o pavarde - Antaninė... Tuose Obeliuose, be abejo, augo ir daugiau obelų, tačiau kriaušių augo visiškai mažai. Gal kokios trys... Bet pasakų tame krašte būta daug ir visokių. Gal kokios dvidešimt šešios...“

Dvidešimt šešios pasakos, o tiksliau – vientisas kūrinys, padalintas į nedidelius skyrelius. Knygutė tiesiog savaime „skaitosi“. Tai pasakos apie personifikuotų vaisių, daržovių, gyvūnų ar šiaip reiškinių (pvz: šalna, vestuvės) nuotykius, kurie yra ironiškas mūsų buities atspindys. Lengvo, originalaus ir netradicinio rašytojo stiliaus, vaizdingos kalbos, išraiškingų iliustracijų sintezė verčia pilvą paskausti iš juoko. Rašytojas nestokoja fantazijos pašiepti įvairias žmonių ydas, silpnybes suteikdamas jas savo personažams. Linksmi vardai (Lapė Ksenofobija, papūgos Kaktrys ir Kakaketuri, žvirblis Alioša ir pan.), netikėti paaiškinimai (pvz.: Jėrgutėliau – mažybinis Jėrgaus pavadinimas), žodžių skambesio ir prasmių žaismas (pvz.: Atėjo vakaras. O paskui atėjo tėtė.) nepalieka abejingo nė vieno skaitytojo. Įdomus turinys.

Rodos, tai - ideali knyga vaikui – gražios pasakos su smagiais paveikslėliais, tačiau tuo pačiu puiki pramoga suaugusiajam. „Tarp eilučių“ paslėptos mintys leidžia įjungti vaiko fantaziją, o suaugusiajam rasti ironišką, kartais netgi erotišką tikrovės ar savo paties atitikmenį ir smagiai pasijuokti. Knygutė iš tiesų žavi.
2005-06-22
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Smulkioji proza
Leidykla: Vaga
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 1999
Puslapių: 68
Kodas: ISBN 5-415-01402-0
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 18 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-02-16 20:47
_FROGė_
Amžinajį kompotą duok kritusiems rudenį. ;D
Respect`as Vytautui ;*
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-13 09:49
manukoshe
justicki, bet tai pažiū, koks tavo žodynas — „vertinčiau teigiamai“, lyg iš diplominio darbo recenzijos — „darbas atitinka keliamus reikalavimus, siūlau vertinti teigiamai“ :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-13 08:31
justickis
Nu va recenzijos autoriu perskaitė šią knygą ruošdamasis egzaminams, o aš ją perskaičiau per egzaminą, tiesa, buvau egzaminuotojas, taigi nieko nelegalaus.

Šiaip gana trumpa, bet tikrai išsami ir gana taikli, nedaugžodžiaujanti recenzija, nors šis autorius gal ir daugiau negu kelių pastraipų vertas.

Recenziją vertinčiau teigiamai, o pačią knygą aukščiausiais įmanomais balais, nors, tiesa, pasitaiko ir ten pertempimų ar supaprastinimų, kurie galėjo būti ir kiek kitaip pateikti, kartais atrodo, kad patingėta dar paieškoti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-29 18:43
Fuko India
vaje, kaip mane "veža" šis autorius.. skaičiau jo knygeles juokdamasi iki skausmo, su ašaromis akyse.. elnė teisi, tokių reta.. pasaka, o ne knyga
: ) myliu šį rašytoją, tiesiog myliu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-24 15:30
rimšė
"Manau, kiekvienas save gerbiantis vaikas (nesvarbu, ar jam 9, ar 25)"
vat nesutinku , kad vaikystė tik iki 25:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-23 23:16
Elnė
Ir dar. Tokių žmonių kaip Vytautas V.Landsbergis dabar reta. Jis man pats truputį panašus į Vilių Orvidą, apie kurį yra sukūręs filmą. Šiaip siūlyčiau pasidomėti šiom abiem ASMENYBĖM.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-22 23:50
Elnė
Vytautą V.Landsbergį tikrai verta skaityti. Maždaug 25 metų vaikinas sako: "Skaitau "Arklio Dominyko meilę" ir jaučiu, kaip ta knyga mane keičia..." Verta. O "Obuolių pasakos", sako, daugelyje šeimų yra stalo knygą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-22 17:20
voratinkliai
ech.. Landsbergis jau toks :] o tie paaiškinimai tiesiog 'verčia iš koto'. skaičiau truputį Angelų pasakų. žavi knygiūkštė, manau ir ši tokia turėtų būt :]
o recenzija nebloga. nors iki puikios manau trūksta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą