Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Krikščioniškųjų Rytų dvasingumas

Krikščioniškųjų Rytų dvasingumas Siekdamas iš naujo atrasti pirmykštį krikščioniškojo dvasingumo spindesį, knygos autorius savo veikale apžvelgia krikščioniškųjų Rytų tradicijos sroves ir istoriją.

Pirmiausia aptariami bendrieji krikščioniškojo dvasingumo šaltiniai, aplinka, kurioje šis subręsta, ir įvairių dalinių Bažnyčių gimimas; paskui vystoma Rytų dvasingumo tema iš trejybinės perspektyvos, žmogaus, kaip „Dievo paveikslo ir panašumo“, bei prigimties ir malonės temos. Remiantis Rytų Bažnyčių Tėvų raštais, pateikiamos ir praktinio pobūdžio temos: savęs pažinimas, kūno ir sielos santykis, lytiškumas, ligos ir mirtis, žmogaus santykis su gamta bei su kitais žmonėmis. Paskutinė knygos dalis tiesiogiai gilinasi į tas sritis, kuriose Rytų dvasingumas pasiekė nepralenkiamas aukštumas, - maldą ir kontempliaciją.

Tai labai vertingas mokslinis darbas, daug pasitarnavęs kuriant ekumeninį dialogą ir puikiai atskleidžiantis jo reikšmę Katalikų Bažnyčiai.

TOMÁŠ ŠPIDLÍK SJ gimė 1919 m. Čekijoje. Baigė filosofijos studijas Brno ir teologijos mokslus Mastrichte (Olandijoje), įgijo doktoratą Popiežiškajame Rytų studijų Institute Romoje, kur nuo 1955 m. dėstė krikščioniškųjų Rytų dvasingumą.

Tomáš Špidlík - vienbalsiai pripažintas vienu žymiausių šios srities ekspertų pasaulyje, bendradarbiauja tarptautiniuose žurnaluose ir yra daugybės knygų autorius. 2003 m. Popiežius Jonas Paulius II jam suteikė kardinolo titulą.
2008-01-27
 
Kita informacija
Pavadinimas
originalo kalba:
Spiritualita křesťanského východu
Tema: Kitos
Leidykla: Dialogo kultūros institutas
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Asta Veskauskaitė
Puslapių: 344
Kodas: ISBN 978-9955-19-062-2
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą