Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Gruzija. Klajūno užrašai

Gruzija. Klajūno užrašai Knygos autorius – fotografas, dailininkas Marius Abramavičius skersai išilgai išmaišęs Gruziją. Knygoje „Klajūno užrašai. Gruzija“ gausu jo paties ar su draugų  pagalba atrastų įspūdingų, tačiau kol kas retai turistų lankomų vietų.

Aprašyti šią knygą itin sunku, nes veiksmas joje nėra vientisas, veikėjų daug, bet jie pasirodo tik epizodiškai. Tačiau mane ypač sužavėjo tų vietinių Gruzijos gyventojų aprašymai, mums nepriimtinas, keistas jų gyvenimo ritmas ir būdas: „Pasaulio stebėjimas – kasdienė pareiga, o ne šiaip laisvalaikio praleidimo būdas. Stebėjimas čia būna ir oficialiai įteisintas: sėdėdami ant kėdžių ar stovėdami prie kelio, stebi mašinų prižiūrėtojai, vilkintys šviečiančias oranžines liemenes.(...) Kartais stebėtojai sėdi grupelėmis, kalbasi arba ką nors žaidžia. Sėdi vien vyrai. O pro šalį eina išdidžios moterys.“ Įvairiaspalvė Gruzija su spalvingais savo gyventojais.

Vos tik atsivertus knygą pirmiausia akis užkliūna už bene kiekviename puslapyje esančių nuotraukų. Fotografijų daug, spalvotų ir nespalvotų, didelių ir nelabai, bet be jų šios knygos nebeįsivaizduoju. Jos leidžia ne tik įsivaizduoti vaizdingai aprašytas vietoves, bet ir jas pamatyti. Netgi pasijusti lyg pats ten buvai, lipai į kalnus, galiausiai pasiklydęs atradai nuostabų vietovaizdį...

M. Abramavičiaus „Klajūno užrašai“ bus ypač naudingi ir įdomūs tiems, kurie artimiausiu laiku ruošiasi keliauti į Gruziją. Ir ne vien dėl išsamaus lankytinų vietų sąrašo. Visą knygą lydi patarimai keliautojui: pradedant skaniausiais saldumynais, baigiant geriausių kavinių Tbilisyje pavadinimais. Tačiau tie patarimai nėra nuobodūs it kokiam kelionių gide, o atvirkščiai, įtraukiantys net ir tą, kuris bent jau kol kas nesikrauna lagaminų vykti į tą nuostabią šalį.

Knygą rekomenduoju visiems mėgstantiems keliauti ar tiesiog pažinti kitokias šalis.
2012-02-13
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Kitos
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2011
Puslapių: 250
Kodas: ISBN 978-6090-10-103-2
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą