Rašyk
Eilės (78157)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2010-08-05 07:53
saulės rezginio vaikis

žmonėms kažkodėl atrodo, kad paukščiai čiulba jiems...

ar esi kada dainavęs (-us) paukščiams? manai, jog tai ne visai normalu arba paskutinis lašas vis tiek į kelnes? suprantu. na, kiekviename gyvame organizme yra plyšys klizmai, todėl tikras džentelmenas žino kaip reikia paduoti damai ranką, išlipančiai iš rūsio su maišu bulvių, žinoma, nepamiršus nusistebėti - mergaite, jūs taip skaniai kvepiate, ką gėrėte šįryt?.. štai šioje vietoje draugystė nejučia gali peraugti į nėštumą, nes Biblija mus moko mylėti artimą savo, o kamasutra moko kaip mylėti. bet likimo ironija: Lesbos sala yra eGėjo jūroje, o gyvenimas trumpas, todėl reikia pakentėti truputį, ypač kad dėl techninių nesklandumų šviesa tunelio gale laikinai išjungta. tai ar esi kada dainavus (-ęs) paukščiams? – atsargiai: nealkoholinis alus - tai pirmas žingsnis į pripučiamą moterį, geriau formuluosiu taip: kaip manai, ar kiniečiai turi necenzūriškus hieroglifus? neužtenka vien mesti gerti, reikia dar ir blaiviai mąstyti išmokti. nori pasiginčyti? - ginčijiesi su idiotu, jis veikiausiai daro tą patį, nors įrodymų nebuvimas nėra nebuvimo įrodymas, nors ėjo ežys mišku ir baigėsi papildymas. nori kažką pasakyti, ar tik atsikosėjai?..
2009-11-15 10:13
saulės rezginio vaikis

esi toks. ateisi

be jokios abejonės vyras moteriai reikalingas tam, kad ji galėtų pasijausti silpna. stipri ji gali būti ir be jo, kita vertus, melas būna keturių rūšių: paprastas, įžūlus, statistika ir citavimas, ir čia joks dirbtinis intelektas neprilygs natūraliam kvailumui, juolab, kad kvailybė ir išmintis taip pat lengvai užkrečiama, kaip ir liga. o meilė, ji – liga? bijoti meilės - reiškia, bijoti gyvenimo. o kas bijo gyvenimo, tas jau trim ketvirtadaliais miręs. kažkaip nesinori bendrauti su mirusiaisiais – atsibendrausiu dar, spėsiu, viskam savas laikas. Norėtųsi žmonių, su kuriais yra apie ką patylėti, priešingu atveju aš mėgstu ilgus pasivaikščiojimus, ypač kai jais užsiima mane erzinantys žmonės. Noriu žmonių, suvokiančių sentencijos 'gulbę sukuria vanduo, gulbė be vandens – paprasčiausia žąsis' prasmę. žinau, esi toks. ateisi kur nors?
2009-11-06 09:11
saulės rezginio vaikis

Downloads: produktų ir sprendimų atnaujinimas.

Unitazų kriauklės šiuolaikiniuose butuose skleidžiasi virš grindų nelyg baltųjų vandens lelijų žiedai. Architektas stengiasi padaryt visa, kas įmanoma, kad kūnas užmirštų savo niekybę ir žmogus nežinotų, kur jo vidurių išmatas nusineša iš rezervuaro sugrumėjęs vanduo. Vamzdynai, nors ir iškišę savo čiuptuvus mūsų butuose, rūpestingai paslėpti, ir mes nieko nežinome apie nematomas šūdų venecijas, virš kurių stovi mūsų vonios, miegamieji, šokių salės ir parlamentai 
- Milan Kundera

štai būtent todėl

aš mėgstu ilgus pasivaikščiojimus, ypač kai jais užsiima mane erzinantys žmonės
- noel coward
2009-11-03 08:37
saulės rezginio vaikis

TAPATYBĖS PATVIRTINIMAS

aš, SIGITAS LANKUTIS, būdamas sveiko proto ir, manding, atsakomingai gebantis mąstyti bei priimti sprendimus, šiuo savo viešu pareiškimu patikinu bei patvirtinu, kad iš tiesų aš esu aš ir niekas kitas.
pareiškimas skirtas Baden-Wurttemberg /Vokietija/ poezijos vertų esybių abejonių išsklaidymui.

Mielieji, neesti negražių eilėraščių, taip kaip neesti negražių gėlių.
Tai, kas iš širdies išeina, į širdį ir sugrįžta.

Ir lai išsipildo tai.
2009-06-17 10:17
saulės rezginio vaikis

eilėraščiotyra

tyriau eilėraštį panaudodamas matematines funkcijas, vadinu jas asociacinėmis harmonijomis. eilėraščio linija; joje išgaunama daugybė natų - net nesutrumpinant jos ilgio, prispaudžiant akimi tam tikrus žodžius, jų junginius. tas natas pažymėkime n, tai kiekis vietų (mazgų) eilėraščio linijoje, kurie nejuda skambant natai. žemiausia nata ( n = 0 ) arba nesant mazgų vadinama pagrindiniu tonu - kai visas eilėraštis (išskyrus jo galus) virpa vienodai. nata su vieninteliu mazgu centre ( n = 1 ) yra pirmoji harmoninė osciliacija - kai pusė eilėraščio juda viena kryptimi, o kita - kita. jei suskaitytume gamą, tai baigiantysis do būtų pirmąja asociacine harmonija pradiniam do.
2009-06-11 08:28
saulės rezginio vaikis

...

durų ji nepripažįsta -
jau kelintą rytą ją stebime -

įsiropščia pro langą.

vasarėle, padūkėle,
ką gi tu mudviem su mylimaja darai,
mes juk tik keletą dienų
tepažįstami...
2009-05-28 11:33
saulės rezginio vaikis

absurdas? - ne - dvasinis nuopolis

įdomu, ar dabar jau ir poezijos knygose tarp eilėraščių grūs meilės termometrus? tas, kuris manyje Dievas, su gailesčiu žvelgia - ar bent nutuokiat, kaip man jūsų gaila, vargdieniai?..
2009-04-01 08:44
saulės rezginio vaikis

manoji pasogos skrynia

dujdfj: serga žmogus, tikrai.

Phantasos: Tavo eilėraščiai geri tuo, kad turi begales prasmių. Ir taip eilėraštis gali būti įvairiai interpretuojamas, bet vienas iš raktų į prasmę-skyrybos ženklai, o čia jų apskritai nėra, taigi taip leidi kiekvienam asmeniškai suvokti savo kūrinius. Įdomu ir žavu.

Arbatinukas ir indėnai: šlykštus iki žiaukčiojimo. įtaigus. sukrečiantis. perskaitomas vienu ypu, o po to paliekantis viduj purviną skaudžią dėmę. reikia laiko, kad iškvėptum tokį eilėraštį. nesinori laikyt jo viduj. per daug tikras. per daug realumo jame. tokio stačiokiško, tiesmuko, suteptai sakralaus. man tie žodžiai dabar  plaučius degina. tai yra geras eilėraštis. tai yra ir šlykštus eilėraštis.

Vyn: daug. net per daug vienam eilėraščiui ar vienam vakarui. o gal vienam žmogui.
2008-07-23 11:21
saulės rezginio vaikis

komentarų kraštutinumai. myliu abu vienodai. už tiesą.

dujdfj: serga žmogus, tikrai.

Phantasos: Tavo eilėraščiai geri tuo, kad turi begales prasmių. Ir taip eilėraštis gali būti įvairiai interpretuojamas, bet vienas iš raktų į prasmę-skyrybos ženklai, o čia jų apskritai nėra, taigi taip leidi kiekvienam asmeniškai suvokti savo kūrinius. Įdomu ir žavu.
2008-06-06 18:43
saulės rezginio vaikis

***

balandžių pulkas, kurį sudaro 15 paukščių, palieka ant aikštėje stovinčio poeto paminklo 1,5 kg mėšlo.

a) kokia mėšlo masė, kurią poetas gauna per metus nuo vieno paukščio?
b) ar matysis paminklas aikštėje, jei balandžių pulkas padidės 5 kartus, o miesto valdžia ims taupyti vandenį?


1 2 3 4 5 6 7 8
[iš viso: 77]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą