Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Incestas turbūt yra baisiausias ir labiausiai žalojantis įvykis žmogaus gyvenime, sugriaunantis esminį vaiko ir tėvų pasitikėjimą ir gniuždantis emociškai. Nukentėję vaikai visiškai priklauso nuo smurtautojų valios, todėl neturi kur ištrūkti, negali niekam pasiguosti. Gynėjai tampa persekiotojais, o kasdienis gyvenimas – šlykščių paslapčių kalėjimu. Incestas pasiglemžia pačią vaiko sielą – jo nekaltumą.
Psichologiniu požiūriu incestas įvardija daug platesnį veiksmų ir santykių spektrą – fizinis sąlytis su vaiko burna, krūtimis, lytiniais organais, išange ar bet kuria kita kūno dalimi, kurio tikslas – seksualiai sujaudinti tvirkintoją.
Pirmą kartą pradėjusi dirbti su vaikystėje seksualinį smurtą patyrusiais suaugusiais žmonėmis, supratau, kad daugelis nuo savo tėčių nukentėjusių dukrų labiau pyko ant savo motinų negu ant tėvų.
Paskutinis mamų tipas kelia didžiausią pasipiktinimą: tai tokios motinos, kurioms vaikai pasako apie tvirkinimą, bet jos nesiima jokių veiksmų. Kai taip nutinka, auka jaučiasi dvigubai išduota.
Laidoju savo iliuziją apie gerą šeimą, laidoju su savo tėvais susijusias viltis ir lūkesčius. Laidoju ir savo įsitikinimą, jog būdamas vaikas galėjau kažką padaryti, kad jie pasikeistų. Žinau, jog niekuomet neturėsiu tokių tėvų, kokių trokštu, ir gedžiu dėl tokios prarastos galimybės. Tačiau susitaikau su tuo. Tegul šios iliuzijos ilsisi ramybėje.
...Jaučiu, kad ir tu mane išdavei. Mamos turi saugoti mažas mergaites, o tu to nepadarei. Tu manimi nesirūpinai – tik todėl jis mane ir skriaudė.
Ar tu norėjai matyti, kas vyksta? Ar tau tiesiog nerūpėjo? Taip pykstu ant tavęs už visus vienatvės ir siaubo metus, kuriuos man teko ištverti. Tu mane apleidai.
Mano vaikai žino, kur jų negalima liesti, o jei taip nutiktų, supranta, kad privalo pasisakyti man, ir kad aš tikrai mokėsiu juos apsaugoti.
Nors Janina pasielgė atsakingai ir drąsiai, ne visi jai padėkojo už jos atskleistą informaciją. Paprastai incesto paliestoje giminėje kai kurie giminaičiai džiaugiasi sužinoję tiesą, kiti ja taip ir nepatiki, tačiau yra ir tokių, kurie ima pykti, kaltindami jus melu ir tėvų išdavyste.


2019-05-28 17:49
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-05-30 22:21
Nuar
Susan Forward knygoje tik apibendrinimai, labiau skirti plačiam skaitytojų ratui. Pažintinio pobūdžio kūrinys. Autorė kitaip ir negalėjo pasakoti, net dirbdama tiesiogiai su vaikais. Bet kurioje šalyje yra nustatyti griežti apribojimai informacijai, siekiant apsaugoti patį vaiką. Kai tenka dirbti su tokiomis bylomis, ši knyga iš viso neįdomi, nes niekuo negali specialistui padėti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-05-30 22:02
Mr Blue Sky
susan forward
jaudinančios paslaptys
viešame dnr
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą