Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Komentavau vieną kūrinuką ir nusprendžiau, kad komentaras vertas išlikti vien dėl kelių pastabų apie klišes.

- Tai tavo protėvių kardas, - tarė dvasia, - pajamk jį ir būsi kiets bachūras! Visos fifos lįs po tavimi ir tave per amžius atmins kaip Sėklintoją Išverstakį!

Na, kodėl negalima ko nors originalesnio? Čia nuklišinta klišė, kad net baisu. Kodėl pasaulio gelbėtoju negali tapti personažas, atėmęs šluotą iš bobutės? Arba dantų protezus iš dieduko? Būtų bent jau originalu...
Pačiupau dieduką už kojų ir gerokai papurčiau. Jis taškėsi seilėmis, bet nepasidavė. Papurčiau smarkiau ir pagaliau pasigirdo ilgai lauktas garsas - ant nešvarių grindų barkštelėjo dantų protezai. Sviedžiau dieduką į kampą ir čiupau brangųjį artefaktą. Dabar žinojau, kad likimas man lėmė gelbėti pasaulį, sulyginti kalnus su žemėm! Staiga atsilapojo durys ir pro jas pasirodė bobutė. Nemaniau, kad kada nors ją išvysiu. Asmenį, priklausiusių Šluotuotojų Uošvienių eskadrilei. Asmenį tiek laiko šiurpinusį padanges. Bobutė rankose spaudė vienvietę kovinę šluotą. Supratęs, jog tai unikali proga gauti puikią transporto priemonę, puoliau pirmyn grėsmingai kalendamas dieduko dantų protezais...
Ir jei herojus nugalėtų bobutę, skaitytojas iš karto suprastų, kad jis yra vertas būti pasaulio gelbėtoju. O čia atėjo, pasičiupo kardą ir pradės pasaulyje tvarką daryti. Neoriginalu. Kartais kūrinį su banaliausiu siužetu išgelbėja originalios detalės.


2009-04-21 11:35
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-24 13:52
Valkas
- Aš tave užmuuuušiuuuuuu! Ūūūūūūūūū!
Atsisukau. Mano blondynka, susivėlus ir nubirusiu špaklium, su neapykanta akyse stebėjo, kaip atlieku gamtinius reikalus.
- Pardon, mielasis. Užkimau po vakarykštės nakties. Ir dar tas gruzinas... Bet tave vistiek užmušiu.
Kaip tarė, taip ir padarė. Laimei jos kirvis buvo pritaikytas tik tuščias priešų galvas kapoti, taigi man neitin skaudėjo - tuo labiau, buvau patyręs. Juk ne pirmą kartą mirštu, kas antros serijos pabaigoj taip atsitinka.
Po mirties ir netikėto skaitytojams prisikėlimo mes dar šiek tiek paištvirkavom (šįkart be gruzino), prisigėrėm. Paskui vėl paištvirkavom, pasibadėm, pasiklausėm rokenrolo, dar pagėrėm...
Daugiau, kad jį kur, nieko neprisimenu. Negerai iš pat ryto gert.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-24 01:41
Scilė
...gruzinas nei krust, nei kvept, nusikamavo vargselis, visai negyvai uzsikruso( na juk neveltui supermenas as, pasaulio gelbetojas ir gynejas is didziosios raides!)su ta didzia pagarba sau paciam ir nuejau gaudyt tos isterikes sadistes medkirties, na tos kur kirvi visur tampos (o is pradziu net gunde tas fetisas, kolei mano vargses akys neisvydo ka reiskia blondine su kirviu!ir sugalvok tu man sitaip...o dar princese save vadina)- reik stebuklinguosius protezus susigrazint, jai i galva duot(o dar padet zadejau nelaimingajai!), kol nesumane kaip placiau vargsus protezus panaudot, nelaboji! fe, net slykstu, kaip po to juos i burna man detis reikes... tokiom niuriom mintim genamas nusliukino musu herojus i uzkampi nusiciurkst, dejo ugnine ant sienos, dar savo firmini zenkla isdegino, kad visi zinotu kas lankes... umai uznugary isgirdo kimu balsa...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-23 22:29
Haldir
Staiga prabudau. Blondinės nebėr. Protezų nebėr - bus nudžiovus kalė. Galvą skauda, akys raudonos. Jomajo, galvoju, daugiau negersiu, pagalvojau šalia savęs atradęs pusamžį gruziną.
- E, ponas gruzinai, - žadinau aš jį daužydamas jo plikę šlapia kate. Nė krust. Po perkūnais, nusispjoviau, gal kas papasakos man, kas čia vakar nutiko?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-23 21:45
Scilė
... pakeliui dar uzsukau kioskelin pora bonkeliu baltakes dasipirkti- na reikia gi tos manos dvasiniam uzsikurimuj... o kare kaip kare- sedz bahurai apkasuose kaukolytem apsikrove, korcikem losia, dumeli pesa, atsipute tokie... tai tenka vienam paciam naktibaldai sliukinti priesu pusen, uzsismailinau sluotkoti- Galingasai kuolas! protezus nublizginau, blondine po pazascia pasikisau, jei prisidengti netycia tektu, patenkintas toks issiviepes, jauciu jau prieso kraujo skony tarp dantu(protezai kisenej irgi siepias- mesytes gaus, specialiai nepaseraiu kad arsesni Tevynes gynejai butu)- taigi prisliukinu prie priesu barikadu-  ziu, o ten- tas  analogiskas vaizdelis... net nusviro is to apmaudo... ir rankos irgi...


na atleiskit, nesusilaikiau trigrasio neikisus i sia nuostabia pasaka :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-23 19:30
Valkas
...Tiesa, ne tame buvo esmė. Šluotą aš perpratau (pasitarnavo trys šimtai metų, praleistų Herogvardse), tačiau prieš pradedant gelbėt pasaulį, dar reikėjo susirast svarbiausius supermeno atributus.
Pirmiausia - papinga blondinė. Kadangi esu vyras iš stuomens ir iš liemens (ypač liemens. išskyrus jį nelabai ką beturiu) panos prie manęs nelimpa, todėl artimiausioj maksimoj nusipirkau bankę superglū ir apsitepiau. Paskui apsilankiau bordelyje ir jau turėjau prilipusias šešias kandidates, iš kurių išsirinkau vieną tokią, apsikabinėjusią kailiais ir su diiideliu kovos kirviu už nugaros. Gaila, kad šis kūrinys priklauso fentezi, o ne mokslinei fantastikai - man blasteriai labiau patinka.
Ji, žinoma, pasiskelbė esanti paskutinė Zašikamurabijos sosto paveldėtoja, piktieji senukai prieš mirtį ant kuolų pamovė jos tėvus ir proprosenelius, todėl dabar jinai bastosi po pasaulį, uždarbiauja ir ieško teisybės. Aš paslaugiai pasisiūliau jai padėti.
Vietoj tamsoj šviečiančio Ekskaliburo apsiginklavau protezais (teko prikišt juos fosforo), užsėdau ant drakono ("iš kur jis?" - paklausite jūs. Aš neatsakysiu, nes turiu tokią teisę. Esu pagrindinis herojus.) ir nulėkiau į karą nepaisydaas jokių kelių eismo taisyklių...


Tū by contynūjed? =]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-22 16:56
Haldir
... Bobutės lavoną sušėręs kaimynų šuniui ėmiausi šluotos. Kietas tatai buvęs riešutėlis - nė vairo, nė pedalų neturėjo. Kaip aš ją vairuosiu? - nusistėbėjau mintyse, bet viską išsprendė mano puikus protas ir herojizmas, apie kurį visi kalbės tik tada, kai išgelbėsiu pasaulį nuo piktųjų robotų iš ateities.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-22 09:43
Exmortis
Na pas tave ir fantazija :)) užsižvengiau :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą