Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Rašytojas Donaldas Kajokas:

Dar prieš dvidešimtmetį Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje egzistavo tokios Jaunųjų rašytojų sekcijos, kur burdavosi jauni ir nelabai jauni pradedantieji literatai. Po kiek laiko tos bendrijos nunyko, o kai kurių rašto žmonių bandymai jas atgaivinti buvo nesėkmingi. Tik vėliau supratau, kodėl tos pastangos buvo bevaisės – rašantieji susibūrė lit. pakraipos internetinėse svetainėse.
Žiūrint iš klubinės veiklos pozicijų – viskas labai šaunu: į internetinę bendriją susibūrė panašių pomėgių žmonės, dažnai net neturintys didesnių kūrybinių ambicijų, jie tiesiog dalijasi savo laisvalaikio kūrinėliais, komentuoja, vertina vieni kitus, pasidžiaugia, pakritikuoja. Tai puikus hobis. Todėl gal ir nekeista, kad manęs vis neapleido mintis, jog šios pastangos truputį primena posakį – aklas aklą veda. Manau, tie, kurie pasirinks literatūrą, žodinę kūrybą kaip esminę savo gyvenimo liniją, ilgai šiuose lit. svetainių žaidimuose neužsibus. Anksčiau ar vėliau jiems prireiks ir rimtesnių patarimų, o juos gali duoti tik profesionalus literatas. Beje, ne bet koks, o tik tas, kurio kūryba pasitikima. Vos keli asmeniniai susitikimai su tokiu poetu, kurio nuomonė tau svarbi, individualūs jo patarimai gabiam žmogui gali duoti daugiau naudos nei pusšimtis internetinės svetainės bičiulių bei komentuotojų.


2012-01-06 22:28
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-06 23:46
Pranas
Ir aš spustelėjau - patiko!
Kita vertus, mano galva čia komentatoriai dažniau  kenkia negu padeda. Seniui tokio pabūdžio komentarai maždaug kaip žąsinui vanduo. Tačiau jaunam žmogiui jų poveikis vis dėlto turi įtaigos. Tačiau skaudžiausiai tokiais komentarais kenkia sau patys komentatoriai, įtikėję kad ant jų bambos laikosi dangus.Beje, dažnesnis jų apsieina net be kokių tai komentarų. Netgi suprantama - kodėl. Tai sunkus darbas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą