Rašyk
Eilės (78166)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







radau internete patarimų, jei kam nuo to bus ramiau:


Kaip asmuo gali apginti savo teisėtus interesus esant jo atžvilgiu išsakytiems galimai šmeižiamojo, įžeidžiančio pobūdžio teiginiams. Atsakomybė už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką numatyta baudžiamojo kodekso 154 straipsnyje. Pagal šį baudžiamojo kodekso straipsnį atsako tas, kas paskleidė apie kitą žmogų tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo. Dėl šmeižimo kreipiamasi į teisėsaugos institucijas su skundu ar pareiškimu.

Kita galimybė – kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo pažeidimo civilinio proceso tvarka, prašant priteisti moralinę kompensaciją. Civilinio kodekso 2.24 straipsnis numato galimybę ginti pažeistą asmens garbę ir orumą. Šiuo atveju asmuo turi teisę reikalauti teismo tvarka paneigti paskleistus duomenis, žeminančius jo garbę ir orumą ir neatitinkančius tikrovės, taip pat atlyginti tokių duomenų paskleidimu jam padarytą turtinę ir neturtinę žalą.



2019-10-03 07:40
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-10-10 02:16
varna
"papeikiau tavo eilėraščius" sako melagė melagė melagė, niekados nepeikė, tik žino, kad skaitys kas nors ir bando supainiot, neva aš turėjau dėl to supykt, o ne dėl jos šmeižto perėjusio į realų pasaulį, žinoma iš šalies tai gali atrodyt juokinga, bet kaip apsigint nuo tų puolimų, kurių kiti nemato, tai ir rašau čia, nes ką daryt, neišmanau, ji puola kanda kai niekas nemato ir po to šaukia vidury aikštės, kad tai JĄ drąsko
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-10-10 01:44
varna
ne šiaip atsirado ši tema, o dėl virtuoziškos c-m demagogijos, atrodo ji puikiai valdo šį stilių ir sugeba viešumoj atrodyti teisia ir gera, ir kaip pakreipia kalbą...meistrė...lyg dėl eilių aš įsižeidus...ir tą žmogų kaip apsuka apkaltina, žino, kad ja patikės tas visas tuntas žolės varlių, briedas visiškas, nemaniau, kad mane palies toks dalykas kaip demagogija...o rašo tai gražiai, sekėjai lankstysis ir tikės teisuole, jei nežinočiau viso melo, ir aš tikėčiau jos gražiais žodžiais, 
fui
nežinau ar skaitai, išsirašau, nes vėl pykina melagingi čiulbesiai, nusimetu nervinę įtampą, norėjau pasiguosti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-10-03 19:07
Nuar
LR BK 154 str. 1 d. yra įdomi tuo, kad nėra baudžiama už tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimą kaip tokį, nes tai civilinės teisės dalykas. Yra baudžiama už paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo. Tai jau įrodinėjimo dalykas ir tai ne visada sėkmingai pavyksta prokurorui ir nukentėjusiajam padaryti. Prezumcijos, kad nukentėjęs yra teisus tik parašęs pareiškimą į prokuratūrą, kaip kad ieškovas pripažįstamas teisiu, kol neįrodyta priešingai, vien tik pateikęs teismui ieškinį, čia nėra.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-10-03 18:42
Nuar
Tik tiek? Mažoka. Pavyzdžiui antra pastraipa: pasikreipus su ieškiniu preziumuojama, kad ieškovas yra teisus ir pažeista jo garbė bei orumas. Aišku, jei tokį turi. Tai ne sarkazmas - bendra formuluotė vis tik galioja, kad ir nukentėjęs asmuo savo elgesiu galėjo sukelti atsiradusias pasekmes. O svarbiausia visam reikale yra tai, kad ieškovui nieko nereikia įrodinėti. Viską turi įrodyti atsakovas. Tai yra, kad paskleistos žinios nežemina garbės ir orumo, o tai taip pat gali būti, kad paskleistos žinios atitinka tikrovę bei, kaip jau minėjau, kad yra ir ieškovo kaltės. Aišku, čia tik "gėlytės". Yra dar daug įrodinėjamų aplinkybių. Ši bylų kategorija yra viena iš sunkiausių, todėl teisėjai nelabai jas mėgsta nagrinėti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-10-03 08:23
54496
galima jau nusijuokti?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą