Rašyk
Eilės (78166)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vienas tekstukas mane įkvėpė paieškoti naujų būdų kaip kurti meną. Ką aš čia kalbu? Kurti Mena! Taip, taip, iš didžiosio M. Labiausiai tikėtina, kad tai tiks tik tais atvejais, jei bandysite kurti fantastiką, nors manau, kad pasistengus galima padaryti net kokį egzistencines problemas tiriantį tekstuką. Taigi, koks tas paslaptingas kūrinių kepimo receptas? Velniškai paprastas - jus tereikia mygtelėti čia. Tuomet savo sukurtą tekstą nukopijuojate į ten esantį laukelį, pasirenkate, kad norėsite versti iš lietuvių kalbos į kokią nors kitą. Tuomet nusikopijuojate vertimą į vertimų laukelį, ir visą tai išverčiate į lietuvių kalbą. Tuomet belieka nukopijuoti visą tai į rašyk.lt ir laukti džiugių komentarų.:] Kaip pavyzdį pateiksiu savo komentarą po kūriniu:
Sakai tekstas su vidine logika? Na, ką gi, pabandysim:] Pirmiausiai fantasikos kanonai čia niekuo dėti. Manau, kad kūrinio iškuolinimą labiausiai įtakos meno suvokimas. Kai kam menu gali būti ir apdergta drobė, tačiau daugelis žmonių vis dėl to matys drobę ir šūdą. Menas nebūtinai turi būti lengvai suprantamas, kartais ne nebūtinai turi būti visiškai priimtinas. Pavydžiui, nors žmonija paniškai bijo nuogo kūno, tačiau jo vaizdavimas net senovėje vis dėl buvo laikomas menu. Žinoma, jei menininko ant laužo neiškepdavo.
Tavo kūrinys yra mano minėta apdergta drobė. Gali kalbėti apie šviesotamsos žaismą ir skirtingų spalvų sąskambį tarp drobės bei ant jos esančio objekto... O gal net objekto spalvų įvairovę? Gali aiškinti, kad tai simbolizuoja viso, kas gera tyrą griovimą pasitelkus amerikietišką greitą maistą. Gali net bandyti priversti stebėtojus žavėtis atlikimo technika. Tačiau esmės tai nekeis. Tai ir liks šūdu ant drobės.
Galbūt, kaip kažkokio kūrinio sudedamoji dalis šis tekstas atrodytų kitaip. Tačiau kaip pats vienas jis nekelia jokio susižavėjimo ar susidomėjimo. Ypač susidomėjimo. Nuo seno laikausi principo, kad kūrinį reikia perskaityti nuo pradžių iki pabaigos. Pasakysiu atvirai - principų laikymasis kartais verčia be reikalo švaistyti laiką.


Jį sumeninus (lt -> en -> lt), viskas atrodė taip:
Sakai su vidine logika tekstą? Na, gerai, pabandysim:] Pirma fantasikos kanoników nieko daryti. Manau, kad darbas iškuolinimą, kurie daro didžiausią įtaką meninės sąmonės. Kai kurie meno galima ir apdergta drobė, bet daugelis žmonių vis dar matyti ant lapo ir šūdas. Menas, nebūtinai turi būti lengvai suprantama, kartais nebūtinai turi būti visiškai priimtina. Tokie kaip paniką, nors žmonės bijo nuogo kūno, bet jo atvaizdą ir dar senovėje buvo laikoma meno. Žinoma, jeigu menininkas ant laužo vangumas.
Jūsų darbas yra mano apdergta drobės. Šviesotamsos galima kalbėti apie vaidmenį ir sąskambis tarp skirtingų spalvų sienų dekoras drobė ir daiktu ... O gal net objektas spalvotas įvairovę? Gegužė aiškinti simbolizuoja visa, kas gera gryno griovimo Amerikos greito maisto. Jūs netgi galite pabandyti pajėgų stebėtojų grožėtis technika. Bet iš esmės ji nesikeičia. Tai yra ir liks sudu ant sienų dekoras drobė.
Galbūt, kaip kai kurie darbai yra neatskiriama šio teksto atrodytų kitaip. Tačiau, kaip ir jis neturi jokių palūkanų ar svarsto. Ypač palūkanų. Nuo seno dėl principo, kad darbas turėtų būti skaitoma nuo pradžios iki pabaigos. Sakau atvirai - principai kartais sukelia nereikalingų atliekų metu.


Jei norite dar meniškesnio teksto galite pavartalioti į daugiau kalbų. Pateikiu pavyzdį (lt -> ru -> en -> lt):
Sakai su vidine logika tekstą? Na, gerai, pabandysim:] Pirma fantasikos kanoników nieko daryti. Manau, kad didžiausią įtaką iškuolinimą meninės sąmonės. Kai kurie meno galima apdergta drobė, bet daugelis žmonių vis dar matyti ant lapo ir šūdas. Menas, nebūtinai turi būti aiškios, kartais negali būti visiškai priimtina. Tokie kaip paniką, net jei žmonės bijo nuogo kūno, bet jo įvaizdį dar senovės laikų, yra menas. Žinoma, jeigu menininkas atidavimą į metalo laužą vangumas.
Savo darbą, aš apdergta, płótnie. Šviesotamsos galima kalbėti apie vaidmenį ir harmoniją tarp skirtingų spalvų sienų dekoras drobė ir daiktu ... O gal net spalva objektą įvairovę? Galite aiškinti simbolizuoja visa, kas gera švarios griauti Amerikos greitai Fouda. Jūs netgi galite pabandyti pajėgų stebėtojų grožėtis technologija. Tačiau daugiausia jis nebus pakeistas. Tai yra ir liks sudu ant sienų dekoras drobė.
Galbūt, kaip kai kurie darbai yra sudėtinė teksto dalis, nes jei kitaip. Tačiau, kaip ir vienas, kad jis neturi kokių nors interesų arba dėmesį. Ypač svarbus. Nuo seniausių laikų iki principo, kad darbas turėtų būti skaitoma nuo pradžios iki pabaigos. Sakau atvirai - principai kartais sukelia nereikalingų atliekų laiko.


2009-06-13 21:32
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-24 22:48
Varinė Lapė
"Nuo seno laikausi principo, kad kūrinį reikia perskaityti nuo pradžių iki pabaigos. Pasakysiu atvirai - principų laikymasis kartais verčia be reikalo švaistyti laiką. " - labai teisingai pasakyta, kartais po panašių kūrinėlių skaitymo užplūsta tuštumėlės jausmas... Laikas - pinigai, o mes ne turtuoliai. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 08:32
Exmortis
jovaras grįžo??
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 00:31
Haldir
Su palūkanom ir svarstu juokingiausia :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-14 04:04
dedeanonimas
lulz
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 22:57
Dvasių Vedlė
Ohohoo... net nebūčiau pagalvojus, kad čia taip įmanoma, perskaičiau pirma Sebo komentarą ir pagalvojau: vajė, kiek laiko reikėjo tokiam sukurti :D Dar niekad neteko tais vertėjais naudotis, ir niekad neteks :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 22:49
St Sebastianas
Haldir, nenuvertink google.;) Ką gali žinoti kas sėdėjo prie google maninės sistemos kūrimo.:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 22:25
Haldir
Tiesą sakant Jovaras grįžo.
Nepralenks šis menas jovaro meno ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-13 22:05
Valkas
Hmm. Nebloga mintis. Įdomu, ką pagalvotų pati autorė?

Beje, bijau, kad nuo šiol fantastikoj susilauksim tikro tokio va meno potvynio. Kvepia negerai, gal net blogiau už šūdą ant drobės.

(Lietuvių - ispanų - danų - albanų - tajų (?) - tagalų (???) - lietuvių.)

Hmm. Mintys. Amazing, ką autorius laiko labiausiai?

Taip, aš bijau, kad tikrosios jo prigimties jis blogas kvapas fantastikoj susilauksim potvynių netgi blogiau, nei purvas, płótnie
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą