Rašyk
Eilės (78157)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Viskas labai paprasta: nusiskuti kokias šešias šviežias, vidutinio dydžio bulves, švariai nuplauni, supjaustai į keturias dalis, sudedi į katilą, užpili kuo šiltesnio vandens, kad apsemtų, įdedi druskos, uždengi dangtį ir lai užverda. Žinot, procesas! (iškėliau rodomąjį pirštą į viršų) Beje, esu su prijuoste ir virtuvės šefo kepure, nors... gal ir ne visai, neapsisprendžiu. Mhmm... Žiūrim, ką turim, o ko neturim į tą nežiūrim. Tada nuskuti morką ir griežiniais ar smulkiau supjaustai į tą patį sušiktą katilą. Po to nulupi ir ašarojančiom akim smulkiai sukapoji svogūną ir nuo lentelės su peiliu įgudusiais mostais nubrauki į jau minėtą kunkuliuojančią konsistenciją. Bulvėms baigiant išvirt iš chaladylniko išsitrauki stiklainį burokėlių su šviežiais kopūstais sriubos ir ten pat elegantiškai daužydamas į jojo dugną viską supili. Mmmm-m, kaip kvep! Beliko įdėti kvepiančiųjų pipirų ir lauro lapų. Mėgstu pavirint ilgiau, kad tas viralas, panašus į sriubą, taptų tirštesnis, bet čia skonio reikalas. Agirdž, ar jau galima valgyt?! Dar ne, palūkėk, žmogau! Kantrybės! Vištienos blauzdeles atšildai, nuplikai verdančiu vandeniu, jei yra kokių plaukų, bet tingisi svilint, tada tiesiog ranka nuskabai, dedi į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepi iš dviejų pusių, kas profesionalesnis, tas apkepina iš keturių. Taigi... Apčirškintą vištieną dedame į kitą katilą, užpilame „šampano iš po krano“, suberiam morkas su žirneliais, vėl visokių prieskonių, kad nebūtų prėska, lai tūšijas. Po to jau bus galima valgyt. Valioooo!!! Bet kam čia pasakoju, jūs ir taip viską puikiausiai mokate. Žinote, gerai yra tai, kad visa tai vyko vakar, nes šiandien atsipūsiu, beliks tik pasišildyti vakarykščius likučius. O, davai, dar apie rytinę košę?! Neeeee, neužknisk! Palikim kitam kartui. Čia turėjo būt rašinėlis apie rudenines atostogas, bet gavos kaip gavos…


2019-09-20 14:45
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-22 12:20
Nuar
Įdomumo dėlei paklausiau vieno ignaliniškio, savo kaimo turizmo sodyboje organizuojančio specializuotas žvejybos fiestas, ar tikrai į verdamą žuvienę deda smirdančią kojinę, nusimautą čia pat prie puodo. Pasirodo kad klientas visada yra teisus: jei svečiai tokios egzotikos paprašo, būtinai prie jų nusimauna tokią nešvarią ir skylėtą, visą dieną ant šuntančios kojos nešiota, ir meta į kartu su žuvimi. Sako, kad jo svečiai tvirtina, jog žuvienės skonis tada tikrai kitoks.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-22 10:12
Akademix
Stebuklų šalyje...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-21 14:43
chumanoidas
kai buvau bedarbis užsiimėjau gastronomija kad iš namų neišvarytų benaudį, daba jau nereik
 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-21 07:26
54496
Kokia čia sriuba dabar, jei net mėsos kvapo, riebaliuko akies nėra a?
Atvarai, šiupiniu tokiu pavaišinsiu, kad ausis nusikramtysi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 22:24
Akademix
Ar toli iškeliavo?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 21:05
Akademix
Kuo ilgiau gyvenu, tuo mažiau aišku, kas melas, kas tiesa, kas gėris, kas blogis, kas tinkama, o kas klaidinga. Patirtį turbūt kaupiam iki kokių 40 metų. Po to jau saulelė vakarop ir degradacija...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 20:28
Akademix
Nu kaip...žodžiai tai yra vienintelė kūno kalba, kurią suprantu, dėl kitų tik abejonės, dvejonės, neaiškumai, diagnozės...Tai pravaikščiojom kiam minučių...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 19:08
Akademix
O Terį kas išves į lauką?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 19:08
Akademix
Lingvistika?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 18:49
Akademix
Astronomijos mokslo objektas...Čia grynas kosmosas...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 17:33
Akademix
Vėmalas gautųs...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 15:36
Akademix
Skutekliu jas, be gailesčio, vienok.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-20 15:16
Akademix
Gal nepulkim stačia galva kraštutinumuosna ir virkim cielas ar pjaustytas dalimis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą