Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vakar susirašinėjau su J (Rašytoja J) apie jos kūrinį. Pagaliau išklojau beveik viską ką galvoju. Žinoma, ji neliko patenkinta. Žinoma, galėjau švelniau ir taktiškiau. Bet aš jau tiek kartų skaičiavau iki šimto prieš atsakydamas, šimtus kartų viską įvyniodamas į rožinę vatą, mikroskopo ir pinceto pagalbą ieškodamas už ką galėčiau pagirti... Ir kiekvieną kartą, tarsi mažam vaikui arba išpaikintai princesei kalbėjau tai, ką ji nori girdėti. Tačiau, kad ir kokiais cukriniais debesėliais viską apvilkčiau, esminių pastebėjimų ji niekada nepriimdavo, tuo tarpu, oriai sutikdama su viena ar kita nereikšminga smulkmena. O jeigu vis dėlto sugrąžindavau ją prie esmės, tuoj sukdavo pokalbį šalin arba užsiplieksdavo siaubingais žaibais.

Na, žinai! Negalvojau, kad esi toks pavydus! Mane tas ir tas filologijos daktaras metų atradimu pavadino! Mane publikavo ten ir ten, ir štai ten dar!

Ir taip toliau. 

Paskui ji palikdavo mane ramybėj bent keletai savaičių. Kalbant tiesiai, man jau seniai atsibodo skaityti tas fantazijas. Mato Dievas ir Siudika, tegul ją ir spausdina leidiniai, tai tik parodo kaip mūsuose nėra ką publikuoja. Su šituo "bendradarbiavimu" jau seniai reikėjo rišti, nes tai tik sekina ir nieko, ničnieko neduoda.

Užtai dabar - daugiau laisvalaikio. Kaip pasakytų mano draugai literatai, seniai baudžiausi perskaityti, pavyzdžiui, kokį kvailą bestselerį. Tiesa, prieš kurį laiką į rankas buvo pakliuvus "Trijų kūnų problema". Gana nuvalkiota pasaulio pabaigos fabula dangstoma gausiais istoriniais inkliuzais. Kažin kodėl, būtent istorinis momentas man pasirodė vienintelė stipri knygos kryptis. Beveik įketvirtėjęs (jeigu mano draugai filologai leistų tokį naujadarą), numečiau šalin skaitinį, palikdamas autoriui apsispręsti - fantastas jis labiau, ar istorikas.

Kai savaitgalį U įkalbėjo mane nuvažiuot į knygyną, nupirkau jai reikiamas pratybas ir knygų už pusę šimto pinigų. Netikėtai ėmė skaityti. Niekieno neliepiama pradėjo ryti storiausius veikalus, nors ankstesnės mano pastangos įdiegt meilę Knygai buvo bevaisės. Tiesiog atėjo laikas. Arba obuolys nuo obels, taip sakant... 

Sau pasiėmiau gana storą fantastinį romaną. Jo autorius prieš tai parašė visuotinai išliaupsintą bei ekranizuotą "Marsietį". Beje, tai buvo pirma stora knyga, kurią U perskaitė iki galo, tuomet gerokai mane nustebindama.

Aš niekaip nesuprantu, kam ji kankinasi su tais matiekos ir chemijos korepetitoriais.


2021-10-13 22:06
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-10-15 16:24
vakvakas
"būtent istorinis momentas man pasirodė vienintelė stipri knygos kryptis"

paima socialinės kritikos romaną istoriniu pagrindu ir stebisi, kodėl taip yra

jėzau, nu, ar tu už tokius žmonės ant kryžiaus lipai
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-10-14 11:34
MurMiau
Rašytoja J. Chahahahahahha.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą