Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Nepažįstu jų visų, bet su vienu pastaruoju metu teko nemažai neakivaizdžiai bendrauti, todėl, drįstu manyti, šiek tiek pažinau jo tamsiąją pusę. Tikiuosi jis turi ir šviesių spalvų, tiesiog man jų neparodė. Natūralu.
Tas administratorius pavadino save daugiskaitoje – Ir kiti. Bet manau, kad tai yra vienas asmuo, gal daugiskaita įvardijo savo kaukes, kurių mes kiekvienas nešiojamės bent po keletą ir tai yra visai natūralu.
Apskritai, administratoriai retai apsilanko mano kūrinių puslapiuose, tai ir suprantama – kūrėjų daug, o be to ir geresnių, ir vertesnių skaityti yra kur kas daugiau, taip pat visokie draugai ir pataikūnai, kuriuos privalu pakomentuoti, kad jie ir ateityje rašytų liaupses; be to greičiau skaitosi poezija, taip kad prozaikai šia prasme visuomet labiau nukenčia. Ir tai irgi yra natūralu.
Bet vienas administratorius, Ir kiti nuo kažkurio laiko ėmė įkyriai mane persekioti ir kaišioti savo nebrandžią, neargumentuotą kritiką, pvz.: po sceniniu veikalu rašo – „tik personažai vienspalviai. “ Turiu pastebėti, kad veikėjus kuria aktoriai ir jie daro personažus (arba nepadaro, čia kaip jiems pavyksta) spalvotais. Prie ko čia pjesės autorius. Pjesėje, nebūna aprašytos veikėjų biografijos, nereikia painioti su romanu (pastaba administratoriui Ir kiti), nebūna aprašyti daugybė dalykų, kurie nupasakoja veikėjų charakteristikas. Visa tai yra pasiekiama, kuriant spektaklį režisieriaus ir aktorių bendradarbiavimo būdu. Pjesės autorius tik nubrėžia gaires, link kurių turėtų eiti atlikėjai. Ir tai yra be galo natūralu.
Taigi, administratorius Ir kiti parodė savo nebrandumą šioje srityje. Dėl to nereiktų stebėtis, nes savo dosje skiltyje apie teatrą jis pažymi – „sudegęs“.  Ko norėti? Tris kartus natūralu.
Kitoje vietoje Ir kiti rašo apie mano pjeses: „žmonės neskaito tavo kilometrinių opusų. “ Lyg pjesė galėtų būti keturių minučių. Ar eitų kas į teatrą ir mokėtų 20 lt  už penkių minučių spektaklį? Aš nesakau, kad mano pjesės bus statomos, bet rašydamas aš visuomet turiu to tikėtis, kitaip kokia prasmė rašyti? Absoliučiai natūralu.
Tada ėmiau įsižiūrėti, o ką gi parašė tasai žymusis kritikas ir dramų žinovas. Atradau keletą į anekdotus pretenduojančių istorijų, kuriose bandoma sukurti juoką, spekuliuojant religiniais dievais arba tautiniais skauduliais. Skurdu. Ir visas tas šlamštas įvertintas keturiais balais. Man pasidarė koktu. Visiškai natūralu.
Po keleto nuomonių apsikeitimo Ir kiti perėjo prie atviro užgauliojimo ir įžeidinėjimo. Administratorius. Kuris turi rūpintis svetainės lankomumu ir populiarumu vadina savo oponentą ligoniu, grafomanu. Nenatūralu.
Na, kad jis ištrina kai kuriuos nepalankius atsiliepimus po savo kūriniais, tai vėl gi yra visai natūralu.
Juk jis ADMINISTRATORIUS, jam viskas galima. Abejotina.
Jau seniai tai vieni, tai kiti įplieskia diskusiją, ar tikrai administratoriai yra neabejotini literatūros ekspertai? Abejotina.
Ir tai vėl gi yra visai natūralu.


2006-11-21 21:59
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-12-19 19:44
Irtia Asmat
su tavim visom keturiom sutinku! saunuolis! ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-11-22 19:20
Apsigalvojau
Šiaip tai drąsus tu, bjaurybe. ;) Nepriklausomai nuo to, ar teisus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-11-22 01:24
antanelis
aš ta proga nupastinsiu ir savo komentarą ;)

"o kodėl adminai privalo būti idealūs rašytojai? adminai čia dirba. skaito kūrinius.
nors rašau šūdinai ir nemanau kad kitaip rašysiu, apie literatūrą nusimanau daug geriau nei pusė čia rašančių nuostabiai. ne ten žiūri, kam tie rodikliai.
svoloč, gi baik pyktis. anksčiau taip kietai varydavai, o dabar parašei nupušusią esė."
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą