Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Bet kuris vartotojas, išbuvęs šioje svetainėje bent kiek ilgiau, ne kartą matė, dalyvavo o gal ir iniciavo diskusijas apie adminų neteisingai vertinamus kūrinius. Ne neketinu dar kartą tokią užvesti. Tik pagalvojau, kad yra du didieji šaltiniai, nuolat užmaitinantys šitą nepasitenkinimo vandenyną:

I) pati svetainė nežino, kokia yra jos misija - ar atrinkti geriausius tekstus, ar ugdyti kūrėjus. To nežino administratoriai, kritikai, vartotojai. O nežinodami, atsakymą į šį klausimą sugalvoja (nes smegenys nemėgsta nežinomybės) kiekvienas tokį, kuris labiau prie širdies. Todėl amžini susidūrimai tų, kurie nori kokybės ir tų, kurie tikisi švelnaus palydėjimo suspaudus gležną rankelę delne, yra neišvengiami. Nereikia daug galvoti, kad pastebėtum, kaip radikaliai skiriasi priemonės šiems tikslams pasiekti. Jei pirmu atveju brokuojam viską, kas prasčiau už vidurkį (arba dar griežčiau), tai antruoju imam kiekvieną ir dirbam su juo, nesvarbu, koks beviltiškas jis mums atrodytų.
Dabar lyg ir mėginama išbalansuoti tarp šių dviejų priešingybių, paliekant kiekvienam pasirinkimo (teisti ar ugdyti) laisvę.

II) administratoriaus, kritiko ir eilinio vartotojo suplakimas į vieną asmenį. Svetainės poreikiams visiškai užtektų vieno administratoriaus, kuris būtų online 60-70 proc. laiko (tai nebūtinai turi būti vienas žmogus) ir atliktų tik tuos darbus, kurie priskiriami administravimui: tekstų korektūras, diskusijų priežiūrą, renginių organizavimą ir tt. Jis neturėtų nei skelbti savo kūrybą, nei komentuoti, juo labiau vertinti kitus. Kritiką reiktų palikti kritikams (čia būtų gerai, jei jie žinotų, koks yra atsakymas į klausimą Nr. I) ir kitiems svetainės vartotojams. O kalbant apie kritikus, vis dar manau (iš savo netobulo žmogaus patirties), kad siekiant vienodų sąlygų, naujai įkelti tekstai kažkurį laiką turėtų išlikti anonimiški (ar bent jau tokį pasirinkimą autorius turėtų turėti). Taip pat vis dar manau, kad kritikų garbės kodeksas turėtų būti privalomas (nors ir 5 punktų). Jis turėtų apibrėžti tiek tapimo kritiku, tiek šio statuso praradimo sąlygas, nes šiuo metu kritikai yra neliečiamos karvės (nesakau, kad jie blogi) po globojančia administracijos ranka, kuri kartais būna per daug atlaidi.


2016-02-22 21:09
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-27 19:04
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Ats lapai moraluts. Taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-26 10:35
nanija
YRA TOKS ŽODIS

KRACHAS

MORALEI APIBRĖŽTI IR KITKAM. O KĄ DARYSI, KĄ KEISI, KOL TAIP YRA, KAŽKAM PATOGU.

>KAŽKAM? PATAISYKITE.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-26 03:12
omnia
>link? aciprašysiu

Tuščiakalbis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-24 10:56
MacteAnimo
Kaišiojant pirštus tarp durų, kas nors juos gali prispausti! Skaudžiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-24 02:51
omnia
Pamėginau paieškoti, tai tikra archeologija.

Vieną radau: Mano punktas C ir tiktako 2 psl. (2014-05-23 17:49), nors edukologiškai naudinga permesti akimis viską...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-24 01:01
klimbingupthewalls
tai, kad nesusikalbėjom, nereiškia, kad norėjau užgauti ar įžeisti
atsiprašau, jeigu taip nutiko
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 23:23
bebalsė
Dar kartą trumpai pabandysiu paaiškinti Ziužiu tai, apie ką rašė jau iš Rašyko pasitraukusi Poliarinė Žuvėdra. Mes sutinkame su vertinimo sistema, priimame mums skiriamus vakvako 1, bet turime žinoti savo klaidas - kad galėtumėm pasitaisyti. Juk nuo jos tylaus ir atgaline data parašyto 1 mes nerašysime geriau ir tobuliau, nes mes nežinome savo klaidų, ką darome ne taip, į ką turėtume atkreipti dėmesį ir tt. Suprantu, kad nėra laiko, kad per dvi paras miega tik 3,5 val, bet gal geriau normaliai pailsėti ir užsukus įvertinti ne visus, o tik kelis kūrinius nors kiek juos detalizuojant ir aptariant?

Su visa pagarba kritikams tictac ir Tom Kom Pot, kurie skiria savo laisvalaikį kūrinių vertinimams, juos išsamiai paaiškina, pasiūlo geresnius variantus. Ar jūs matėte, kad kas nors jiems priekaištautų? Bent aš nepastebėjau. Tai tiek. Linkiu visiems ramybės. 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 21:06
Ziužiu
Nepagyvensi rašykuose ramiai. Ką tik užblokavo vieną didelę motinėlę, tai vietoje jos dabar širšalioja dvi. Gera erdvė tuščia ilgai neužsibūna.
Atsisakyta kūrinių vertinimų ir švelniai švelniai už rankutės vedama žaliojžplėj. Sakytumei modelis idealus. O tetulytės rauna viena kitai likusius plaukus ir nuo galvos, ir nuo kitų plaukuotų vietų. Išbandykite ten įgyvendintą savo vizijų modelį, kam rašykai per sprangūs.
čia buvo aleliūjažodis
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 20:59
Čia ne Aš
Kelti kokybės kartelę:):):) O kas ta jos DIDENYBĖ KOKYBĖ yra?
Kas tai DIDENYBEI KARŪNĄ DEDA?

Man gražiai atrodytų ant mėšlino baslio KARŪNA užmaukšlinta:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 20:57
wrawr
link? aciprašysiu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 20:55
omnia
„Ši vieta yra gera. Nes iš viso yra gerai, kad yra tokių vietų. Kiek negerai, kai mes pradedame iš jų per daug reikalauti, na vis gerai mus vertinti, ir vis tik gerai, ir vis tik geriau, kai pasidarom liaupsių narkomanai ir pan. “


Ir vėl tenka sutikti. Žiūriu į šią vietą, kaip į tam tikrą privatų klubą, į kurį iš principo kviečiami visi, bet ne visoks elgesys toleruojamas, ir kurio savininkai nėra nieko skolingi lankytojams.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 20:50
omnia
>omnia: keliam rašyko kokybės kartelę.
>x: ne. liks sterili tuščia aplinka.

Teisybė, būtent taip ir buvo (ko gero, galima būtų rasti diskusijose).


Atvirai sakant, nesupratau tavo ironijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 20:45
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Todėl, kad čia yra žmonės. Va tokie kaip dabar - galintys pasiginčyti, besiginčydami net susipykti, žinoma, kartais net ir nebesusitaikyti, bet dažnai ir taip.

Todėl, kad yra žmonės, va tokie, ganėtinai laisvi, su savo pyst (kuris, beje, dar kartą primenu, yra visiškai legalus :D) ir, žinoma, ir be jo, jei tik to norisi.

Todėl čia ir užsuki, nes čia ganėtinai laisva aplinka ir laisvi žmonės, tai, ko reikia kūrėjui. Papildomai. Gal net sąvotiškai 0 įkvėpimui, ar, kad ir tiesiog laisvalaikiui. Nuo rašymo. Nes discipliną, visokias rašymo studijas ir panašius dalykus jis gali turėti ir pats, nesakau, kad ir čia negauna nieko panašaus, nes būna, ir tada būna visai malonu, kai dalijasi ir čia, ką aptikę kažkur, iš ko turėję naudos, ką mano reikalinga pasidalint, arba ką gražaus sukuria, tačiau, manau, ne visada vien tame yra čia lankymosi esmė, o dažnai, ypač ilgėliau čia pabuvus, jau visiškai nebe tame.

Nes visa tai galima susirasti ir kitur, o to, kas yra čia - ne. Nes čia daugelis neprofesionalai, tai yra žmonės, kuriems rašymas, kūryba, yra tik antraeilis, o neretai ir trečiaeilis dalykas. Tačiau, vis dėlto, prijaučiamas dalykas, turimas, neorimas paleisti, visiškai atsisakyti, tas, prie kurio vis sugrįžtama, todėl ir buvimas netoliese tokių pat žmonių, kad ir su visiškai skirtingomis grynai žmogiškomis savybėmis, bet vienijamiems šitos vienos, išskirtinės, ir yra reikalingas.

To, galbūt, nebeliktų, jei čia įsibyrautų kažkokios tai itin griežtos taisyklės, visi siektų tik, jei ne laimėjimų, bet rezultatų, kaip jūs sakote - tobulėtų ir tobulėtų...Ar tai įmanoma? Suaugusiam žmogui vis tobulėti ir tobulėti veikiant kažkam...per kažką, kažkieno? Nemanau...Nes čia ne mokykla. Nes suaugusiam žmogui nebereikia mokyklos. O jeigu ir reikia, tai jis tikrai jau nebesirenka tokios, bendrojo lavinimo :D Jis tada susiras daug daugiau koncentruotos ir tikslios medžiagos, ir ieškos tiksliai tokios, kokios jam trūksta...vargu, ar čia kada gali būti tikrų kritikų ir tikrų rašytojų armija.

Todėl ne to čia ir vaikštoma, nors tai gal sąmoningai ne visada ir suvokiama. Tiesiog vaikštoma ir tiek. O todėl :)

Tai, galbūt ir turbūt, tiktų tik jaunimui, tam, kuris dar tebesimoko mokykloje. Tiktų Pertraukai lt, jei ji dar tokia tebėra, tas vos ne mokyklinis modelis. O suaugęs žmogus...jei jis pats negebės, nesilaikys disciplinos, šiais informacijos laikais nemokės susirasti papildomai tų žinių, kurių jam dar trūksta, tai...na, tai niekas kitas, net ir geriausios vietos su puikiausiais kritikais nemanau, kad galės jam dar tai įdiegti. Antra vertus, yra tokių, kuriems tai net nereikalinga ir kurių kūryba, netgi visiškai nebloga, gera, gimsta iš to tokio jų chaoso ir nesivaikymo to kaip reikia rašyti. Svarstymai yra svarstymai, gali būti netgi savotiškas techninis išmokimas, tačiau tu arba rašai, arba ne, arba vėl susiimi, arba ne ir viskas.

Ši vieta yra gera. Nes iš viso yra gerai, kad yra tokių vietų. Kiek negerai, kai mes pradedame iš jų per daug reikalauti, na vis gerai mus vertinti, ir vis tik gerai, ir vis tik geriau, kai pasidarom liaupsių narkomanai ir pan.

Tačiau kai tiesiog, taip va kaip čia svarstome ir norime, kad kažkas tai būtų geriau, arba atvirkščiai - svarstome, ar reikia kažką tai pakeisti, kai ir taip ganėtinai miela, nes priprasta...ir ką žinai, gal ir teisinga, nes va kiek jau metų gyvuoja...o juk sugriauti viską kartais taip lengva..., - tai va, tada yra gerai.

Gerai taip yra svarstyti, ir siūlyti, ir nesutikti, negerai tik, jei kas tuos svarstymus pradeda priimti per daug asmeniškai, per daug įsižeidžia ar įsiskaudina ir išbėga laukais...ar atsitupia kur į kamputį ir tūno sau, ar...yra dar begalės ar, bet...na, žodžiu, nelabai ką ir pasakiau...

Juk kūryba mums nėra darbas? O gal dėl to ji mums vis dar ir yra, kad nėra vien darbas? Nes jei liktų vien tik ji, tai kažin kaip ji tada liktų...? Pagalvokime visi apie tai. Na, ar daug iš mūsų norėtų, kad jiems būtų suteikta galimybė būti vien su ja? Gal mums ji daugiau vien malonumas?...Gal tai, ką mes sukuriame gimsta daugiau iš meilės, o ne iš darbo? :D Nes jei iš darbo, tai gal visi jau būtume labai žinomi rašytojai? Bet ar mes tikrai to norime? Ir ar tikrai norėtume jos, jei ji taptų jau nuolatine...žmona? :D Gal. vis dėlto, šiek tiek pasilikime ją kaip meilužę, tai tada ir niekada neatsibos, ir niekada, galbūt, nebus iš mūsų atimta, neprarasime jos m? :D :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 20:13
wrawr
"Esu ir aš siūlęs kelti kokybės kortelę, man buvo prieštaraujama, kad liks sterili tuščia aplinka. "

iš tavo formuluotės, daroma prielaida:

omnia: keliam rašyko kokybės kOrtelę.

x: ne. liks sterili tuščia aplinka.

ar taip buvo? vargu. kaip fizikas turėtum kažką išmanyti apie debatavimą/diskusijas/argumentavimą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 17:49
klimbingupthewalls
chi
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 17:49
omnia
Atvirai pasakius, visiškai pritariu Markizei.

Svetainė gyvuoja, kaip kompromisas tarp idėjos apie literatūrą ir populizmo apie kiekvieną paglostytą.

Esu ir aš siūlęs kelti kokybės kortelę, man buvo prieštaraujama, kad liks sterili tuščia aplinka.

Tikriausiai tas šūdas, į kuri nuolat įsiveliame diskusijose yra natūrali svetainės populiarumo kaina.

Kalbant apie kriterijus, turiu sutikti su tuo, kad kūrinių vertinimas priklauso nuo jų stiliaus, pakraipos (na taip, vertintojai yra žmonės).

Rašykai yra nesąžiningi, neobjektyvūs, ne visuomet palankūs gležnam kūrėjui ir beveik nenaudingi brandžiam, bet kitos tokios svetainės tiesiog nėra (gali būti, kad ir negali būti).

Dalykas, kurio visiškai nesuprantu yra šis: kažkodėl aš vis užsuku į rašykus.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 17:43
Marquise
Tikrai, klimb, bet kurioje diskusijoje geras pasirinkimas yra priminti, kad "savo šansą turėjai" (šitą kartoji kaskart, kai kažką pasiūlau), arba dar geriau - pašnekovą išvadinti konfliktų ieškančia moteriške. Nu... rimtai :)

Matai, po tavo teiginio "aš nesu tikra, kad reikia kažką keisti" viskas pasidaro ganėtinai beprasmiška, nemanai? Turiu galvoje visokiausių pasiūlymų rašinėjimą ir pan. Lyg mažai dar jų būtų prirašyta, jei, kaip pati sakai, nieko keisti nereikia. Man čia kažkoks prieštaravimas gaunasi.

O dėl paskutinio klausimo - manau, kad kiekviena organizacija yra suinteresuota tobulėti (ar bent jau turėtų taip būti) ir daryti kažką geriau, nei darė anksčiau. Tuo paprastai rūpinasi organizacijų vadovai ir žmonės turintys realią galimybę daryti pokyčius. 
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 17:22
klimbingupthewalls


Tai gal tu man paaiškink, kaip aš (būdama ar nebūdama adminu) galiu čia kažką keisti, nes aš ryškiai kažko neįsikirtau matyt.


aš nesu tikra, kad reikia kažką keisti. Tu manai, kad būtina.
kai esu skeptiška, Tu nusprendi, kad yra konfliktas.
ar kad aš nusiteikus Tavo atžvilgiu. kad esu gynybinėj pozicijoj.
bet taip nėra. Tu ir galėjai, ir gali rašyti visas savo idėjas. kiek tik jų kyla.
laisvai ir drąsiai. tiesiog jeigu stebiesi, kad kažkas nesikeičia, tada paklausk, o kas tą kažką turėtų pakeisti ir kodėl.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 17:11
klimbingupthewalls
man skirta komentaro dalis turi loginę klaidą. aš niekad niekur nerašiau, kad Tu neturi teisės siūlyti ar kad Tavo siūlymai yra įžeidūs, destruktyvūs ir nepriimtini.

kaip Tu turi laisvę siūlyti, taip aš turiu teisę komentuoti. ar tai kad komentuoju Tave žeidžia? parašiau, kad svetainė turi kitokią misiją, priminiau ją. kas nors blogai? neva priešprieša, konfliktas?


nes nesuprantu, kuo jie tau tokie atgrasūs
prikiši tai, kad buvau adminuose



va taip iš nieko konfliktas generuojamas. iš kur Tu trauki tokius dalykus? ar čia buvo priekaištai? ar rašiau, kad atgrasūs? kas Tau yra?
tos moterys...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-23 16:34
Marquise
Na, pradėkime nuo to, kad tie žodžiai parašyti prieš kiek? Sukūrus svetainę? Tai yra prieš 15 metų? Nesakau, kad kažkas blogai vien dėl to, kad yra sena, tik sakau, kad galbūt po tiek laiko verta būtų pasvarstyti ir pasitikrinti, ar tai vis dar aktualu, gal reikia kažką koreguoti, atnaujinti, papildyti. Tai būtų labai natūralu, atsižvelgiant į tai, kiek laiko praėjo.

Bet po tavo, Ūla, komentaro man daug įdomiau kitas dalykas: ar tas faktas, kad kažkada buvau adminuose nubraukia man bet kokią teisę pasiūlyti kažką, kas mano nuomone būtų gerai šiai svetainei? Ar čia kažkuo įžeidūs tie mano pamąstymai, nepagarbūs, destruktyvūs, dar kažkaip nepriimtini, nes nesuprantu, kuo jie tau tokie atgrasūs? Kodėl kaskart, kai kažką pasiūlau, prikiši tai, kad buvau adminuose? Juk pati puikiai supranti, kad tas ženklelis prie vardo šansus kažką čia pakeisti padidina maždaug tiek pat kaip nusipirktas loterijos bilietas suteikia šansą laimėti milijoną: teoriškai galimybė yra, bet praktiškai nėra jokio palaikymo iš webo ir viskas, ką gali padaryti, yra prirašyti kilometrus laiškų. Taip kad gal baikime apsimetinėti, kad čia kažkas labai nusiteikęs pokyčiams, nes per tuos 15 metų geriausiai buvo išmokta atsifutbolinti, o ne imtis kažko realaus. Ir nereikia man prikaišioti, kad aš "išėjau", nes tas taip pat nieko nekeičia. Juk iš mano pusės pagalba buvo pasiūlyta. Taip? Taip. Webo reakcija buvo? Kai priėjome prie konkrečių veiksmų, kas nutiko? Ogi įsivyravo TYLA. Tai gal tu man paaiškink, kaip aš (būdama ar nebūdama adminu) galiu čia kažką keisti, nes aš ryškiai kažko neįsikirtau matyt.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (2)
1 2
[iš viso: 30]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą