Rašyk
Eilės (78171)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 23:01
gogo
kalbant apie aurimą - na jis galėjo užsivadinti
GLP (tariamai geriausio lietuvos poeto) pavyzdžiu - GLF
kaip tariamai geriausias lietuvos fantastas

manau yra erdvės apjuokimas pasivadinti fantastu juo nebūnant ir pilti į fantastikos skyrių baisiausius skiedalus
kokių nuo kanalizacijoje prigėrusio skunso iki girtos pelytės po išskirtinės orgijos - kitaip sakant niekas
nekeltų
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 23:00
klimbingupthewalls
suprantu jus visus
o jūs mane ar suprantat
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 22:53
gogo
vakvakas siekia visus lb nuliūdinti kol niekas nesiūlo
užmokesčio
normalu bet kas taip elgtųsi

bet labiau turbūt liūdina ne vkv o klim sakydama maždaug taip - štai aš jums siūlau tikrą saldėsį jaukią tykią šiltą bei ramią užuovėją

klimbut nesupyk man už tai nėra nieko baisiau
po tokio pasiūlymo merginų su raudonom gėlytėm tarp vystančių krūtų gal ir padaugės
bet tekstai bus dar labiau panašesni į sveikinimų albumą

o gal kalčiausias latentic? na tas ligonis?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 22:18
54866
man nepatinka, kad jūs visi tiek daug puolat ant Širšės... nereikia labai daug ir tiek daug...širšė vis tiek mūsų, jei jau čia atėjo pasisakyti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 22:18
gogo
autorė tik burzda
teigiamos emocijos jokios
įžvalgų jokių
tik baranauskiškai maironiškas
praeities garbstymas
o reziumuojant - širšalynė kažkokia
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 22:11
gogo
jokios fantastikos čia niekada nebuvo
buvo fentezi kažkada na ir jei neskaičiuot išimčių
tai šiaip jau bet kas turintis nors menkiausią lit išsilavinimą supras kad fentezi yra neįgalioji
fantastikos sesuo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 21:35
vakvakas
1. lankytojų skaičius, talpinami tekstai, skaitytojų srautai, autorių skaičius ir svetainės pritaikymas vartotojams nėra vertybiniai-etiniai rodikliai.

2. Komentarų kokybė, jų formatas [baltos ar juodos eilės] yra vertybiniai rodikliai ne faktiniai.

3. Reklama ir įvaizdis išvis atskira kalba (jie yra minkytini dalykai, kuriuos pritaikai remdamasis nusistatytais tikslais).

Taigi tik pirma yra faktai.

Svetainė nemerdėja. Paprasčiausiai dėl to, kad nėra organinis produktas. Ji arba yra tam tikroje laiko amplitudėje ir funkcionuoja pagal nusistatytus tikslinius kriterijus, arba nėra. Kokie yra tiksliniai svetainės kriterijai nusprendžia ne Širšė, o jos savininkai. Ar rašyko savininkai orientuojasi į pirmame punkte minimus kriterijus, kaip į siekiamybę? Nežinau ir nenoriu žinot, kol man už tai nemoka. Bet tikrai žinau, kad ne Širšei tai aiškinti, nes kompetencijų akivaizdžiai neturi.

Vertybiniai kriterijai taip pat nėra Širšės reikalas. Nebent svetainės savininkai nusprendžia, kad jų siekiamybė yra vartotojų vertybinių poreikių patenkinimas (konkrečiai - tokių vartotojų kaip Širšė). Ar Širšė yra tikslinis rašyko vartotojas? Nežinau ir nenoriu žinot, kol man nemoka.

Už reklamą ir įvaizdį irgi reikia mokėti. Joks projektas, kurio pagrindas yra [paspekuliuokim, sakiau - nežinom mes šito] lankytojų srautų didinimas neužsiima savireklama, tam yra specialistai. Net nevyriausybinės organizacijos pastaruosius samdo (arba labai maloniai priima praktikantus šiam tikslui, kad nereiktų mokėt).

Ar Širšė yra rašyko piaro specialistas, turi prieigą prie komunikacinės strategijos ir vertybių, kad galėtų teigt, jog pastaroji nesėkminga? Nemanau. Aš tai neturiu. Tai gūžt. Lai pasidalina su visais Žinančioji.

Bet čia tik šiaip juokais patraukiau. Dabar apie realybę:
aš suprantu, ką norėjo pasakyt Širšė. Tačiau tiesa yra ne tokia trumparegiška, kaip Širšė įsivaizduoja.

Visų tekstinio pagrindo projektų srautai stagnuoja. Net jei įvaizdžio ir reklaminiai aspektai - tvarkingi. Kodėl? Nes dabartinė rinka [taip, rinka, ar rašykas išvis turi tikslą būt nepelno organizacijų rinkos dalimi? Aš nežinau, bet Širšė turbūt žino] nebėra pritaikyra tokioms svetainėms. Miršta tiek rašykas, tiek webnovel, tiek lyrikline, tiek wattpad. Vienintelė platforma, kuri sugebėjo nemirti yra douban, kuris prisitaikė prie perėjimo į daugiaformatę rinką [teikiami produktai dažniausiai turi prekybos linijas alternatyviose, našesnėse rinkose].

T.y. nereikia verkti, kad rašykas mirė. Rašykas yra analoginis produktas. Jo įšalimas erdvėję yra visiškai natūralus procesas. Ir jo "atšildymas" reikštų visišką jo dekonstrukciją ir performavimą [kalbant labai konkrečiai - dinaminiai turinio srautai, video formatas, vertybinė niveliacija masiniam prieinamumui, product placement strategija turinyje finansų pritraukimui svetainės autofinansavimui].

šitas postas realiai yra "video killed the radio star" verkimas, kai jau net pats tv yra atgyvena
same with "baltos eilės", baltos eilės yra naujoji visuomenės kalba. Čia kaip vienu metu verkt kad rašykas miršta, bet kita ranka smaugt lavonėlį ir teigt, kad nenori jo gyvo.
Įvertinkite komentarą:
Geras (5) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 21:28
Skarda
O vau, kokios batalijos :D būtų fb, atsineščiau popkorno, tačiau esame rašyke, tad teks šiek tiek pašiukšlint kepintom siemkėm. Žinot, dar tom, kur kadais bobulės pardavinėdavo supildamos jas iš tos storos stiklinės į susuktą laikraštį.
O šiaip keistas įrašas. Prisimenu vieną šaunų, bet į pabaigą nusivažiavusį serialą, kuriame viena veikėja psichologui skundėsi, kad jos brolis yra va toks ir anoks, o psichologas klausia, ar tas brolis buvo kada nors kitoks? Ir ta veikėja sako, nu ne, jis visada buvo toks. Nu tai, sako psichologas, jei jis visada buvo toks, tai kodėl tu reikalauji iš jo būti tuo, kas jis nėra?
Taigi, neracionalūs reikalavimai poreikiams, kurių patenkinti čia turbūt niekas ir neketino. Čia kaip ateiti į lauką ir sakyti, ė, žeme, ko tu man neduodi duonos? O žemė tokia atsipūtus: štai aš, jaaamk mane ir dirbk :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 21:13
MacteAnimo
Fantastai iškeliavo kartu, susikibo už rankų ir paliko rašyką.
Nušvitimas iš kosmoso juos aplankė. Sąmokslo negalėjo būti, ne ne ne.
Tikriausiai bijojo sugelti būti!
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 20:47
Nuar
O merdinčio slaugyti nesinori?
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 20:22
varna
jooo, skaičiau greit, priminė pietiečių serialą, kur visi artimi giminės parle parle, bet staiga, susėdę prie stalo, ima žiauriai vieni ant kitų rėkt. corason corason stop kažkas mojuoja. viena pusseserė randa savo taurėj papuvusią braškę ir pareiškia, kad visa šita giminė supuvus! gauna antausį ir pila pati pasipainiojusiam trečios eilės pusbroliui su didžiuliu rožių bukietu ir šampanu. pusbrolis trenkiasi į sieną, šampanas dūžta, rožių dygliai sminga į tetos navidad šilkinę kojinę su išilgine siūle, siūlė jau horizontali ant dėdės kaklo, bet dėdė tėškiasi ant slidžios nuo šampano aslos, jo galva tarp šalia išsitėškusios marčios krūtų, kuri staugia, nagais kabina jo ne ten įsikibusius pirštus, kažkas kažką smaugia, kažkur kampe stumdosi, vis dar rėkia, po to ima tilti, girdisi stiklų skambesys, pavieniai atsiprašau... galop visi jau giminiškai glebėsčiuojasi. šypsosi, bučiuojasi, juokiasi. kažkas atneša pusseserei šviežių braškių.
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 19:47
_l_
_l_
ir nu pati matai
bet mes čia turim valiutos kurios ir tu nori
demesio :)
aha
bet
buna neretam shudgaliui taip nutinka
vargais surenka shaibu is juodo darbo ir ishledzia “knyga”
o kai niekam neidomu ten
nulis dėmesio ir grąžos
sugrįžta pabūt čia
nu

a dėl ko?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 17:54
klimbingupthewalls
Klimb, statai į lentyną praeities reliktus, kurie dabar jau išnykę, (taigi, kad būdavo renginiai, skaitymai, į kuriuos rinkdavosi žmonės, tik kur jie dabar?), kažkokiu būdu pristatydama juos kaip gyvybės įrodymus. Taip, tai yra gyvybės įrodymai, tik buvusios. Tos, kurios dabar nebėra arba yra vis mažiau.

panašu, kad neperskaitei Emilio straipsnio ir nesupratai mano komentaro.

„rašykas turi vis mažiau ką pasiūlyti“
ir
„išmokau iš konkrečių žmonių, o ne iš vietos“

iš šios vietos nieko ir neturėjai išmokti. tai yra tiesiog erdvė. ji nieko Tau nesiūlo. ji yra skirta publikuoti, bendrauti, dalintis, diskutuoti. viską sukuria patys žmonės. Tu iš jų čia to ir išmokai, ko išmokai. bet ši erdvė leido įvykti tam, susiejo, leido susitikti. ir nei tada, nei dabar pati svetainė nieko nesiūlė ir nesiūlo. viską daro žmonės. jeigu jau 2008 metais renginyje buvo užsidegę laidotuvių žvakę ir šaipėsi vienas iš kito ar pačios svetainės, tai kodėl tai reikia tęsti? čia ne pageidavimų (sveikinimų) koncertas, kurį mini wirusas, kad iš inercijos darytume tai, ko nereikia tiems, kas čia yra. kai jiems reikės, jie pasidarys.

surengė kažkokį maištą išeidami ir/ar kažką išsivesdami (ble, kai juokingai skamba, negaliu patikėt, kad taip galvoji...), tačiau nebuvo jokio maišto, jokio sąmokslo.

aš negalvoju, aš tiksliai žinau kaip buvo. nes tuo metu susirašinėjom su Aurimu. nei tai sąmokslas, nei maištas. ką ten gaunat kito nei čia. auditoriją, kuri neva čia neužklysta. galima buvo ne patiems išeit, o auditoriją atsivest, bet nusprendėt kitaip ir sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 13:19
54866
o troliai, sako, gali ne tik žudyti, bet ir prikelti iš numirusiųjų, ką tik perskaičiau apie tai. bet aš netikiu. netikėkite ir jūs, feikas visa tai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 13:18
54866
vien obuolius valgyti pavojinga. nes tada jie gali išgraužti skrandį. ir naktinė nemiga gali būti to ženklas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 13:17
54866
bet aš mielaširdingai atleidžiu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 11:43
54866
rašinėjimas asmeninių žinučių tokią valandą (03.52) gali būti prilygintinas netgi išpuoliui...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 11:36
54866
jei yra kažkokių tai nusiskundimų dėl įvairių asmenų, sakysime, kad ir manęs, tai jie turėtų būti pareiškiami iš karto, o ne po kelių dienų ramių pasikalbėjimų ir net išsipasakojimų apie savo maitinimosi ypatumus. nes kaip gi kitaip žmogus gali suprasti, kad kitam žmogui/žmonėms kažkas tai nepatinka, jei jokių priekaištų nesulaukiama, o kitas žmogus ir toliau sau ramiai pasakoja tau kaip maitinasi tik su puse obuolio per dieną? ir tik paskui, po kelių dienų kaip ir pareiškia priekaištą, dėl kurio irgi nelabai aišku ar tikrai jis tam adresatui, nes saulalaraudona nuo saulė raudona labai skiriasi... o po to vėl, kaip niekur nieko, pusę ketvirtos valandos nakties parašo žinutę apie kažkokius tai norvegų pasakų herojus... tikrai jau tokiu laiku niekas nesikreips į miegantį asmenį jei tas asmuo nėra koks nors giminaitis, artimas, o tuo labiau kažkuo tai prišiukšlinęs, pridirbęs, tai yra – pavojingas. žinoma, aš negaliu garantuoti 100% dėl giminystės ryšių, nes Lietuva labai mažas kraštas... tačiau vis tiek nerandu nieko giminiško, todėl laikau tai paprasčiausiu netaktu ir atitrūkimu nuo tikrovės (nesuvokimu to, kas akivaizdu)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 10:17
pikta kaip širšė
Klimb, statai į lentyną praeities reliktus, kurie dabar jau išnykę, (taigi, kad būdavo renginiai, skaitymai, į kuriuos rinkdavosi žmonės, tik kur jie dabar?), kažkokiu būdu pristatydama juos kaip gyvybės įrodymus. Taip, tai yra gyvybės įrodymai, tik buvusios. Tos, kurios dabar nebėra arba yra vis mažiau. Taip kad tavo pavyzdys tik patvirtina mano teiginį, kad rašykas turi vis mažiau ką pasiūlyti (objektyvius pastebėjimus jau surašiau, todėl nekartosiu), dėl to ir merdi. Nesakau, kad numirė. Gali būti, kad jis toks pridusęs su 10 lankytojų per dieną ir 1 fantastikos apsakymu per mėnesį gyvuos dar daug metų, nes jis turi vieną nenuginčijamą pliusą – jis yra. Kaip pastebėjo Kriso_Hare kitų vietų rašytojams (turbūt poetams – ypatingai) tiesiog nėra, todėl čia žmonės ir ateina. Ne todėl, kad čia kažkas labai gero, tiesiog daugiau nėra kur...

Niekada neneigiau, kad čia daug išmokau, tačiau išmokau iš konkrečių žmonių, o ne iš vietos. Iš šios vietos ir joje puoselėjamų tradicijų išmokau nereaguoti, kai ant galvos pilamas šūdas, nesileisti, kad primestu kažkokias kaltes ar pareigas, neatsukti kito skruosto, netikėti tuščiais pažadais („nepatinka erdvės pasyvumas? keisk ją“ - haha), atsirinkti ir apsiginti. Irgi neblogos pamokos, bet kaži, ar yra čia kuo didžiuotis kaip bendruomenei. O kad toks elgesys čia norma labai gražiai parodo tai, kad atėjus po X metų, neberandi žmonių, kurie šitaip elgėsi, tačiau jų vietoje yra kiti, kurie kartoja vos ne identiškas frazes, provokuoja tas pačias emocijas ir tampo tas pačias virveles. Vadinasi toks elgesys yra šios vietos vidinė kultūra, kuria persiima jos nariai, tad net negali purkštauti, kad aš čia kažką „arogantiškai pareiškiu“ – šioje bakūžėje išmokau, į ją ir grąžinu :)

O dabar apie žmones, kurie čia buvo, kūrė, augo patys ir kitus ugdė. Kur jie dabar? Kodėl nebėra?
Gali kurti sau sąmokslo teorijas, kad čia kažkas susimokė, išdavė savo gimtąjį suolą, barą ar ką ten, kad surengė kažkokį maištą išeidami ir/ar kažką išsivesdami (ble, kai juokingai skamba, negaliu patikėt, kad taip galvoji...), tačiau nebuvo jokio maišto, jokio sąmokslo. Žmonės pavargo čia niurkdytis, gal kažkas pavargo nuo įžeidimų, gal kažkas nuo tylos ir ramybės, gal kiti nesulaukė skaitytojo, kritiko, negavo sau jokios vertės, užsukę nesutikdavo tų, su kuo dalintis kūryba ir išėjo ieškoti kitų vietų, nes čia tikrai ima priminti saugomų praeities atsiminimų muziejų („o buvo laikai, aš pamenu“), kur niekas nesikeičia, nėra jokio šviežio oro, tik dergimo „kultūra“ išlieka nekintanti.

Ir praėjo laikai, kai man rūpėjo šita vieta, nematau jokios prasmės nei čia kažką kurti, nei kviesti, nei daryti, nes tavo „aš nenoriu nieko keisti“ viską ir pasako.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-11 06:57
_l_
_l_
nu tvyro lavontvaiku kartais
bet čia gali būti nuo tu dviejų iš RS
niekaip neprasivedinama

a o gal ir kiti pamerdet užsuka  :/~
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2 3 4 5
[iš viso: 81]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą