Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter




Neilas
Neilas
autoriaus id: 7874
 
Recenzijos
Recenzijų nėra...
Autorius įvykiuose nieko nepublikavo...
Rašytojų aprašymų nėra...
Faktai
Lankėsi: 2010-11-07 15:58
Rašykas nuo: 2004-10-15 14:50
Paliko komentarų: 3337
Mėgstamiausiuose: 20
 
...nė vienam iš jūsų, o ypač rašykų "generolams", pasižiūrėt tiesiai į akis (kad ir "Paraštėse").


  O tau?

  *    *    *

  Ate...


Žinutės
Žinutes rašyti gali tik prisijungę vartotojai.
Žinučių nėra...
Ši dalis yra eksperimentinė, todėl čia matoma nedaug informacijos.

Matoma tik svetainės rėmėjams.. Plačiau...
Apie save
...ne viešai, ir ne kiekvienam, todėl kad...

Bet, jei jau taip domiesi, tai perskaityk viską, iki galo

Iš mano "varpinės":

Literatūroje (į)vertinu sugebėjimą vartoti tvarkingą skyrybą.

  Kadangi čia labai dažnai susiduriu su skyrybos iškraipymais arba visišku skyrybos nevartojimu (kraštutinumų apraiškos: arba dangstomas neraštingumas, arba pasiektas toks lygis, kai skyryba nedaug ką lemia, deja, pastarasis variantas - čia itin retas) poezijos tekstuose, "užpatentavau" porą autorinių naujadarų-santrumpų, kuriuos (-ias) vartoju savo komentaruose:

BeSkyBis - beskyrybinis
PusBeSkis - pusiau beskyrybinis

  Dar keletas "naujadarų":

  ManSubNuomKurČiaNieNe - mano subjektyvia nuomone, kuri čia niekam neįdomi

  NA - nieko asmeniško

  NKS - "Nuogo karaliaus" subinė

  PP - pasidaryk pats



ABSURDIZMAI lt. kalboje: 

  Viešai oponuoju tokiems avangardinės poezijos išsisokimams, kaip - akys užsimerkę, dienos prabėgę, bobutės susėdę, vištos sutūpę ir t. t.
Nes - nebe už kalnų ta diena, kai vartosime: nagai suskilusios, diedukai išsigandusios, o gaidžiai pradės dėti kiaušinius (daugiau nei du)...

  Nepritariu tokiems (ManSubNuomKurČiaNieNe) veiksmažodžių vartojimo atvejams:

stojo tyla, stojo ramuma.
Greit ir tyla, ir ramuma pradės sėdėti, bėgioti, ir, dar kur nors priguls etc.

  Taip pat esu prieš "kalbininkų" išsidirbinėjimus su išgalvota priesaga  "er" (lukterėti, žvilgterėti ir pan.). Kam čia tokiems (su)trukdė "luktelėti, žvilgtelėti"?

  "Įdomūs" ir kiti kalbaunykų "sulietuvinimai". Pvz.: iš Tarybų Sąjungos padarė kažkokių Sovietų Sąjungą. Jei jau ponai kalbaunykai taip lenda amerikonams, kalbantiems lietuviškai (a la Bobelis, Adamkus, Kronkaitis ir kt.) į šikną, tai kodėl nepabaigia "darbo" iki galo? Pagal tokią "logiką" turėtų būti - Sovietų Sojūzas, o toliau - ir Europos Sojūzas, ir kokio nors ten Aukščiausiojo Teismo Sovietas etc.

  Nepritariu lt. kalbos kirčiavimo "specialistų", prasėdinėjančių savo etatus, ir bandančių pateisint savo "prasmingą" egzistavimą ar "darbo" imitaciją išgalvotomis nesąmonėmis bei "madingais" eksperimentais, "naujadarams":

1. bẽbras (tai gal tada ir - zẽbras, nẽgras, kẽdras?)

2. váistas, žáislas (analogiškai - máistas, ráistas, gláistas?)
  Vienintelė išimtis lt. k-je - žodis láiptas.

3. aikštė̃ , kriauklė̃ (tada gal - paukštė̃ , skraistė̃ , auklė̃ , sraigė̃ ,  snaigė̃ ?)
  Turime juk "raukšlė̃ ", "kriaukšlė̃ "etc. Negana?

O gal, šiais samprotavimais, nusišneku?


  Taip pat nepritariu "kalbininkų" absurdiškam mėginimui vietoj sąvokos sekantis (į)brukti sąvoką kitas (kuri tikrai reiškia ką kitą, bet tik ne tai, ką reiškia sekantis).

  Klausimėlis:

  Kaip manote, kodėl kinietis (daug šimtmečių taip ir vadintas) lt. k-je staiga "tapo" kultūriniu reiškiniu - meno rūšimi (kinu)?

    Daugelis, tikriausiai, žinote šalis - Kiniją ir Keniją(?). Taigi, kiniečiams, anot lt. "kalbaunykų",  "tapus" kinais, keniečiai (kažkodėl) - netapo lėlės Barbės vyrais "kenais"(?). Bet, prasėdinėjantys savo etatus, susireikšminę "naujadarų" išradinėtojai gali greitu metu suzgribti apie šį "apmaudų savo neapsižiūrėjimą". Tada, galbūt, turėsime tokių dviprasmiškų kuriozinių išsireiškimų kaip - kenų kinas (asmuo ar meno rūšis?).
  Netgi tokios šalies, trumpu pavadinimu - Kuba, gyventojai vadinami kubiečiais (ne kažkokiais kubais). O visi Azijos atstovai - azijiečiais (ne azais).
    Jau užtenka... - lietuviškai "pagerbti" indai.

  Sąrašas gali būti ir bus tęsiamas...

  Esu paskelbęs vienašališką nebalsavimo "moratoriumą" (išskyrus įkyriems, nesusiprantantiems, išsišokinėjantiems susireikšminusiems debilams ir idiotams, kurie šia teise piktnaudžiauja, ir  kurių, kaip ir gyvenime, deja, čia kartais pasitaiko).

  Tik, kartais, (pa)komentuoju.

  Jei norit, galit ir mane komentuot, nieko nežadu kaltint אַנטי-סעמיטיסם

  Bendravimas (ypatingai bukiems rekomenduoju šią pastraipą perskaityt kelis kartus, kol supras, ir nebekils jokių klausimų a la už ką, kodėl...)

  Su mane užka(l)binusiaisiais bendrauju užka(l)binusiųjų "lygyje" (taip pasiekiamas pats optimaliausias tarpusavio supratimo "koeficientas").
  Kitaip sakant, aš tik akomponuoju "muzikytei" su kuria pas mane užsuka(te) "į svečius". Sprendžiant iš kai kurių "osobų" reakcijos - į taktą pataikau.

  Diskusijose daiktus vadinu savais vardais

  Pvz.: intriga - intriga, mėšlas - mėšlas, mulkis - mulkis, gandonešis - gandonešis (paskalūnas), idiotas - _idiotas, nuvytas - nuvarytas (ir nušautas) arba klounas (be "u"), subinė - subinė (viena ar Abi_pusės - jokio skirtumo), chamas - Ivan_as Molokososevčius, šūdas - šūdas, ir t. t., ir pan.


  Poezijoje visada galioja tam tikros rašytos ir nerašytos taisyklės...

  Su baltųjų mados atėjimu į šitą svietą - pusę tų taisyklių galima išmest į "šiukšliaką".

  Pats reiškinys - baltosios eilės - sveikintinas ir pagirtinas dalykas. Tačiau, reikėtų skirt, kaip kai kas sako, b...į nuo piršto.

  Taigi, dabar, kone kiekvienas pažįstantis raides durnius, paspalvinęs šūdą baltai, klykia, kad tai - menas, tai - super-avangard-baltosios, kurios labai madingos kažkur(?), o visi nesuprantantys ir nepritariantys - neišprusę runkeliai, nieko nenutuokiantys tokioje "poezijoje".

  Beje, tokių "poetų" susibūrimai į būrelius, pradeda stumdyt tą "madą" čia, o patys "kūrėjai" liaupsina vienas kitą už prastumtą kuo didesnį baltą šūdą.

  Norėdamas iš(si)aiškinti tokius veikėjus (ir jų palaikymo komandą), pradėjau eksperimentą - "Nuogo karaliaus užpakalis".

  Šiokie tokie rezultatai jau yra...


  Pravesto eksperimento - "nuogo karaliaus" užpakalis 1-oji dalis, tik patvirtino ankstesnius įtarimus, apie "slapto" "elitinių" rašykų būrelio egzistavimą (na, ten vieni kitus pa(liau-liau)psina, žvaigždutėmis ap(si)karsto - visai kaip Leonido Iljičiaus laikais). Pavyko netgi nustatyti kelis tokius veikėjus-aktyvistus. Kai kurie iš jų susiję gan tampriais giminystės ryšiais (juk LT - "švogerių" kraštas), kiti - prisigaminę klonų, net patys kartais painiojasi tarp jų.
  Čia, jūsų dėmesiui, keletas nick'ų (kuriuos jie keičia kaip kojines):


  1. _idiotas (kuom tik šis veikėjas nėra čia buvęs ir reinkarnavęs, o klo(u)nų kiek pri(si)gaminęs...) - tai "vogė kėdes" su savo grupiokų "komanda", tai  pasiėmęs į kompaniją kažkokią rachelę, mėgino vaidint cha(i)mą, Nuvytas'o ir van_'o draugelis. Šitam veikėjui kyla klausimas: "...ar tiesa, kad kariuomenė vyriškumo mokykla?.." Jis, matyt, nesuvokia, kad kariuomenė (jei jau ten papuoli arba, tiesiog, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, tave ten "papuola") - tai kompleksų ir silpnybių iš(si)aiškinimo "mokykla", o jau po to - žmogus sprendžia ką su tais dalykais daryti. _idiotas nebuvo kariuomenėje (anoks čia praradimas... kariuomenei), reiškia - neturėjo progos išsiaiškint, kodėl jo vaikystė ar paauglystė buvo tokia idiotiškai(?) sunki, matyt, todėl dabar ir griežia dantį ant jam ne(pa)tinkančiųjų. Pats baisiausias jo košmaras (sprendžiant iš viešosios korespondencijos) - būt įkištam į dujų kamerą (nors kai kas faktais įrodė, kad holokausto, tokio kaip jis pateikiamas "oficialiojoj" versijoj visuomenei, nebuvo). Pabandysit neigt - apkaltins antisemitizmu (jie gudrūs, žinau, pats - vienas iš ...).
  Nelabai nusisekusioje kūryboje (kaip matome iš šiek tiek objektyvesnių eilinių komentatorių komentarų po šio veikėjo raštais) bando "reabilituotis" rašydamas angliškai ("poliglotizmo" demonsravimas eilinių "grafomanų" tarpe?), deja - skystokai ir su klaidom...
  Kažkas iš jo gerbėjų žavisi, kad kartais "Š. Atėnai" (pa)spausdina _idioto tekstus. Na, kiekvieni š. atėnai ar bernardinai turi savų idiotų... Gal ne(be)turėjo ko spausdint tąkart(?)...
  Apie šio veikėjo santykius su "rasyk.lt" galiu pasakyt nedaug, bet užtektinai... Kai, dalyvaudamas vienose "Paraštėse", stebėjau "spektaklį": renginio eigoje, vienam jau įkaušusiam veikėjui, sėdinčiam su savo irgi įkaušusia, triukšminga kompanija pirmose eilėse, iš už skverno iškrito ir nuriedėjo scenos link degtinės butelis... Stebint pilnai salei žiūrovų, veikėjas vos ne keturpėsčias puolė tą buteliuką gaudyt... Spėkit iš trijų kartų - kas ten toks tą "šou" demonstravo(?). Vienam renginio organizatoriui net teko jėga išgrūst pro duris vieną iš tos apsinešusios kompanijos dalyvių... Nuo tada, kaip jau pastebėjau, _idioto mąstymas nelabai pasikeitė. Taigi, "tradicijos" tęsiamos(?)... Negerbė (dergėsi) jis "rašykų" tada, negerbia ir dabar. Jam tai - tik eilinis "žaidimukas" pilkai(?) kasdienybei prablaškyt.
  Teko net akis į akį persimest su šiuo veikėju keletu sakinėlių (nelabai produktyvi diskusija pasirodė - klausiau kai ko apie svetainę, tada, berods, vaikį kažkas buvo ant adminų kėdutės užkabarojęs), bet, manau, kad jis šito fakto nė neprisimins. Nieko, išgyvensim kaip nors ir be to - sentimentų tokiems įvykiams najaučiu.
  Čia _idiotas - ne šiaip sau idiotas (kokiu pats skelbiasi), jis - labai kompleksuotas idiotas (ką tuo savo apsiskelbimu bando užmaskuot).
  Ir dar: tokie veikėjai, paėmus atskirai po vieną, būna silpni, nervingi cholerikai, jiems reiškimuisi reikalinga susižavėjusių bendramįslių palaikymo "banda" (kas puikiai ir matosi).
  ...Jau (ir vėl!) visagalis adminas. Atkreipkite dėmesį į šio individo bendravimą su eiliniais vartotojais, ypač su naujokais.

  2. Nuvytas (jis gi - Rou, tas pats evenkas pasislėpęs už kamino; statau eurą, kad šis veikėjas kažkaip susijęs ir su Viljamas B prisimena mane kitą) - bendrauja-loja "zonos" leksika, van_'o ir _idiotas'o draugelis. Konkretus chamiško bendravimo pavyzdys.

  3. van_ (Nuvytas'o, _idiotas'o ir App'ės draugelis, skelbia(si) iš London'o) - buvęs (ir tebemanantis, kad vis dar yra) "rašykų šiukšliako" kiemsargis, anksčiau aršiai palaikomas tokiovartotojonėra (ji gi - exHellManns, ji gi - exeditediteditedit, o taip pat - exRiva, buvusi adminė, be to - minėto veikėjo mylimoji(?) bei potenciali "sutuoktinė"), na, ir jų abiejų "mamos"-"uošvienės" - tokios Emmvilkė's (biesai žino kiek tų klonų ir užvadinimų pas ją... exKompleksuotasis, exBaby - keletas iš jų). Dar ten pusseserės visokios, pusbroliai (aliukai?), klasiokai etc.
  Taigi, šis veikėjas - chamas - kokių reta, anksčiau nepraleisdavo progos pasipuikuoti, kad yra laimėjęs kažkokių "jaunųjų filologų" konkursėlį. Taip pat, būdamas adminu, atsakingu už korektūrą, nežinojo kaip rašomas žodis plastilinas. Sakyčiau - ne filologas, o kažkoks logofilas. Šitas bičas čia nemažai "malkų priskaldė" - negailėjo savo sėbrams (tokiems pat chamams) anei žvaigždučių, anei medalių... Dabar, turim ką turim - klanelį "iš(si)rinktųjų", kuriems, su tyliu vilnelės (piktos?) palaiminimu, leidžiama (pa)spaudyt kai kuriuos valdymo mygtukus.
  Tikiuos, šitas  bičas kada nors suaugs...

  4. Emmvilkė (exIdiootas, ji gi - exKompleksuotasis, o taip pat - exBaby) - kaip ir van_, manė, kad plastilinas tai - plastElinas. Už "žentą" pasiruošus kitiems gerkles perkąst. Daugiakaukė "osoba". Be komentarų...

  5. Aps (exApsigalvot nėra kur, exAbsigalvojau apsurde, ji gi - exApp, taip pat - exAbsigalvojau karžčiu) - Nuvytas'o "advokatė" ir (pa)guodėja, suprantanti vokiškai ir šiek tiek rusiškai damutė, mėgstanti savaip interpretuot moralės sąvoką, dažnai aBsigalvojanti nick'ų keitime, vienžo - ponios Frecken Bock, iš animac. filmuko apie "Karlsoną", charakterio analogas.

  6. dėdė kurmis (irgi - didis mėgėjas "persikūnyt") - pabėgo (didelė tikimybė, kad kvėpuoja kitame klone - pvz. - exfenixiukas'e, kuris dabar eilėraštis'u "pavirto", galiu net lažintis).
  Siekia pilno marichuanos (su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis) Lietuvoje legalizavimo.
  "Žolytėje" - "įkvėpimas"(?).
  Įkvėpi - ir še tau - jau "kūryba" su varlių lavonėliais(?)...

  7. Abi_pusės (ji gi - čisteho_hedvabi ir dar velniai žino kas) - pabėgo, gal net į Prahą, Nuvytas'o ir van_'o draugelė, viešai (už)deklaravusi, kad šika po tekstais, už ką ir gavo subinės pravardę. Mėgsta persikūnyt, tad - nenuostabu, jei sutiksim dar ją čia.

  8. Buvo exbegemotas (gėlių auginimo specialistė), po to transformavosi į rasa jū, dabar - vėl bege_motas'u užsivadino - dar viena Nuvytas'o (familiariai vadinamo "Arčiu") draugelė ir "advokatė", anksčiau aršiai kramtėsi, dabar laikosi nuošaly, tačiau, progai pasitaikius, leidžia suprasti, kad yra lojali "elito" "klaneliui"; "negrafomanė" (matyt, pagrindiniu "grafomanų" ir "negrafomanų" skiriamuoju bruožu laiko knygos (kiek ten tų egzempliorių?) išleidimą, lyg galimybė grafomanams leist knygas su savo rašliavomis, šiais laikais, būtų absoliučiai neįmanoma), laikanti kitus grafomanais, bet pati, žodyje "reliatyvi" (viename savo liau-liaups-komentarų) sugebanti padaryti net dvi klaidas, o ir šiaip - gramatikoj ne stipruolė, be to, mano, kad "rašykai" - matematikos websvetainė (agronomė - ko ir benorėt...).

  9. mažoji Miu (exmy ugly one) - "nelabai pagaunanti mintį", viena iš mygtukų kontrolės personalo, savo karštakošiškais (gal dėl palyginti jauno amžiaus?) išsišokimais išsiduodanti, kad atlieka kai kurių iš minėtų veikėjų "stogo" funkcijas.
  Na, tikiuos, laikui bėgant, vis dėlto,  mergička pradės tą  "kampą pagau(dinė)ti" ir su(si)pras - kas ir kaip...

  10. Gmitė (ji gi - kokonas) - šiek tiek apsiskaičiusi mergaičiukė (pareiškusi, kad Škotijoj studijuojuojanti...), savo ganėtinai arogantiškuose pasisakymuose nevengianti padaugžodžiauti tarptautine terminologija (gal mano, kad tai sustiprina autoritetą aplinkinių tarpe?). Pastaruoju metu labai įsijautusi į _idiotas'o "advokatės" vaidmenį, dalykuose, kuriuose, kaip matyt, nelabai susigaudo (nors stengiasi pasirodyt, kad ji - šių dalykų "ekspertė", deja...).
    Į čia skelbiamą informaciją taip hipertrofuotai sureagavo, kad net nick'ą vienai dienai pakeitė į Gmitė Nr10 Neilo proskripcijoje. Matyt - labai jau skaudus mozoliukas buvo...
      Kuolo (pa)mojavimo bana(n)lumo stiliumi ir "buitinės psichologijos" "eGZpertė", nustatinėjanti "grafomaniškoms klizmoms" nepalankų vėją.
      Dažnai arogancija - didybės manija pas šią besiformuojančią "osobą" - nesveikai orientuota ir nesvietiškai didelių gabaritų. Gerai, kad rašykai - gan plati erdvė - kitiems yra vietos kur pasitraukti nuo tako...
  Siūlanti man pastatyti paminklą, bet nesuvokianti, kad tas jos siūlymas išduoda jos pačios slaptą troškimą, kad jai pačiai kas tą paminklą paststytų... Gal ir pastatys, kai užsitarnaus.
  Ei, mergyt, kaip tu susijusi su klo(u)nu Anūkėlė Divari?

  11. Dar kažkoks žydruolis, "įmantriai" užsivadinęs Prūdencija_Gardemarinija_Zorė_Diegė_de_la_Vegė (o klo(u)nų pas šitą padarą - be skaičiaus, kai kurie - švepluoja net rašydami), pareiškė, kad nedelsiant būtų įtrauktas į sąrašą... Motyvai neaiškūs... Galbūt, mano, kad tai netradicinės l. orientacijos veikėjų sąrašas(?), nes, sprendžiant iš jo viešo pareiškimo, atseit, dabar aš (Neilas) - jo moteris, darau išvadą - tipas homo-, be to - dar aktyvus (mane juk moterimi nori matyti).
  Pagyvensim - pamatysim. Bet jau dabar akivaizdu, kad šis veikėjas su _idiotas'u muša į vieną leteną.
  Išsitrynė (daugkartinio "išsitrynimo" virtuoziškumo lygis) iš rašykų... Šitas klo(u)nas buvo trumpalaikis - tikras Terr_Kithito'inis "Pravalas".

  12. klimbingupthewalls - visamatanti "dievas-dirigentas" nevengianti familiarumo "diskusijose", mėgstanti pasiknaisiot svetimuose subjektyviuose dienoraščiuose, ir (nu)sprendžianti (manau - taip pat subjektyviai) - patinka jai tie dienoraščiai ar ne...
  Jei neįtiksite - pajusite spaudimą...
  Matyt, čia įteisinta vienpartinė sistema. Kaip ten sakydavo: "kas ne su mumis - tas prieš mus"...



  Kitus prijaučiančiuosius galima nesunkiai iššifruot šiek tiek pastudijavus jų tarpusavio viešąją korespondenciją.
  Daugelis jų turi vieną bendrą bruožą - kaitalioti savo nick'us ir ikonas.

  Jei kam nepatinka - paduokit mane į teismą. Čia paminėti tik faktai.

  Sąrašas bus tęsiamas... nors kažkam tai gali ir nepatikti.


  Nereklama:

kai kam gali būti įdomu... Kaip kai kurie mulkiai "rašykuose", iš dyko buvimo, debilizmą propaguoja)

  Prie šios (ne)reklamos nuo savęs galiu tik pridėt:

...kol pent fienats tsuikits,
tveplumu itpuikęts,
tsia kiekfieną tulkints -
puts vitsiemts plokai...




  "Kūryba" - tik N-21

grafika (tokie vaikiški piešinukai)
muzika (pazyzavimai, paniūniavimai visokie)
dar truputis triukšmo


  Kontaktai
digitechmusic@yahoo.com
skype: neilas_babonas

  Knygos
Jevgenijus Guliakovskis "Miglų sezonas".

  Muzika
Plačiai... Bet, jei kas cypauja (opera, arija...) - vengiu ausis vargint (nors, kartais, nėr kur dėtis...).

  Visokios "eurozirzijos" domina tik verslo reikalais (jei kam kokios muzikikės ar tekstuko prireikia).

  Filmai
"Drąsioji širdis" (Mel Gibson), "Šindlerio sąrašas", dokumentiniai-istoriniai filmukai...

  Teatras
Nesu didelis gerbėjas, o ir kažkaip... seniai buvau, "nesukombinuoju" tam laiko.

Šachmatai - geriausias teatras...
Kelionės - geriausios dekoracijos...
Gyvenimas - geriausias scenarijus...

O geriausi scenarijaus autoriai - mes patys!