Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







KETURIASDEŠIMT SEPTINTAS LAIŠKAS
Mane nustebino Uko elgesys, kai sakiau, kad reikia mokintis gerbti kitus žmones turėjau omenyje Atą, nes jam sunku suvaldyti emocijas ir kai pyktis užvaldo, šitas vaikas tampa nesuvaldomas. Manau, kad tai laikinas reiškinys, po metų ar kelių, kantraus ir kruopštaus darbo Atas išmoks kontroliuoti save, gerbti save, gerbti kitus žmones. Ukas atrodė geriau... Bet jo elgesys su Gabija, su Irina kelia nuostabą ir liūdesį, net mano mama pasakojo, kad Ukas atėjęs pas ją į svečius Iriną vadino kvaiša, kvailele. Šitaip nepagarbiai su Irina elgėsi jos dukra – Uko motina, gali būti, kad Uko šitoks elgesys yra blogo pavyzdžio pasekmė. Tikiuosi, kad einant laikui, Uko elgesys turėtų kisti. Manau, kad jis turėtų būti baudžiamas už padarytus nusikaltimus prieš savo tetą, kitus žmones. Koks bausmės pobūdis -  aš nežinau. Reikia sugalvoti bausmę, kuri vaiko nežemintų, nedarytų žalos fizinės ir moralinės, tik leistų suprasti, kad už kiekvieno veiksmo slypi tam tikra pasekmė. Taip pat jam reikia paaiškinti, koks elgesys yra žalingas ir kad jo daugiau nebekartotų. Jei jis suprastų ir priimtų ir liautųsi piktavališkai elgtis, nebereikėtų bausti. Taip pat turėtų būti ir skatinimo sistema... šio laiško tikslas nėra sukurti kažkokią sistemą, kurią naudojant būtų galima ištaisyti Uko ir Ato elgesį, požiūrį į save ir kitus.
Atai ir Ukai, jūs turite suprasti, kad tokių kaip jūs yra tūkstančiai, milijonai, milijardai ir visi nori būti laimingi, todėl privalome apriboti save, būti kantrūs, pakantūs kitų atžvilgiu. Jei kitas žmogus nelaužo įstatymų, nenusikalsta prieš moralę, jį reikia gerbti ir toleruoti. Atai ir Ukai, kreipiuosi asmeniškai į kiekvieną iš jūsų, duosiu bendrą patarimą, ko jūs turėtumėt gyvenime siekti. Pasistenk būti protingu, išsilavinusiu, išmintingu, pastabiu, dėmesingu, atidžiu, empatišku, atlaidžiu, emocingu, švelniu, vyrišku, atkakliu, dėkingu, mandagiu, mąstančiu, atsakingu, šiltu, maloniu, adekvačiu, geru, turinčiu humoro jausmą „moterišku“, kantriu, ištvermingu, darbščiu, talentingu, lavink atmintį, iškalbingu, mylinčiu šeimą, mylinčiu visuomenę, mylinčiu save, visuomenišku, geranorišku, optimistišku, linksmu, rimtu, gailestingu, dosniu, išradingu, valingu, kūrybingu, kartais pasiaukojančiu, kilniu, drąsiu, rūpestingu, atsargiu, kukliu, galingu, ištikimu, sąžiningu, komunikabiliu, atviru, teisingu, žaviu, energingu, atkakliu, ryžtingu, lėtai pykstančiu, savikritišku, lojaliu visuomenei, moraliu, aktyviu, punktualiu, garbingu, kruopščiu, pedantišku, taikiu, švariu, doru, šauniu, raštingu, ne egoistišku, gudriu, patikimu, nešališku, netoleruojančiu smurto, tikslingu, nuosekliu, ironišku, sarkastišku, spontanišku, taupiu, laimingu, žaismingu, tausojančiu, paslaptingu, gražiu, ištaigingu, patraukliu, sveiku, pakančiu, saikingu, idealistišku, kritišku, racionaliu, logišku, įžvalgiu, filantropišku, romantišku, atletišku, teisuoliu, paslaugiu, draugišku, pastoviu, laisvu, pavyzdingu, pasitikinčiu, harmoningu, šypsančiu, pripažįstančiu savo klaidas, tvirtu, pareigingu, nepalenkiamu, tauriu, neagresyviu, disciplinuotu, humanišku, stropiu, gyvybingu, kartais karingu, praktišku, svajotoju, liūtaširdžiu, ŽMOGUMI.
Svarbiausia būti ŽMOGUMI, o kaip juo būti – nežinau. Tai labai sunkus darbas, reikalaujantis daug pastangų, visą gyvenimą reikia save lavinti, ugdyti, puoselėti. Niekada nežinosi ar jau tapai žmogumi, ar esi pusiaukelėje ar dar nepajudėjai ir vietos ir stovi ten, kur egoizmas tave atvedė. Parašiau daugybę žodžių, kurie šiandien galbūt dar nėra suprantami. Nepažadu, bet pasistengsiu kiekvieną jų paaiškinti asmeniškai arba raštu.
Gyvatė jau buvo mirusi, kūnas nevalingai trukčiojo, bandė ištrūkti iš nutriušusio katino nagų. Plėšrūnas, draskydamas roplį, pažadino kitas kates. Pamačiusios, kaip jų draugas plešia mėsą nuo stuburo, jos taip pat panorėjo gardumyno. Jos puolė ir sudraskė gyvatės likučius. Šliaužiančioji buvo riebi ir ilga. Katinai graužia jos mėsą, stuburo slankstelius išbarstė aplink lovą, ant kurios miegojo Bėglys. Kačių puota jį pažadino. Šiek tiek išsigandęs Bėglys klausėsi nesuprasdamas kas vyksta. Dairėsi aplinkui, bet aklina tamsa slėpė šurmulio priežastį. Paniškos baimės apimtas iššoko iš lovos, nemastydamas norėjo bėgti, jam vaidenosi, kad jį apsupo gyvačių spiečius. Sukliko katė ir Bėglys užmynė ant jos. Paauglys pagalvojo, kad jam galas, šoko į kitą pusę, basomis kojomis, užmynęs ant gyvatės stuburo slankstelio, sukliko ir pargriuvo. Aštrus kaulas įsmigo į padą. Aimanuodamas ir verkdamas raitėsi kaip gyvačiukas. Jis pagalvojo, kad jam įgėlė gyvatė, kad jis mirtinai sužeistas ir greitai žus.
2017-01-22 10:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-22 11:04
pasalietis
nežinau, kažkaip šleikštu nuo karnevo, gyvačių, pamokslavimų.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą