Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tenaai... tenaaai... tenai aukštai... virš debesų...
    Ten kur šviesu.... Plačiais sparnais... skrenduuu...
                                 
                  Elegijaus  Masiulijo ir Uintino Gugio ataskaitoje pateikta paprastą „korupcijos“ formulė ir aiškus būdas, kaip galima ją, šią velnio išpėrą sutramdyti, autoretingai „Komisijai“ padarė neblogą įspūdį, - tik Generolas Valdas nesuprato vieno dalyko, - kodėl reikėjo tiek ilgai laukti... ir prie ko čia Užgavienės? Trys kart atsargos spikeriui Česlovui klausimų nekilo. Jam buvo visiškai aškiau... - Kodėl? Aiškiau nebūna, kodėl tinkamiausias laikas yra per Užgavienes. -Per Užgavienes galima pačiam Biesui ūsus, ar uodegą patampyti... Aiškiau dar todėl, kad paskutinius 50 metų iki Nepriklausomybės paskelbimo, šie garbūs žmonės gyveno skirtingose poliuose, -tiksliau, skirtingose geografinėse platumose; Generolas Valdas. - Vakarų pusrutulyje, o Česlovas, ir visi kiti, greta  čia esantys, -Rytų pusrutulyje. Šturmanui Geležėlei teko įsiterpti ir paaiškinti komisijos nariams projekto suptilybes:
      -Gerbiamieji, nesuklyskit, -čia tik atrodė, kad šiems dviems džentelmenams, Masiulijui ir Gugiui buvo paprasta užduotis, iš tikro, tai kaip rimtame „pokeryje“, padaryi buvo daug sudetingiau, - be patyrimo ir gero įdirbio, -ne iš vietos, -reikalaujantis „projektas“ buvo neatsitiktinai skirtas šiems dviems džentelmenams. Reikėjo gyvenime daug patyrusiems, -vietytėms ir mėtytėms būti, -neužtenka vienos, ar dviejų kadencijų. -Rimtai sakau, Generole Valdai, reikėįjo pragyventi Lietuvoje visą pokarinį laikotarpį, ne tik čia, Lietuvoje, bet reikėjo, šimtams tūkstančiams tautiečių būti blaškomiems po Rytų Kibini Peno imperijos Siberijos, Gulago archipelago platybes, išgyventi sunkias fyzines kančias ir dvasines traumas, -visą tai atlaikius, -išsigydyti žaisdas, pasveikti ir išlikti žmonėmis, -išlikus, - nepalūžti, sugrįžus į Lietuvą, atkovoti Nepriklausomybę, tikėti ateitimi, kovoti, nepasiduoti, -įgytą gyvenimo patyrimą perduoti jaunąjai kartai. –Savo pavyzdžiu, išmokyti juos mylieti Tėvynę, aukotis, kovoti ir nepasiduoti. –Nepasiduoti niekada, - net tada kai tave išduoda bendražygiai, ar artimiausi žmonės, -privalai nepasiduoti ir kovoti, kovoti, kovoti vardan tiesos ir savo vaikų ateities kovoti. –Mes, išeinantys, negalime leisti užgesti Vilties liepsnai, kurą mes kūrenama dėl Lietuvos ateities. –Štai Gerbiamieji, vejziekiat į šiuos du jaunus karžygius, - „kamikadzes“, Unti Gugį ir Elegiją Masiuliją. –Jie ne tik pateikė korupcijos formulę, bet padarė dar daugiau. -atliko Neimanomą misiją, - parodė kaip su ta nedorele korupcine „kiaulyste“ galima įspūdingai susidoroti. –Tiesą,  jiems teko panaudoti netradicinę gaisro gesinimo ugnimi taktiką, -teko atvirą korupcijos liepsną gesinti priešine korupcijos liepsna, -teko jiems sumokieti aukščiausią, savo asmenine prestižo kainą, bet jie dėl šito visai nesigaili:
              - Ar nia, Masiulija?
              -Ja ja, Vade, Geležielė, nesigailiu. -Padainuokim, Šturmane:
                                        Tenai... tenai aukštai... kur tu sklendi...
                                        Plačiais spais... aukštai... virš debesų...
                                        Ten kur šviesų...
                                              Erelio brolis aš... esu...

                          -Taip, kaip Liberal-ti partinės sektos vedlio, kaina buvo didelė, asmeninis prestižas smuko, taip gyvenime pasitaiko, bet tai yra laikini dalykai. Gerais darbais galima jį naujai, kaip ir raumenis  išsiugdyti. –Nelengvas  Elegijai Masiulijai buvo uždavinys pakelti save iki  Liberal-ti partinės sektos patikimo vedlio, -atsitiko pačiu nepalankiausiu laiku, po 2016- keliamųjų metų, vasario 29 dienos.  Pastebėję, kad jo prestižas kyla, labai sunerimo kairioji internacionalistų –socialistų koalicija, -ėmėsi intrigų ir dar visokių baikų, bet jų reitingai aukštyn, taip  ir nepakilo, - nepakilo tiek, kad po bulviakasio, galėtų, iškėlę galvas, praeiti per „Triumfo arką“. Pavyks juos, galais negalais, tik pratempti... Dešinėje esantiems opozicionėriams, pergalė atrodys įtikinamesnė, ji bus čia pat ranka pasiekiama, bet ir vėėėl.... - Arogantiškas Kipšas koją pakišo, -pergalė, kaip koks lydys, išsprųs iš rankų...
        Šturmano Geležės „Generalinis planas“ turėtų suveikti 2016 metų rudenį, -jis tikėjo juo ir apie tai kas įvyks, jis, kaip patyręs šturmanas, neabėjojo. Nebent įvyktų Pasaulio pabaiga.  Parlamentinė  laikrodžio švytuoklė sustos, ir kurį laiką nebesvyros, -kybos nusvirusi. Lietuvai niušvis viltis. 2016 metų Spalyje pasirinktas kelias bus nežinomas, bet labai viliuojantis ir saldus.
      Lietuvos žmonių pasirinktas kelias, keisti Lietuvoje gyvenimą bus ne atsitiktinis, -tai bus patvirtinimas, kad Šturmano Geležėlės išsilaipinimas 2008 metų vasarą, birželio mėnesį, Klaipėdos uoste, ir praleisti aštoneri metai Lietuvoje, buvo padoriai prasmingi...
       
                                            Tenaaai aukštai.... virš debesųųų.... ten kur šviesuuu,
                                            Erelio brolis aš... esu...
2016-12-31 11:34
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą