Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







בס“ד
VANSEN 20

R. Simcho Kohen išsakė sviarbią įdėją. Jei įsiklausysi į ją gausi džiaugsmą ir motyvacija palenkti savo prigimtį. Jis sako, kad doras, išsilavinęs, kuklus žogus neįšeis į gatvę nuogas. Net jei niekas iš šalies netrugdo išsirengti, tikras žmogus, to nepadarys. Jo sąmonėje tokia opcija neegzistuoja. R. S. Kohen siūlo visus nusižengimus išbraukti iš sąmonės. Kai pripranti elgtis sąžiningai, dorai, kukliai, - tai tampa prigimties dalimi. „Įprotis – antra prigimtis“, sako paprasti žemės gyventojai. Jų praktika įrodo, kad įmanoma pripratinti save prie elgesio, kuris buvo prigimties išorėje. Ilgas ir kantrus darbas, veiksmą padaro vidine sielos sąvybe.
Prašau, pasiek lygį, kada tau bus neįmanomą, įžeisti, tyčiotis, skaudinti, ignoruoti save, brolį, mamą, tėtį, žmoną, savo vaikus, senelius ir močiutes, draugus, vargdienius ir kitus...
O kaip pasiekti tokius elgesio standartus? Manau, kad čia padės Rambano laiškas sūnui. Ranban liepia kalbėti ramiai. Nei garsiai, nei tyliai. Malonia veido išraiška. ”Stenkis gerbti visus. Nežiūrėk į veidą, kalbančio žmogaus, ir tegul bus jis didesnis, svarbesnis tavo akyse. Kalbėdamas, veikdamas, mąstydamas įsivaizduok, tarsi stovi prieš Kūrėją. Visada būk kuklus. Ir jei aprėks tave, koks nors žmogus, neatsakyk pakeltu tonu, tik ramiai, kaip stovintis prieš savo mokytoją. Apmąstyk visus žodžius, prieš tai kai jie palieka burną. “
Jei įprasi kalbėti ramiai ir pagarbiai, tada žmonių akyse būsi svarbus ir malonus. Jie nesąmoningai norės būti šalia tavęs.

VANSEN 21

Išminčiai aprašė dvi šeimyninio gyveno opcijas:
„Jei vyras ir žmona myli vienas kitą, tada jiems, net ant kardo ašmenų gyventi bus erdvu, o jei vienas kito neapkenčia, tada visame pasaulyje jiems bus ankšta. “
Linkiu tau išmokti mylėti artimą. Jau dabar gali pradėti. Meilės išraiškas privaloma mokintis daryti nuo pat mažumos. Iš pradžių kopijuojant, o paskui klausiant kaip ir kodėl. Šiandien tu jau suaugęs. Vaikystėje patyrei smurtą. Nepaisant to Kūrėjas išsaugojo tavo protą nesužalotą. Daug ko išmokai. Tik reikia visą patirtį apibendrinti, ir jau žinosi koks tavo sielai elgesys bjaurus, o koks priimtinas. Tavo negatyvi patirtis yra didelis lobis. Nes per tai gali įgyti didelį empatiją. „Empatija nėra įgimta, ją reikia išugdyti. Empatijos priešingybė– egocentriškumas“, šią citatą paėmiau iš Vikipedijos.
Mažyli, reikia mokintis pažinti save ir kitą žmogų. Mes gimėme egocentrikais. Bręsdami privalome išsiveržti iš centro į periferiją. Tai samonės išsiveržimas iš savo primityvių poreikių juodosios skylės. Taip privalome daryti kad taptume žmonėmis. O šioje ašarų pakalnėje, galima būti laimingu tik būnant žmogumi.
Hilelis pasakė Gerui: „ Nedaryk kitam to, kas tau nepakenčiama“. Manau, kad jei išmoksi mylėti žmoną, o ji sąžiningai mylės tave, tada gal išminčių pasakyta alegorija taps realybe. Linkiu, kad tau ir būsimai tavo žmonai – būtų erdvu, jauku, malonu gyventi net ant kardo ašmenų.

VANSEN 22

Kelis mėnesius ruošėme koncertinę programą. Pagaliau šiendien ją atlikome, pas tave mokykloje, per muzikos pamoką. Viena, panelė rpėjo prie manęs ir paklausė: „kaip šis instrumentas vadinasi“.
- Fleita. – Atsakiau.
- Fleita?
- Taip.
- Labai gražu buvo. Klausydamisi apsiverkiau.
- Tu labai jautri mergaite.
Ji išėjo. Kaip suprantu ji turėjo regos negalią. Nes koncerto metu paprašiau jos užrašyti ant lentos kelis žodžius. Ji sutriko. Klasė suūžė. Pakėlė rankas, veido mimikomis rodė, kad jos nekviesčiau.
- Tu nori man padėti? Man būtų svarbi tavo pagalba. – Pasilenkęs prie nereginčios mergaitės. Ji sutiko. Ignoravau klasės vaikų protestą. Manau, kad jai patiko padėti. Ji jautėsi pakilėta. Atkreipė dėmesį. Šis žmogus nuoširdus. Jei ji ras dorą vyrą manau, galės sukūrti darnią šeimą.
Neperšu tos mergaitės tau, bet norėjau atkreipti dėmesį, kad yra gražių moterų ne akims, o gyvenimui.

VANSEN 23

Mūsų šeimos vyras yra temperamentingi ir karštakošiai. Tai ir trūkumas ir privalumas. Trūkumas, todėl, kad nevaldoma dvasine jėga sudegina mus pačius. Pavyzdžiui pasižiūrėk į savo senelį ir prosenelį. Veržlumas priveda prie didelių, emocingų konfliktų pačios šeimos viduje. Užverda kraujas stebint šias kasdienias dramas. Privalumas, kad jei kas iš mūsų giminės vyrų sugeba kontroliuoti sielos energijos srautą, tas sugeba pasiekti gerų rezultatų srityje, į kurią buvo nukreipta energija.
Jei sugebėsi nukreipti energiją į darbą, studijas, savęs tobulėjimą, tikiu, kad pasieksi gerų rezultatų. O jei išmoksi prislopinti, kontroliuoti emocijas, charakterio savybes kuriant šeimą, gal pavyks jos nesugriauti.
Tu užlipai, ant scenos su gitara rankose. Puikiai atlikai įvairių stiliu kompozicijas. Tave matė daug panelių. Sukurtas įvaizdis, daugeliui iš jų gali susukti galvą. Todėl prašau, išlik kuklus. Roiš sako „nutolk nuo išdidumo“. Tai bloga savybė atimanti jėgas ir pražudanti žmonės. Daug mūsų šeimos vyrų, dėl šios neigiamos charakterio sąvybės pražudė save ir kitus.
Išminčiai pataria šeimą sukurti tik po aštuoniolikos metų. Reikia laiko socializacijai. Reikia gauti specialybę, amatą, kuri maitins tavo šeimą. Nesąntuokiniai sąntykiai tave gali nuvesti į šalį, nuo galimos, sėkmingos ateities. Neturėdamas profesijos privalėsi dirbti nekvalifikuotą darbą, arba plėšikauti, o gal net vogti. Tai nevykelių kelias. Nerekomenduoju juo eiti, nes galų gale susikursi pragarą šiame pasaulyje ir ateinančiame. Kam tau to reikia?
Prašau, kol kas visą dėmesį skirk studijoms ir profesijos įgijimui.
Teorinis perspėjimas, kad jei tavo mama pagimdytų mergaitė, ji tau netinkama pora. Draudžiama kurti šeimą su seserimi iš motinos pusės, taip pat pasaulyje nepriimta tuoktis su seserimi iš tėvo pusės. Yra situacija, kada patėvis, ar pamotė atsiveda savo dukras iš praėjusios sąntuokos. Tokia sesuo genetiškai nėra seserimi, bet geriau nutolti nuo pagundų. Tyčia, ar per klaidą padarytų lytinių nusikaltimų pasėkmės siaubingos. Todėl būk atsargus ir kuklus.
Linkiu laimingo ir sėkmingo gyvenimo.
2016-11-29 09:48
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-29 23:47
pasalietis
esmi vansen 20 pakaitom su šėtonišku nieko nepaisymu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą