Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Suskambėjus žadintuvui, žvaliai pašokau iš lovos, jei reiktų keltis į univerą, ilgai kankinčiausi, vos atsikelčiau, o kai į svajonių kelionę - žvali, kupina energijos. Juk į Romą.
Sėdžiu virtuvėje, gurkšnoju juodą kavą, laukiu kol atvažiuos Raminta.
Ji atvažiavo kaip ir žadėjo, įsėdau į jos automobilį, šypsomės abidvi, susijaudinusios, kad taip ilgai planuota ir laukta kelionė netrukus įvyks.
Visi keliai veda į Romą, ir mes ten skrendam, nuo tos minties, pilve plazdena „drugeliai“.
Skrydis neprailgsta, gurkšnodamos kavą, aptarinėjame mano sudarytus apžvalgos maršrutus. Nusileidę, greitai pasiekiame ir įsikuriame jaukiame dviviečiame kambaryje su vaizdu į senamiestį. Persirengėme vasariniais drabužiais ir negaišdamos nei sekundės brangaus laiko, nukeliaujame į suplanuotą apžvalginę ekskursiją.
Per tas dienas apėjome visą amžinąjį miestą. Tiek daug grožio ir istorijos sukoncentruota vienoje vietoje. Romos įspūdžiams aprašyti trūksta žodžių. Likus paskutinei dienai, gulėdamos dar lovoje sprendėm, ką geriau pamatyti iš Romos apylinkių, juk vakare skrydis namo.
- Gal nuvažiuokim į Ostia-Anticą, - pasiūliau, skaitydama iš savo išmaniojo, - internete rašo, kad vieni didžiausių antikos griuvėsių ir žiūrėk susisiekimas patogus, – skaitau kas parašyta forume, prisijungusi prie vietinio bevielio ryšio, -  Reikia važiuoti metro B linija, Laurentina kryptimi iki sustojimo Eur Magliana, persėsti į Lido krypti, išlipti sustojime Ostia Antica, pereiti per tiltą vos paėjus, pasukti į kairę. Ką manai?
- Gerai varom, susirinkime daiktus ir išsiregistruokime iš viešbučio. Iš Ostijos važiuosime tiesiai į oro uostą, - patvirtino planą Raminta.
Mudvi pašokome iš lovos, apsirengėme ir sudėjome likusius daiktus į kuprines. Kai jau buvome pasiruošusios vykti.
- Leira, tu apsirengei kaip ir aš, - tarė juokdamasi Raminta, rodydama į mano smėlio spalvos bridžus ir baltus marškinėlius. - Mūsų drabužių atspalviai sutampa. – rodo į savo smėlio spalvos kelnes ir naujus baltus marškinėlius su Koliziejumi.
Užsimetėm kuprines ant pečių, išsiregistravome iš viešbučio, žvaliai nusiteikusios nuėjome į netoliese esantį metro.
2016-11-29 08:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-01 22:11
Ventenra
Pritarsiu, kad norėtųsi ilgesnio skyriaus. Galbūt išsamiau aprašyti, ką merginos pamatė Romoj ir duoti šiokių tokių užuominų apie tolesnius jų nuotykius? Sėkmės toliau kuriant!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-12-06 19:44
Aurimaz
Čia rimtai?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-30 14:27
Andrėnas
Labai pasimetęs gabalėlis, o ir klaidų vos ne tiek pat, kaip per visą pirmąjį tekstą. Geriau nemėtyk tokių trumpučių, junk kelis į didesnę visumą.

Tokios smulkmenos, kaip "prisijungusi prie vietinio bevielio ryšio" rašomos tik tokiu atveju, jeigu jos turi papildomą prasmę. Pvz jei reikia, kad skaitytojas žinotų, jog viešbutyje buvo wifi. Kitu atveju tai yra tik teksto šiukšlė.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą