Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Oi, tu protingas žmogus. Intelektas aukštas kaip Sagarmatha kalnas. Manau, kad niekada tokių viršūnių nepasieksiu. Aš senstu, o tu stiprėji. Sėkmės.
Rošas rašo: „Prieš pradėdami veiksmą numatukite kuo jis baigsis. Sulyginkite išlaidas susijias su įvykdimu gero darbo, ir apdovanojimu, kurį gausite už gero darbo įvykdimą. Ir naudą gauta darant nusikaltimą, su nuostoliu kurį gausi už tai. Nes išmintingas numato pasekmes. “
Protingas žmogus gali būti išmintingu, o gali būti kvailiu. Išminčiai sako: „protingas yra tas kas moka išsisukti iš sudėtingų situacijų, o išmintingas tas kas moka į sudėtingas situacijas nepatekti. “ Kvailybė yra išminties priešingybė, bet proto kaimynė. Išmintingas žmogus numatys prie ko gali privesti jausmai, mintys, žodžiai, veiksmai. Jis juos kontroluoja ir nukreipia. Protingą žmogų kartais užvaldo kvailybė, tada intelektas panaudojamas žalingiems ir pavojingiems dalykams, iš kurių po to reikės suktis, gelbėtis.
Nors nesu toks protingas kaip tu, vis dėl to drįstu tau patarti, nes mano rankose patirtis ir tūkstantmetė tradicija. Tapk išmintingu žmogumi.
Šiandien tarp mūsų įvyko ginčas. Pasakiau tau pastabą. Nesugebėjai jos ramiai išklausyti ir pasakei kvailystę. Pasielgiau netinkamai, nes supykau. Sučiupau tave už pečių ir prirėmiau prie sienos. Dėl prykčio proveržio atsiprašau. Tai netinkamas elgesys. Pats save baru už pyktį, kuris naikina sąminingumo likučius.
Rošas sako: „Jei išgirsi pasatbą, pabarimą džiaukis tarsi radęs didelį lobį. Nes parašyta knygoje Mišlei: „Bark išmintingą žmogų ir jis tave pamils“. Nes geriau atviras priekaištas, nei nenuoširdi meilę. Tegul bus malonus jūsų akyse tie, kurie nurodo klaidas. “ Karalius Šlomo, duoda testą, kaip atskirti išmintingą nuo kvailio. Jei duosi pastabą išmintingui, jis tau bus dėkingas, jei barsi kvailį, jis tave nekęs.
- Bet jei taip vertinsime... tada daugelis žmonių yra kvailiai. – Pasakei tu klausiama intonacija. – Nepažystų žmonių, kurie išklausę pastabą, pabarimą apsidžiaugtų. Daugelis supyksta.
- Taip, tu teisus, remiantis šiuo testu taip išeina. Todėl stenkis priimti pastabą, išklausyk ir apmastyk. Pagalvok, jei išgirsti dalyką, kuris leis išvengti nuotolių, nelaimių, nesėkmių, ištaisyti charakterį, tai nuostolis, ar pelnas, tai padėda, ar kenkia?
- Tai padeda.
- Kas išmintingiau, pykti ar džiaugtis išgirdus pastabą?
- Džiaugtis...

2016-09-21 07:53
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-09-21 22:00
MadMū Kitkits
miegoti
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-09-21 18:38
rzf0a2
Pastaba gali būti ne vietoj, ne laiku, ir neteisinga.
Nelengva įvertinti. Kartais poelgis atrodęs kvailas, paaiškėja išmintingas esąs.
Aprašytas modelis yra supaprastintas iki pasakėčios moralo.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą