Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žmonės pastebėjo paprasta principą ir skirtingos tautos pasaulyje užfiksavo šią išmintį patarlėje „septynis kartus matuok, ir tik tada pjauk“.
Ką pasaulio išminčiai norėjo tuo pasakyti. Pažodžiui supratus, tai nuoroda darbininkui. Kad prieš pjaustant, dalinant materiją gerai pažiūrėtų ar ketinamas pjūvis atitinka brėžinį, planą. Vaikystėje dirbau statybose, ir kartais reikėdavo pjauti lentas, ši patarlė man gerai žinoma ir suprantama, nes jei patingėdavau tiksliai išsimatoti objektą, tada nupjaudavau lentą netiksliai. Kartais mano supratimas suklaidindavo ir dėl to sugadindavau materialą. Tekdavo imti naują lentą, o sugadintą slėpti nuo tėvo. Gerai, kad statybose mėtėsi daug nereikalingų lentų, ir neatsakingumas neišaiškėdavo. Bet nevisada pavykdavo nuslėpti broką, todėl tekdavo kentėti barimą, keikimą už padarytą žalą.
Būk protingas. Priimk išmintį ir nekartok klaidų kurias padarė protėviai. Tavo tėvai kišo rankas į ugnį ir nusidegė, kam tau daryti tą patį? Pažiūrėk į protėvių žaizdas ir pasistenk jų negauti. Kam tau sirgti ligomis, jei nesunkiai gali to išvengti?
Nupirkau tau gitarėlę. Gavai stygas. Mačiau, kad neteisingai stygas įstatei į gitarėlę. Nurodžiau tavo klaidą. Išėmiau kelias stygas. Su replėmis nukirpau, patrumpinau stygas. Įstačiau į gitarėlę ir paklausiau tavęs, ar sugebėsi padaryti tą pati. Atsakei teigiamai. Man atrodė, kad tau šis darbas bus lengvas. Bet tavo išdidumas, neatidumas, nenorėjimas priimti pastabos sugadino medžiagą. Nežinau, ar padarei tai sąmoningai, sabotažavai šitą darbą, ar nesigilinai, atmestinai, neatsakingai, tingėdamas, nesąmoningai... Tu nukirpai stygą, nesimatavęs, o gal specialiai? Ji per trumpa ir netinkama. Turiu smuiko G – stygą. Jei tiks gitarėlei, tada galėsiu padovanoti. Jei netiks, tada teks leisti pinigus ir pirkti naują stygą. Beabejo, turėsi leisti savo santaupas.
Šis atsargumas, prieš priimant sprendimą reikalingas visose gyvenimo srityse. Gerai pamąstyk. Patikrink idėją, ar ji atitinka Įstatymą. Atmesk idėjas prieštaraujančias Įstatymui. Nes idėjos žmonių subjektyvaus proto išgalvotos – yra aklos, ir dažnai, labai dažnai neteisingos ir pražūtingos.


P. S. vakar šio laiško tau neatidaviau. Paklausiau tavęs, kodėl nukirpai stygą. Tu atsakei, kad jos nenukirpai, kad ji pati nutrūko. Patikėjau tavimi, ir tai padarė mano pastabą, išsakyta aukščiau, bepagrindo. Bet iš to galime išmokti, dar daugiau. Mano klaida parodo, kad geriau viską išsiaiškinti, pasverti, ir tik po to priimti praktinį sprandimą.

2016-09-20 07:49
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą