Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







„Noras svarbu, bet jo kryptis – visų svarbiausia“

Moksle, nagrinėdami bet kokį procesą, mes paprastai apsiribojame sistema su dviem sąveikaujančiais nariais: kinetinė ir potencinė energija, elektrinis ir magnetinis laukai ir panašiai. Paimkime du pagrindinius žmogaus veiklą lemiančius narius – norą ir mintį.

Mokslo pasaulyje yra gana plačiai paplitusi nuomonė, kad žmogus yra biorobotas, kurio gyvenimas pavaldus jo genuose įrašytai programai. Genai lemia viską: išorinių bruožų ypatybes, charakterį ir elgesį, gebėjimus bei temperamentą, polinkį į tam tikras ligas ir ilgaamžiškumą. Niekas negali pakeisti savo genetinio kodo, viskas nulemta gamtos.

Garsus genetikas daktaras B. Liptonas tvirtina, kad minties jėga žmogus gali atsikratyti bet kokios ligos. B. Liptonas bandymais ištyrė, kad išorinis poveikis ląstelei gali įtakoti genų veikimą ir pakeisti jų struktūrą. Juo labiau kad jo tyrimai parodė, jog kryptingas psichinis poveikis gali keisti organizmo genetinį kodą. Vadinasi, tokius pasikeitimus galima daryti psichiniais procesais – minties jėga!

Medikams jau seniai žinomas placebo efektas – kai ligoniui siūloma neutrali medžiaga, tvirtinant, kad tai vaistai, turintys ypatingą gydomąją galią. Kad ir kaip būtų keista, tokie vaistai iš tikrųjų gydo.

Nors mokslas iki šiol to efekto paaiškinti negali, B. Liptono eksperimentai rodo: žmogus, tikėdamas gydomąja vaistų galia, keičia organizmo molekuliniame lygmenyje vykstančius procesus, gali „atjungti“ vienus genus ir „prijungti“ kitus, keisti savo genetinį kodą.

Pastebėta, kad panašios įtakos genams galima pasiekti laikantis dietos, atliekant tam tikrus fizinius pratimus, kur per valios veiksmus mintimis reikia dirbti su norais, taip pat stipraus ekstrasenso seanse, kuris, turėdamas didesnę noro galią, mintimis gali paveikti paciento norą, dar unisonu dainuojant sveikų žmonių chore, kur stipriais, harmoningais dažniais veikiamos žmogaus mintys ir noras.

Kas sieja visus šituos pavyzdžius? Minties jėga, keičianti norą, kuri čia panašiai kaip elektromagnetiniame lauke magnetinis laukas atlieka krypties reguliavimo funkciją, reguliuoja noro veikimo kryptį, atlieka kokybinius jo pokyčius. Noras, savo ruožtu, yra pagrindinis būsenos faktorius.

Taip sąveikauja norai ir mintys, kur noras yra tarytum branduolys, o mintys – jį „aptarnaujantys“ elektronai. Tarp jų yra abipusis ryšys: noras žadina mintis, kurios esamomis sąlygomis turi rasti optimalų sprendimą, o dėl išorinės įtakos pakeistos mintys gali keisti patį norą.

Vadinasi, yra gamtos užduota programa, kuri be sąveikos su aplinka tokia ir liktų, ir aplinka, kuri gali tą programą koreguoti, keisti. Suprantama, kad galimi tiek teigiami, tiek neigiami pokyčiai. Teigiamiems pokyčiams reikalinga pozityvios aplinkos minties galia, kuri savo įtaka įveiktų noro inertiškumą, prasiskverbtų į mūsų pasąmonę, kuri lemia 95 proc. mūsų psichinės veiklos.

Teisingai sąveikaudami mintimis mes galime sukelti noro kokybę keičiančią jėgą. Efektyviausia tai daryti tikslingai organizuotose žmonių grupėse, kurios skatintų tinkamai organizuotis visuomenę. Mes, žmonės, visko turime išmokti – tokią aplinką taip pat turime susikurti patys.

Vincas Andriušis
2014-10-25 07:22
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą