Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Domi Domi

nezinau koks cia pavadinimas tiktu

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Sedėti ant grindų juk šalta. Girdėti, kaip žaviai kaimynai rakina duris, bet nepajėgti užsirakinti savųjų jau net lietuviškai graudu. Bet kurti planus apie savižudybę, leiskit patikslinti- savižudybę dėl netobulos meilės, jau juokinga. Net grojant Gary moore.
Danielei nebuvo juokinga. Ji niekaip nesugebėjo nusivilkti languoto pilko palto, išsišukuoti dirbtinai subanguotų plaukų. To nelemto palto, puošto moteriška kailine apykakle. Gal, kad ji graži, gal, kad ji jauna, o gal dėl priežasties nebuvimo prancūziškas šampanas atrodė mieliau nei atsistoti ir nusivilkti paltą. Ji sedėjo prieš veidrodį, vienintelis draugas visatoje- katė. Veislinė, dovanota.
-Graži tu, švelni. Negeri šampano? Negeria mano katytė šampano. Gal pasimatuoti temperatūra? Kokios stulbinamos technologijos. Vanduo užverda ir virdulys pats išsijungia. Televizorius pats išsijungia. Telefonas žadina.
Danielė studijuoja universitete, supraskit - ji pažangi. Jau puse metų nevartojanti alkoholio, nes kada nors juk gimdys vaiką. Nerūkė niekada. Aplanko aušros vartus. Dievas duoda grožio.
-Katinėli, atnešk man valios gabalėli. Jis toks lengvas tau, ir toks nepakaliamas man.
Tau tik reikia nueiti, o aš pagirsiu už paklusnumą ir paglostysiu už meilę.
Katinėlis nuėjo. O mergaitė jau atsistojo. O ji murkia murkia. Pasakai bet ką, o ji murkia. Mokėtumėt ir jūs - murktumėt, o ne skaitytumėt kitų mintis, publikuojamas internetiniame puslapyje. Neklaustumėt savęs, kas čia blogai. Negirtumėt. Murktumėt ir viskas. Nereiktų tiek daug mąstyti.
-Nebeverk mergaite, tu juk stipri. Tavęs niekam nereikia, nes dar nenusipelnei apdovanojimų iš žmonių. Melskis, prašyk atleidimo ir būk gera. Tada saulė vainikuos tavo rytus. Nedrįbsok čia, kaip išpardavime afišuojamas ryžas kilimas, o eik gert čiobrelių arbatos, Daniele, paklausyk manęs, arba bent miegok. Miegas - juk grožio paslaptis. Mergaite šių laikų, neprarask vertės. Aš visada tik norėjau saldainių. Ne dovanų, ne pažadų, šampano. Nebūtinas man automobilis, papuošalai, kkvepalai - aš norėjau daug cukraus. Išsiskyrimas niekda būna saldus. Nebūna šokolade, arba kokoso drožlėje. Tik toks kvailas, perdėtai saldus skonis yra pilnavertis. Ne daiktai. Jie sužadina trumpalaikį norą. Šokoladas visam gyvenimui lieka savas. Daiktą parduosi, o skonio ne.
Madinga daug panikuot. Monologas garsu taip pat nėra konservatyvumo požymis. Gydytojai teigia, kad ne genai, o aplinkybės skatina ligą progresuoti. Taip, kad jei antra pusė Jus myli, šizorfrenija neapniks.
Moralas: neimkit pavyzdžio iš Danielės ir nekalbėkit su savimi. Geriau mėgdžiokit katę. Jei mokat. Abejoju, bet artėja kalėdos - stebūklų metas. Gal išmoksit murkt, ateisiu į svečius, paklausysiu,  gal net komplimento sulauksit. Tik nesižudykit, labai jau rizikinga tiems, kurie tiki pragaru.
2007-11-23 22:22
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-25 20:57
Proza i kas
Tiktų pavadinimas "Pakuros".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-25 11:41
Somnambulė
Kaip lengvai skaitosi:) Gražiai parašyta ir nė kiek ne niūriai. Katės neturiu ,tai negaliu jos mėgdžioti,šiaip tai pabandyčiau:D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-24 18:21
usb
usb
aš tai žinau, koks pavadinimas tiktų:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-24 12:43
Baltasai
lietuviškai graudu :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą