Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Šnabždesys

Šnabždesys Dažniausiaii skaitau klasikinę literatūrą, bet ėmiau ir perskaičiau debiutuojančio  rašytojo Vilio  Normano romaną „Šnabždesys“. Turbūt dėl to, kad jis yra jaunas, juk dvidešimties metų rašytojas yra retenybė, juo labiau Lietuvoje. Buvo įdomu pažiūrėti, kaip į gyvenimą žiūri bendraamžis, kokios problemos jam aktualios.

Pradėdama skaityti knygą, galbūt tikėjausi, kad ji bus neįdomi, o joje aprašomi dalykai nuobodūs ir banalūs, bet ne. Tuo ji mane ir nustebino, o pradėjus skaityti negalėjau nuo jos atsitraukti, kol neužverčiau paskutinio puslapio.

Perskaičius ją išties susimąstai, ar mes patys esame savo likimo kalviai, ar viskas jau nulemta prieš mums gimstant, o galbūt mes patys galim įtakoti savo gyvenimą. Manau tai ir bando padaryti rašytojas - atsakyti į šį klausimą.

Knyga lengvai skaitoma, joje pilna gyvenimo posūkių, kas daro knygą nenuobodžią.

Jei kalbėsime apie kritiką, tai, mano akimis žiūrint, veiksmas kai kuriose vietose vyksta per greitai. Vienoje eilutėje rašytojas sutalpina žmogžudystę, ir keletas kitų. Manau, jei to nebūtų, ji būtų dar įdomesnė.

Tiems, kas skaito filosofines knygas, manau, ši turėtų patikti. Nesakau, kad ją turėtų skaityti tik filosofiją studijuojantys ar ja besidomintis žmonės, veikiau tai filosofija, kuri yra skirta kiekvienam. Knyga tarsi metafora, kuri priverčia atidų skaitytoją susimąstyti, ar tai, kad jis skaito šią knygą jau buvo nulemta iš anksto.

Tai kaip ten vis dėlto yra? Galbūt „Šnabždesyje“ rasite atsakymą.
2006-04-04
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Romanai
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2005
Puslapių: 198
Kodas: ISBN 9986-16-445-1
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-08 15:54
Arvena
"Pradėdama skaityti knygą, galbūt tikėjausi, kad ji bus neįdomi, o joje aprašomi dalykai nuobodūs ir banalūs, bet ne." - keistas nusiteikimas. Paprastai žmonės, manantys kad knyga bus neįdomi jos ir neskaito.
"Knyga lengvai skaitoma, joje pilna gyvenimo posūkių, kas daro knygą nenuobodžią." - nū. Gal ne gyvenimo, o siužeto. Tarkim.
"Vienoje eilutėje rašytojas sutalpina žmogžudystę, ir keletas kitų." - kas tai tai?
"Tiems, kas skaito filosofines knygas, manau, ši turėtų patikti." - o aš manau, kad ne. Nes tie, kas skaito filosofines knygas verčiau pasiims rimtą filosofinį veikalą, o ne šitą knygelę.
Recenzija silpna. Kalbama apie knygą labai paviršutiniškai - taip pakalbėti praktiškai būtų galima vos ne apie kiekvieną knygą. Trūksta ryškesnės recenzijos autoriaus nuomonės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-05 18:48
švelni mo
Vienoje eilutėje rašytojas sutalpina žmogžudystę, ir keletas kitų, - ką galėtų reikšti šis sakinys?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą