Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Skaitmeninė tvirtovė

Skaitmeninė tvirtovė „Da Vinčio kodo“ šešėšlyje ramiai ilsisi pirmoji Dan Brown knyga - „Skaitmeninė tvirtovė“. Jis akivaizdžiai yra apsėstas kodų manijos, nes jau pats knygos pavadinimas pasako, kad kodų ir kitokių machinacijų tikrai nepritrūks. Kadangi knygą skaičiau jau po kitų, anksčiau Lietuvoje pasirodžiusių Dan Brown romanų, „Skaitmeninė tvirtovė“ nesukėlė didesnių apmastymų. Iš tiesų, ji nepaliko ryškesnių atgarsių ir plačioje visuomenėje – nebėra tokia sensacinga ir „užkabinanti“, kaip garsusis „Da Vinčio kodas“. Nors autorius akivaizdžiai taip pat norėjo iškelti didžiulę „tikrų faktų“ intrigą į paviršių – slaptą be galo slaptos organizacijos NSA egzistavimą ir funkcionavimą Amerikoje. Tuo patikėti labai sunku, nes jau „Da Vinčio kodo“ šifratoriai pateikė įrodymų, jog daugmaž viskas tame romane yra rašytojo fantazija. Taigi natūraliai linkstama prie pozicijos, jog visa, ką Dan Brown nori pateikti kaip tikrus faktus, iš tiesų yra tik prasimanymas. Visgi, ši knyga sukėle šiokių tokių apmastymų — apie tai, kad Dan Brown mus vaišina pagal tokį patį receptą iškeptais romanais.

„Skaitmeninės tvirtovės“ siužetas, nors ir rutuliojamas kitokiomis aplinkybėmis (kita vieta, kiti žmones), išlieka be galo panašus į jau minėtąjį „Da Vinčio kodą “. Mirdamas blogietis, kuris vėliau pasirodo ne toks jau ir blogas, palieka paslaptingą kodą. Ieškodami šifro, kad išgelbėtų pasaulį nuo baisios pražūties, geriečiai verčiasi per galvas, kovoja su visomis įmanomomis blogio jėgomis, kurios kuo toliau, atrodo vis nerealesnės. Išlikdami vos per plauką nuo mirties herojai garbingai išgelbsti visą žmoniją, nuo baisios katastrofos. Šįkart ta baisioji nelaimė yra Amerikos paslapčių atskleidimas visam plačiam šios šalies priešų pasauliui. Visgi pagrindiniai geriečiai – Siuzana ir Deividas – ne iš kelmo spirti – ima ir iššifruoja neiššifruojamą kodą taip apsaugodami Ameriką nuo žlugimo. Vyrai spaudžia rankas, kelia į viršų iškeltus nykščius, moterys graudžiai nubraukia ašaras, aidi plojimai.

Bet...visada yra BET...

Vienas iš atsiliepimų apie šią knygą byloja: „Jaudinama...prikaustys informatika besidominčius skaitytojus“. Ir iš tiesų, nori nenori, domiesi informatika ar ne – prikausto. Tai lengvas skaitalas, kuris puikiai tinka laisvalaikiui praleisti. Ypač jei esi trilerių, detektyvų, intrigų mėgėjas. Knygoje rasi viską: intrigą, meilę, paslaptingus dingimus ir mirtis, šaudo – gaudo efektus. Tik gaila, kad svarbiausių elementų – originalumo ir nenuspėjamumo – trūksta.
2006-02-22
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Pavadinimas
originalo kalba:
Digital Fortress
Tema: Romanai
Leidykla: Jotema
Leidimo vieta: Kaunas
Leidimo metai: 2005
Vertėjas (-a): Jonas Čeponis
Puslapių: 328
Kodas: ISBN 9955-13-037-7
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-29 22:26
minduliukas
visai gera knyga, geras vertimas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-05 23:00
Mliepsna
nebloga knyga:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-03-21 23:49
Adam is taking bombs
skaiciau ligoninej.2 dienos.ha ha, atrodo, kad jau esu macius (panasaus) filmo ekranizacija..saudo gaudo visgi...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-03-19 08:33
Išsitrynusi
Recenzija man pasirodė esanti vidutiniška. Kažko trūko , tik niekaip nesuprantu ko. Gal karštesnio ir tvirtesnio nuomonės išsakymo? Nes šiaip pasirodė , kad Tu šią recenziją rašei lyg nuobodžiaudamas. Gal meilės darbui pritrūko? NEŽINAU.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-02-26 21:50
MolinisVezliukas
Iš kompiuterinės pusės - šlamštas.
Prikausto, tačiau nepatiko. Scenarijus 2 val. filmui; kitaip - gaila laiko..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-02-25 02:24
Baltas vilkas
prasta recenzija. pilstyta ir nepripilta. labiau panašu rašinėlį "ką skaičiau šią vasarą".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-02-21 11:17
Left Eye
Va va, informatikams, as kai rases diplomini susijusi su kriptografija, tai man tikrai idomi knyga pasirode;] Bet tik technine puse, visa kita daug silpneu uz davincio koda :/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą