Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Senovės Graikijos legendos ir mitai

Senovės Graikijos legendos ir mitai Mokykloje tai buvo (bent jau man) dideli, nesuprantami, keistai parašyti kūriniai. Tokie painūs ir suvelti, jog sunkiai besuprasdavai, kas kieno vaikas, tėvas ar brolis. Taigi, mieli tėveliai, mamytės ir tie, kuriems senovės legendos dėl aukščiau išvardintų priežasčių nepatinka, paskaitykit šią knygutę. Manau, būsit nustebinti ne mažiau maloniai, nei kad aš buvau.

Knyga parašyta itin gražiai, apgalvotai išdėstyti mitai ir legendos. Skaitant net nepajauti, kaip laikas bėga.  Vienas iš geriausių šios knygos bruožų – paaiškinimai. Kiekvienas „keistesnis“ žodis įdomiai paaiškintas, daug įvykių fragmentų pateiktų paveiksluose. Tai suteikia legendoms ypatingą tikrumą ir leidžia pajusti jų ilgaamžiškumą. Dauguma dievų taip pat galima rasti nuotraukose. Įdomu tai, kad didžioji dalis nufotografuotų skulptūrų ar vazų išsamiai aprašytos. Pačios legendos, nors ir tos pačios kaip ir mokykloje, tampa įdomiomis įvilktos į šį nuotraukų pasaulį. Išdėstymo tvarka - jas padaro lengvai atsekamomis ir suprantamomis. Kaip pasakytų anglai „all in all“, nuostabus vertimas, kuris galėtų atsidurti kiekvienoje namų bibliotekoje.
2003-11-26
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Kitos
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2003
Vertėjas (-a): Bronius Saulis
Puslapių: 600
Kodas: ISBN 9955-08-346-8
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-31 16:01
Egipto_Princesė
oo...turėtų būti tikrai įdomi knyga....reikės nusipirkti...;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-11-26 16:37
Darrrka
hmz... seną leidimą dar 4kl skaičiau ir po to kelis kartus... ne pati detaliasia graikų mitus nušviečianti knygutė, tačiau šalia kitų gan nebloga informavimo priemonė ;-)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą