Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Pasaulis yra gražus. Pokalbiai apie kūrybą

Pasaulis yra gražus. Pokalbiai apie kūrybą Nuo pirmosios „Bernardinai.lt“ išleistos esė rinktinės „Aštuntoji diena“ praėjo aštuoneri metai. Per šiuos metus „Bernardinai.lt“ susikaupė solidus pokalbių su Lietuvos kultūros bei meno asmenybėmis archyvas. Šie pokalbiai išryškina kūrėjų biografijas, atskleidžiamas autentiškas jų balsas, mintys, santykis su savimi bei pasauliu, iškeliami svarbūs klausimai, kuriuos savo kūryboje bei gyvenime reflektuoja ir patys menininkai. Taip užsimezgęs dialogas atveria gyvenimiškąsias ir – dar svarbiau – vidines pašnekovų patirtis, aktualias ir svarbias ne tik jiems patiems, tačiau praturtinančias ir kitą, įdomias bei vertingas ne tik vakar ar šiandien, tačiau – tikėtina – ir rytoj.

Knygoje publikuojami 2006–2013 m. rengti pokalbiai su 40 Lietuvos kultūros bei meno asmenybių. Leidinį sudaro penkios dalys, kurių kiekviena skirta atskirai kūrybos sričiai: literatūrai, muzikai, vaizduojamiesiems bei scenos menams, kinui ir fotografijai.

Tačiau kiekvienas pokalbis, kaip ir žmogus, unikalus ir nepakartojamas. Skirtingos kūrėjų kartos ir kiekvieno iš jų asmeninė patirtis savaip atskleidžia tą pasaulio grožį. Visa ši nepakartojama gausybė skirtingų balsų kaip tik ir liudija: „Pasaulis yra gražus savo įvairumu ir atspalviais.“
2013-06-29
 
Kita informacija
Tema: Kitos
Leidykla: www.bernardinai.lt
Leidimo metai: 2013
Puslapių: 512
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-17 16:17
Juozas Staputis
Labai imli ir gana svarbi anotacija, siekiant skaitytojui kuo greičiau ją perskaityti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą