Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Mergaitė, kuri žinojo

Mergaitė, kuri žinojo Tai antroji garsios anglų rašytojos Sandros Glover (g.1953) knyga, išleista „Gimtojo žodžio" leidyklos. 2006 metais pasirodė jos apysaka „Ar moki saugoti paslaptį?“.

Sandra Glover knygas pamilo vaikystėje, tačiau tada dar negalvojo, kad bus rašytoja. Svajojo tapti mokytoja. „Man atrodė, kad rašytojai - labai išmintingi ir ypatingi žmones, ne tokie kaip aš“.

Paaugliams rašo nuo 1997 m. Džiaugiasi, kad yra gavusi tik vieną kritišką atsiliepimą apie savo knygas. Paprastai sulaukia pagyrimų. Ją įkvepia tai, ką perskaitė, išgirdo, pamatė. Veikėjus kuria pati, labai retai „pasiskolindama“ vieną kitą pažįstamo žmogaus bruožą. Paklausta, kuo jai labiausiai patinka rašytojos darbas, Sandra Glover atsakė: „Viskuo. Mėgstu stebėti, tyrinėti, sumanyti siužetus ir naujus personažus“.

Patyrus skaudžią avariją Kitses gyvenimas pasikeičia. Ji negalės vaikščioti, sportuoti, tačiau pajunta turinti kitokių galių. Kai paslaptingai dingsta geriausia jos drauge Liza, tik Kitses nuojautų dėka pavyksta išgelbėti jai gyvybę. Kupini šiurpios įtampos įvykiai paskatina Kitsę suprasti, kad net ir ištikus negaliai galima gyventi toliau ir tobulėti.
2007-06-29
 
Kita informacija
Tema: Smulkioji proza
Leidykla: Gimtasis žodis
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Rolanda Strumilienė
Puslapių: 125
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą